|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Σου εστειλα π.μ για το μπολι.Οπως ειπες το βασικο τωρα ειναι να δω τι θα κανω με τα ψαρακια και να στρωσω το φιλτρο πριν καμια ατυχια.Δυο ερωτησουλες,υγρα οπως το stresszyme χρησιμοποιω;;;μου εδωσαν ενα μπουκαλι για αυτο ρωταω.και πηρα ενα φωτιστικο γραφειου με απλη βιδωτη λαμπα.ποσα watt να βαλω και θερμη η ψυχρη;;;απο οτι καταλαβα παμε προς ψυχρο π.χ 6000K και οχι τις θερμες 3000-3500Κ.
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Απαραιτητο δεν ειναι. Για εμενα εντελως περιττο θα ελεγα. Αλλα αφου το εχεις, ακολουθησε την προτεινομενη δοσολογια.
__________________
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Αν πας 3000-3500 k ευδοκιμεί πολύ την άλγη.
|
#4
|
|||
|
|||
![]()
Φτου-φτου μακρια απο εμας.πηρα μια 6500Κ 8w για δοκιμη και βλεπουμε για πιο πολυ.επειδη τα watt ειναι λιγο περιεργος αριθμος προσδιορισμου φωτεινοτητας.Για τα λιτρα μου ποσα ,lumen θα ηταν σωστα για φυτεμενο χωρις ιδιαιτερα φυτα και να μην ενοχλει τα ψαρια που διαβασα δεν τους αρεσει πολυ φως.480lm βγαζει αυτη η λαμπιτσα της philips.Εμφανη η διαφορα με την πρωτη φωτο πιστευω.Μονο μην ενοχλει το πολυ φως.Η θωλουρα στο νερο ειναι απο την καμερα του κινητου.ειναι καθαρο και διαυγες.
![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Βλέπω ότι είσαι μια χαρά .τώρα όσο για τα lumen εξαρτάτε το βάθος π.χ αν είχες να κάνη με ένα βάθος 50 cm και ήθελες να κάνης ένα χαλί από δύσκολο φυτό πρέπει να εκπέμπει αυτό 1500-1600 lumen και είναι συνάρτηση με πόσα w λαμπτήρα έχεις.
Κοίταξε αν έχεις χρόνο μια για ενυδρεία και θα καταλάβεις. |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Σιγα-σιγα μαθαινουμε.επισης να ρωτησω θελω να κοψω 2-3 κιτρινισμενα τρυπημενα φυλλαρακια απο τις κρυπτοκορινες.κατι διαβασα οτι βγαζουν τοξικα.υπαρχει προβλημα;πως δλδ τις κλαδευουμε;και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βουλιαξε το ξυλο μου.ενυδριακη ριζα ειναι.εκτος απο καλο ξεπλυμα προσεχω κατι αλλο η μπλουμ μεσα;;;
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
Κλαδεύεις το φιλαράκι στην βάση του φυτού πολύ κοντά στο χαλίκι με ψαλίδι.
Δώσε πρώτα χρόνο στο φυτό να προσαρμοστεί 1-2 εβδομάδες να πετάξει καινούρια φύλα και μετά κόβεις τα χαλασμένα πριν χαλάσουν τελείως. Όσο για το ξύλο εγώ το ξέπλυνα με καυτό νερό από θερμοσίφωνα και ο.κ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχαριος με ερωτησεις | Gandalf | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 08-01-15 23:13 |
ερωτησεις αρχαριος malawi | puntakias22 | Malawi | 17 | 22-06-14 12:33 |
ΠΙΟ ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΚΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | bantourakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 31 | 29-08-10 21:23 |
αρχαριος ,ερωτησεις για μονομαχους | Leo | Bettas | 1 | 12-08-09 16:17 |
Αρχαριος-Ερωτησεις για φυτα | nikolas87 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 02-04-07 11:25 |