|
|
||||
|
||||
![]()
Έφη, σκεφτόμουν να τη βγάλω και να την πάω στο κατάστημα, να τους πω ότι θέλω ακριβώς ίδιο μέγεθος και τύπο. Ως προς το χρώμα, υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο που πρέπει να ζητήσω; μία λάμπα παίρνει το ενυδρειάκι.
takis_gt σ'ευχαριστώ, δεν ξέρω κι εγώ ακόμα για πόσο καιρό θα οδηγώ αλλά πιστεύω μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες θα μπορούσα να έρθω προς Κερατσίνι να πάρω. ![]() Υπολογίζω ότι ως το ΣΚ θα το έχω τουλάχιστον αδειάσει/καθαρίσει (με τι να το πλύνω παρεμπιπτόντως; Σαπούνι πιάτων κάνει, ή σκέτο νεράκι; Το ξύδι μπαίνει φαντάζομαι μετά, και θέλει και αυτό καλό ξέπλυμα; ) οπότε μετά θα το στήσω. Πρέπει να δω και τα διάφορα μπουκαλάκια μου, αν είναι κανένα που να μην έχει λήξει ακόμα ή αν θέλουν όλα από την αρχή αγορά... |
|
||||
|
||||
![]()
ξυδι και καλο ξεπλημμα
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες. Πρώτα από όλα πρέπει να διαλέξεις τη ψάρια θα φιλοξενήσεις για να δημιουργήσεις το αντίστοιχο σωστό περιβάλλον για αυτά.
Αν το κάνεις φυτεμένο καλό είναι να ανανέωσης το φωτισμό ,σε περισσότερα watt . Όσο για της απόλυε μάλλον είχες υψηλά νιτρικά ή αρμονία. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς σας βρήκα! Γκάπις θέλω να βάλω πάλι, και όχι κανέναν μεγάλο πληθυσμό, όταν με το καλό στρώσει θα βάλω 2α + 2θ. Εϊναι πανέμορφα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σαπούνι απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΑ.
Την άμμο και πέτρες καλό πλύσιμο και αν θες την βράζεις, ακόμα και τυχόν ξύλα μπορείς να τα βράσεις. Εξοπλισμό (σωλήνες κλπ) πολύ καλό πλύσιμο και ξύδι. Μπορείς να βάλεις στο νερό και χλωρίνη (50ml χλωρίνη για κάθε λίτρο νερού) αλλά δεν θυμάμαι να σου πω την αναλογια, μετά καλό ξέβγαλμα και τα αφήνεις για κανα μισάωρω/μία ώρα σε νερό με αντιχλωριο. Τα τζάμια πλύσιμο με νερό και ξύδι να φύγουν τα άλατα, μπορείς να βάλεις και ακουα-φόρτε αλλά με ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ , να φορας γάντια και να προσεχεις δέρμα και μάτια, μετά ένα καλό ξεβγαλμα με το λάστιχο και θα είναι καινούριο, το ακουα-φορτε δεν πειράζει σιλικονες αλλά θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ στη χρήση. Διάβασε και ένα ώραίο άρθρο για απολύμανση ενυδρείου http://www.greekdiscus.com/test2000/...D%26%238221%3B ------------------------- Παράθεση:
τα αρσενικά θα στρεσάρουν τα θηλυκά απο το κυνηγητό, τα αρσενικά ζωοτόκα είναι ελαφρώς "μπίχτηδες" ![]()
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 25-08-15 στις 10:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ωπ, takis_gt έχεις απόλυτο δίκιο για την αναλογία, βλέπεις έχω ξεχάσει κάμποσες από τις λεπτομέρειες και θα πρέπει να ξαναδιαβάσω... Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες απολύμανσης! Θα χρησιμοποιήσω τις πιο ήπιες μεθόδους που αναφέρονται, πιστεύω θα καθαρίσει. Για τις πετρούλες σκεφτόμουν κι εγώ να τις βράσω, το ξύλο όμως θα καθαρίσει καλά; Φοβάμαι μην έχω πάλι ΒΒΑ και σκεφτόμουν να πάρω ένα καινούριο. Μικρό θέλω έτσι κι αλλοιώς.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο καθαρίστηκε, η αντλία του φίλτρου ευτυχώς δουλεύει μια χαρά, η λάμπα το ίδιο (επιφυλάσσομαι όμως να πάρω μια με μεγαλύτερα W), αγόρασα νέο χαλίκι και ξύλο και αύριο θα πάρω και νέα υλικά για το φίλτρο (πράσινο & μπλε σφουγγάρια). Επίσης θα βράσω 2 πέτρες από το παλιό set-up για να δω αν θα ταιριάξουν στο καινούριο... Αύριο λοιπόν το απόγευμα νομίζω ότι θα είμαι σε θέση να ξαναστήσω το ενυδρειάκι μου. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο χαίρομαι!
Έχω μια ερώτηση σχετικά με τα φυτά. Θα ήθελα να αποφύγω να βάλω υπόστρωμα κάτω από το χαλίκι, και νομίζω ότι προς το παρόν θα προτιμήσω να βάλω μόνο ΕΝΑ φυτό, το οποίο να είναι χαμηλών απαιτήσεων. Εάν δεν προσθέσω υπόστρωμα, πρεπει να βάλω απαραίτητα κάποια από τα φυτά που δένονται στο ξύλο και οι ρίζες τους αιωρούνται; Ή μπορεί να επιβιώσει κάποιο του οποίου οι ρίζες θα χωθούν μέσα στο χαλίκι; Κατά τα άλλα, θα ήθελα πολύ να στρώσω το ενυδρείο με την αμμωνία και τον «αργό» τρόπο, όμως φοβάμαι ότι δεν θα έχω το χρόνο, μια και αρχές Οκτώβρη περιμένω να γεννήσω... Οπότε μαλλον εκτός από τα φώτα σας θα χρειαστώ και το μπόλι σας! Εκτός αν υπάρχει κι άλλος τρόπος, με τα βακτήρια του εμπορίου. Πάντως από βδομάδα που θα πέσει (ελπίζω) η ζέστη, θα μπορούσα να έρθω να πάρω μπόλι από όποιον προσφέρει (takis, αν ισχύει ακόμα η πρόταση θα τη δεχτώ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων...). |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μετά από ένα χρόνο μελέτης στο gab | nitroqqq | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 40 | 22-03-14 20:35 |
Ανακαινιση του rekord 70...!!! | nondas | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 18-02-14 23:33 |
Μετά από ενάμιση χρόνο.... το 90ρι μου... | QS-Plan | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 12 | 24-03-11 10:15 |
ενάμιση χρόνο μετά... | dimitris21 | Δίσκοι | 42 | 23-10-09 20:57 |
Μετά από ένα χρόνο!!! | Xrysanthos | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 4 | 02-10-09 09:09 |