|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Ενδιαφέρον... και εγώ είμαι της γνώμης ότι πρώτο ρόλο έχει η φίλτρανση σε ένα σύστημα, μπορείς να γράψεις σχετικά με τα υλικά που αναφέρεις, cristal bio, bio star, ιαπωνική ψάθα. Πως τα κάνεις χρήση, ποσότητες κλπ. Κάποιο λινκ με φώτο, τιμές κλπ να τα δούμε
![]() Η ελαφρόπετρα θεωρείτε από πολλούς οικονομικό και άριστο υλικό, νομίζω είσαι από τους ελάχιστους που λέει κάτι άλλο, μήπως κάνει για μικρά συστήματα και όχι για μεγάλα;. ΑΝ θες γράφεις την εμπειρία σου.
__________________
Αν δεν βρέξεις σαλόνι... mbuna δεν πιάνεις!!! ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Σευχαριστω που κανεις ουσιαστικη κουβεντα,και μαθαινω και νεα υλικα φιλτρανσεις.Και εγω εχω τις επιφυλλαξεις μου για την ελαφροπετρα,γιατι εδώ εχουμε πολλες και μεγαλες,και τις εβαζα μεσα στα ενυδρεια(όχι στο φιλτρο)Και λαπωναν πολύ.Τα αλλα υλικα πουλες δεν τα ξερω,βαλεμας ένα λινκ αν θελεις.
Επισης συμφωνω ότι φιλτρανση ειναι το βασικο στο ενυδρειο,και επισης ότι όλα τα ψαρακια μας αν τα αφήσουμε στην φυση,δεν θα επιβιωσουν.Αλλα το να μπορεις να κρατας 65-90 ποντους ,7-8 ψαρια σε 1000 λιτρα,το αποδιδω δυχως να εχω καμια φνωση για τα ΚΟΙ,ειναι ο φιλικος χαρακτηρας τους,γιατι εγω αν βαλω τις φροντοζες μου σε 300 λιτρα,θα αλληλοσπαραχτουν.Οποτε δεν πιστευω ότι οι ψαρουκλες σου καλοπερν,απλα επιβιωνουν λογο ότι είναι καλωσυνατα ψαρια.
__________________
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Αυτά τα υλικά είναι ότι καλύτερο υπάρχει .ling να σας στύλο δεν ξέρω .Εγώ τα κάνω απευθείας εισαγωγή από japan των ogata.Φέρνω ποσότητες. Μπορούν να μπουν σε όλα τα βιολογικά . Και σε sab sistem και σε vortex sistem και σε trip clean sistem.
|
#4
|
|||
|
|||
![]()
ένα αποτέλεσμα από γκουγλαρισμα
50 litres of Crystal Bio weighs only 7.5kg http://www.koilogic.co.uk/product-sh...-media?page=20 μάλλον πρέπει να το δούμε καλυτέρα, κόστος δεν βρήκα ακόμα..... |
#5
|
|||
|
|||
![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
εμενα γιατι μου φαινεται για ελαφροπετρα παλι με αλλαγμενη ονομασια?
αλλη seachem μας βγηκε εδω ![]() καλα...το πρακτικερ ειναι φτηνοτερο ![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
#8
|
||||
|
||||
![]()
γιαννη εχω βρει ηδη αρκετες αναφορες σε φορουμ (σχετικα με κοι) πως το crystal Βιο ειναι ελαφροπετρα(pumice).
ισως εχει περασει απο επεξεργασια(ψησιμο,διαλογη για συγκεκριμενη διαμετρο πορων κλπ)αλλα ολα μεχρι στιγμης μου δειχνουν πως ειναι ελαφροπετρα.... http://www.koi4u.co.za/index.php?opt...278&view=topic http://chatterkoi.uk/viewtopic.php?f=10&t=639 http://www.koiforum.co.uk/general-ko...ice-stone.html http://www.koimag.co.uk/forum/growst...o-t560413.html και αλλα... (οπως λενε και οι αγγλοι:if it walks like a duck and quacks like a duck... ![]() |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη αν και είπαμε κάποια πράγματα στο τηλ.... Κάνα άμα θέλεις μια πιο καλή περιγραφή αυτών των υλικών! Πχ τι είναι και τι κάνει η ιαπωνική Ψαθα ?
__________________
Σταύρος |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά δεν ξέρω από λίμνες και από βιολογικά υλικά για λίμνες, αλλά για ενυδρεία η ελαφρόπετρα θεωρώ πως είναι πολύ καλό υλικό , και η σχέση απόδοση/κόστος το κάνει άριστο και ασύγκριτο με οποιοδήποτε άλλο. Προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει σε δικά μου αλλά και σε άλλα ενυδρεία φίλων που έστησα, από 30αρια έως και 500αρια με πολύ καλά αποτελέσματα, και συγκεκριμένα στα δικά μου με τα χρυσόψαρα αποδείχτηκε πως κάνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά της.
Τώρα για λίμνες που σίγουρα τα σωματίδια που αιωρούνται στο νερό είναι πολύ περισσότερα από οποιοδήποτε ενυδρείο και οι ρύποι αρκετοί δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί η ελαφρόπετρα. Οπτικά μου φαίνεται το ίδιο και απορώ πως μπορεί η ελαφρόπετρα να στομώνει πιο εύκολα από το Crystal Bio, για το εσωτερικό του ότι και να βλέπουμε δεν λέει κάτι, αυτό μόνο με εξειδικευμένες μετρήσεις μπορεί να αποδειχθεί. Από την άλλη όμως είναι πλέον γνωστό ότι οι εταιρίες ψάχνουν να δημιουργήσουν προϊόντα που πιθανών να υπάρχουν ήδη στη φύση έτοιμα αλλά για να έχουν να πουλήσουν κάτι δικό τους και μας τάζουν λαγούς και πετραχήλια και μας πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Το ξέρετε πολύ καλά πως το Marketing πουλάει και τσατσάρες σε καραφλούς.
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεα Λιμνη | MIXALIS CYPRUS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 181 | 07-10-11 20:51 |
H ΛΙΜΝΗ ΜΟΥ | Paris | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 21 | 10-05-11 21:13 |
Η λιμνη μου | Μαριος35 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 22 | 11-11-10 08:36 |
Νεα λιμνη | nikolaras | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 15 | 26-08-10 13:46 |
λιμνη με κοι | katamagias | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 07-08-09 17:51 |