|
|
|||
|
|||
![]()
Εδω Pritani διαφωνω μερικώς. Νομίζω ότι δεν ειναι και τόσο άσχημα τα πραγματα ειδικα αν το καταλαβεις προωρα και προχωρησεις σε θεραπεια. Δες λιγο και το Octozin της waterlife που εμενα με έχει βγαλει ασπροπροσωπο πολλακις.
Dim βεβαιως και θυμηθηκα που μενεις!! Εξω απο Θεσσαλονικη κοντα στην Σινδο. Χ_ _ _ _ _ _ α? Σωστάα??
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη δεν διαφωνω μαζι σου απλα παραθετω την προσωπικη μου εμπειρια..... Το να το αντιληφθεις νωρις ειναι μια κουβεντα.... Το πρωτο σταδιο που περναει ο δισκος ειναι η ανορεξια.... Αλλα ειναι δυνατο καθε φορα που ο δισκος δεν τρωει να αρχιζεις προληπτικη θεραπεια;;;; Συνηθως παιρνουμε χαμπαρι το προβλημα οταν αρχισει να εχει τα ασπρα περιττωματα και συνηθως αυτο σημαινει προχωρημενο σταδιο..... Το οκτοζιν δεν το εχω δοκιμασει και ελπιζω να μην χρειαστει αλλα θα το εχω στο μυαλλο μου..... Ενα καλο site με ασθενειες δισκων ειναι αυτο http://article.dphnet.com/catagory-02.shtml
Ψαχνω και εναν πολυ καλο οδηγο επιβιωσης και μολις το βρω θα το ποσταρω και αυτον.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() λοιπόν σήμερα πήγα στο φαρμακείο του ζήτησα χάπια flagyl και ο μαμαλάκης μου έδωσε κάψουλες. εγώ επειδή βιαζόμουνα το είδα στο σπίτι όταν το άνοιξα το κουτι. υπάρχει πρόβλημα.? αύριο θα δανειστώ ένα 80άρι ενυδρείο απο ένα φίλο και θα βάλω καραντίνα τον δίσκο. να βάλω και τους 2 δίσκους ή μόνο τον ένα.?? να ρίξω μέσα στο ενυδρείο καραντίνα ποσότητα του φαρμάκου και πόση. να ρίξω στο κανονικό ενυδρείο φάρμακο και πόσο? το φάρμακο πειράζει την βιολογία.? μου είπατε πως όχι. και ένα τελευταίο ΕΙΜΑΣΤΕ σίγουροι ότι έχουμε εξάμιτα ή μπορεί και να είναι κάτι παροδικό που περνάει απο μόνο του.?? |
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη πρόκειται για άσπρα ή διαφανή περιττώματα;
Νομίζω αν έχουμε εσωτερικά παράσιτα τότε τα περιττώματα είναι άσπρα και πιθανόν να είναι φουσκωμένη και η κοιλιά. Πολλές φορές όμως πρόκειται απλά για διάροια.Για αυτό είπαμε αρχικά να ανεβάσεις θερμοκρασία και να περιμένεις λίγο. Αν όμως σήμερα μετά από 3 μέρες εξακολουθεί να μην τρώει και να μη συμπεριφέρεται φυσιολογικά καλό θα ήταν να αρχίσεις θεραπεία. Αν το κυρίως ενυδρείο δεν έχει κάτι που θα το ενοχλησει η χρήση του φαρμάκου τότε κάνε θεραπεία στο κυρίως ενυδρείο. Εξάλλου δεν είναι και πολύ μεγάλο και αν όντως πρόκειται για εσωτερικά παράσιτα σίγουρα θα υπάρχουν και μέσα στο νερό του ενυδρείου σου. Δεν επηρεάζει ούτε τη βιολογία ούτε τα φυτά. Για τη δοσολογία υπάρχουν διάφορες προτάσεις, από 250 μέχρι και 400mg για κάθε 40 λίτρα νερού κάθε 8 ώρες. Το καλύτερο θα ήταν να πάρουν το φάρμακο από το στόμα, οπότε αν τρώει έστω και λίγο ο δίσκος μούσκεψε λίγη τροφή μέσα στο φάρμακο και το υπόλοιπο ρίξε το στο νερό. Δες τον ακριβή τρόπο χορήγησης του φαρμάκου εδώ. Παράθεση:
Επίσης κάπου δίαβασα ότι η μετρονιδαζόλη είναι ευαίσθητη στο φως, οπότε αν μπορείς κλείσε τα φώτα ή έστω ελάτωσε το φωτισμό. Τα φυτά δε θα πάθουν τίποτε με 3 μέρες χωρίς φως. Υ.Γ. ΤΗ θερμοκρασία που την είχες πριν παρουσιάσει αυτή τη συμπεριφορά; Στο δικό μου ενυδρείο ο συγκεκριμένος δίσκος όταν η θερμοκρασία ήταν κάτω από 28 βαθμούς έδειχνε να μην αισθάνεται καλά και έκτοτε την ανέβασα και την άφησα μονίμως στους 29.5, και η συμπεριφορά και τα χρώματά του άλλαξαν πάρα πολύ. Έτρωγε μέχρι και από το χέρι μου... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thediscusman : 15-11-05 στις 10:03 |
|
||||
|
||||
![]()
ο δίσκος δεν είναι όπως ήτανε. η θερμοκρασία ήταν στους 29 βαθμούς και τώραείναι στους 32.να σου πώ τώρα στους 32 δείχνει πολύ καλύτερα.
πριν 5 μέρες περίπου είχε διαφανή περιττώματα, προχτές είχε άσπρα και τώρα δεν βλέπω τίποτα, αλλα δεν τρώει κιόλας καλά.τί να βγάλει αν δεν τρώει.? αυτός όταν έριχνα τροφή έκανε σαν τρελλός, τώρα τρώει πολύ λίγο. θα ξεκινήσω θεραπεία στο ενυδρείο και αύριο λέω να τους βάλω και τους δύο σε καραντίνα σε ένα 70λιτρο που πήρα απο ένα φίλο. ας ελπίζουμουμε να κάνω το σωστό. τώρα μια παρατήρηση. παραπάνω λέει "250mg of metronidazole / 10gallons" δηλαδή περίπου 85 mg/l ανα 8 ώρες. ενώ σε όσα σάιτ έχω διαβάσει η δοσολογία είναι περίπου απο 4 - 7 mg/l. είναι μεγάλη η διαφορά. εδώ είναι μερικά http://edis.ifas.ufl.edu/VM053 , http://www.malawicichlidhomepage.com...ntrogreek.html μήπως είναι λάθος η δοσολογία? μήπως είχες κάνει αυτήν την θεραπεία Παναγιώτη.? έχει πολύ μεγάλη διαφορά με τις άλλες. |
|
|||
|
|||
![]()
Η δοσολογία είναι σωστή Δημήτρη. Κάτι δεν υπολόγισες σωστά. 250 ml/10 gallons δηλαδή 40 λίτρα χονδρικά, είναι 6.25mg/l.Και μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση σοβαρής ασθένειας ή επανεμφάνισης η δοσολογία είναι 400mg/10gallons δηλαδή 10mg/l.
Όπως σου είπα και πιο πάνω θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις την αυξημένη δόση, γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για εσωτερικά παράσιτα. Αν δεν έχεις κάτι που θα ενοχληθεί από το φάρμακο στο κυρίως ενυδρείο κάνε εκεί τη θεραπεία. Και για τους δίσκους θα είναι πολύ καλύτερα αφού η αλλαγή περιβάλλοντος θα επιβαρύνει επιπλεόν την κατάσταση τους, αλλά και για σένα, μιας και δε θα έχεις να ετοιμάζεις δεύτερο ενυδρείο με φίλτρα κτλ. Από τη στιγμή που τρώει έστω και λίγο μούσκεψε λίγη τροφή στο flagyl που θα διαλύσεις στο νερό. Θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό Περαστικά... |
|
||||
|
||||
![]()
Και προσοχη μην χρησιμοποιησεις την κσψουλα.... Την ανοιγεις και διαλυεις τη σκονη που εχει μεσα σε νερο του ενυδρειου..... Χαμηλο φωτισμο, και καλο αερισμο..... Μονο σε καραντινα να το κανεις και οπωσδηποτε συχνες αλλαγες νερου.... Δες σχετικα http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=7390.... νομιζω οτι ειναι η καλυτερη μεθοδος δυσκολη αλλα ελπιζω να σου δωσει αποτελεσματα
|
|
||||
|
||||
![]()
έριξα χθές το βράδυ 5.5 mg/l στο κανονικό το ενυδρείο και σήμερα θα ετοιμάσω το ενυδρείο καραντίνας. θα συνεχίσω να ρίχνω για 5 μέρες στο κανονικό γιατί απ ότι είδα είναι μεταδοτικό.
σκουλίκι κάνει να δίνω στον δίσκο.? είτε κόκκινο(κατεψυγμένο) είτε grintal.? να βάλω και τους δύο δίσκους.? ο άλλος δεν έχει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. αντε να δούμε τι θα βγεί.... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|