|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
εχω εχω σε αυτο το ενυδρειο ψυξη, γιατι το καλοκαιρι λειπω και τα ψαρια τα φιλοξενει η κοπελα μου.
τι μπορει να εμφανισε αλγη λοιπον? |
|
||||
|
||||
![]()
Σ αυτο το διαστημα που λειπεις γινονται οι απαραιτητες αλλαγες νερου και γενικα συντηρηση στο ενυδρειο;καλα στο τζαμι ειναι λογικο να σου πιασε καποια αλγη κι εμενα πιανει αν το αφησω ακαθαριστο για 3 βδομαδες ας πουμε..Θα πρεπει να δωσεις στοιχεια για το ενυδρειο σου,τι ρουτινες ακολουθεις κτλ.. μετρησεις εκανες τελευταια;
|
|||
|
|||
![]()
σε αυτο το διασστημα δεν εγινε καμια λλαγη νερου.
απο μετρησεις δεν εχω θεμα |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν εγιναν αλλαγες νερου, η αλγη βρηκε τροφη απο τα νιτρικα του ενυδρειου και αναπτυχθηκε. Τοσο απλα.
Υποθετω οτι το ενυδρειο εχει ψαρια και επεφτε τροφη οσο καιρο ελειπες. Η αλγη εχει δυο βασικες αιτιες που δημιουργειται στα ενυδρεια: περισσεια θρεπτικων και ανισορροπια (που αντανακλα στην αδυναμια των φυτων να αναπτυχθουν σωστα, ωστε να καταναλωσουν θρεπτικα). Σιγουρα τη δημιουργια της δεν την επηρεαζει η υπαρξη ή μη αλγοφαγου. Οι δυο παραπανω λογοι θα την κανουν παντα να αναπτυσσεται.
|
|||
|
|||
![]()
δεν επεφτε τροφη γιατι δεν ειχα ψαρια μεσα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Αλλαζουν τα δεδομενα τοτε.
Το εβλεπε ο ηλιος μηπως? Λιπασματα επεφταν? Λιγες παραπανω λεπτομερειες μηπως και βρουμε καμια ακρη?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ουτε λιπασματα( ποτε δεν εριχνα) κανονικα ο φωτισμος 8ωρο με χρονοδιακοπτη. κανονικα φιλτρανση νερου. οι ανουμπιες λιωνουν. εχτες εβλαγα ενα μαυρο παχυ πραγμα απο το ξυλο |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μετα απο καιρο να κ το δικο μ... | vasilhs | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 5 | 21-10-14 20:27 |
Μετα απο πολυ καιρο......παλι εδω! | ispyii | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 4 | 26-02-14 16:38 |
Το ενυδρειο μετα απο καιρο | Manolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 49 | 09-03-09 08:04 |
καινουριο στησιμο μετα απο καιρο | naupaktos84 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 23-05-07 23:19 |