|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν έχεις χρυσόψαρα και το υπόστρωμα είναι άμμος ή ψιλό χαλίκι , δεν το καθαρίζουμε σχεδόν ποτέ, δεν χρειάζεται, το καθαρίζουν τα χρυσόψαρα.
Σκάβοντας ανασηκώνουν τα σκουπιδάκια από το υπόστρωμα και τα τραβάει το φίλτρο. Αν το υπόστρωμα είναι χοντρό χαλίκι και τα ψάρια δεν μπορούν να σκάβουν (αυτό είναι λάθος γιατί αυτό το είδος ψαριών έχει τη συνήθεια να σκάβει για τη τροφή του), τότε καθαρίζουμε ανάλογα με το κάθε πότε βρωμίζει , αν υπάρχει καλή κυκλοφορία στο βυθό δεν χρειάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Απλα ηθενα να μαθω αν πρεπει να το κανω και με σκουπα βυθου που κ που!!! Στο αλλο μου θεμα μου. Ανοιξα και καθαρισα το φιλτρο σημερα μετα απο ενα μηνα λειτουργειας.... το φιλτρο εσωτερικα ηταν αρκετα καθαρο αλλα διαπιστωσα τα εξης θεματα.... Στην εισαγωγη του νερου εχει βιολογικο μακαρονι σε μικρη ποσοστητα (σχεδον 2 δαχτυλα μονο), μετα αντι να εχει σφουγγαρι χοντρο οπως ειδα στο you tube, exei ενα πρασινο πραγμα που δεν κραταει σχεδον τιποτα. Και μετα απο αυτο εχει αρκετο πορώδες βιολογικο υλικο..... Οποτε εβαλα μετα απο αυτο βαμβακι ενυδρειακο και ελπιζω λιγο να στρωσει η κατασταση.... μεσα στη βδομαδα πρεπει να παω να παρω προφιλτρο σφουγγαρι και να ξανα ανοιξω το φιλτρο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά δυστυχώς το πρόβλημα μου παραμένει.
Μετά από σχεδόν 50% αλλαγή νερού μια μέρα νηστεία και μερικές μέρες που δεν τάισα σπιτικη τροφη αλλά. Flakes που έχω αυτή η άσπρη θολούρα από μικροσκοπικά σωματίδια υπάρχει ακόμη. Στο φιλτρο έβαλα ενυδρειακο βαμβάκι που δεν είχε. Σφουγγάρι ανάμεσα στα βιολογικά υλικά έχει ένα της κακιάς ώρας και θα πάρω ένα μαμισιο να βάλω αλλά και πάλι αυτό θα κρατάει μεγάλα και χοντρά σκουπίδια.... Τι να κάνω???
|
||||
|
||||
![]()
ή ο βυθός σου ή το βιολογικό υλικό βγάζουν ακόμα σκόνη , που θα καθαρήσει κάποια στιγμή ή έχεις bacteria bloom σαν και αυτό https://www.google.com/search?q=bact...w=1024&bih=611
που και πάλι δεν μπορείς να κάνεις πολλά και θα καθαρίσει και αυτό κάποια στιγμή
|
|||
|
|||
![]()
Και ενώ το πρόβλημα συνεχιζοταν..... Όχι σε έντονη μορφή και μάλλον όπως ειπε ο takis ήταν bacteria bloom αγόρασα για να αλλάξω τη διακόσμηση ένα κομμάτι ρίζα και σε 2 μέρες το πρόβλημα λύθηκε. Βέβαια σκουρινε λίγο το νερό αλλά μου άρεσε... Έβαλα και ένα φυτό και έγινε κούκλα!!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
diy co2 ερωτησεις | puntakias22 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 23 | 26-11-13 23:21 |
Ερωτησεις | thgparas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 26-01-09 23:47 |
Ερωτησεις | HoG | Αρχάριοι γλυκού νερού | 31 | 12-12-07 14:44 |
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | KOKOBAS | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 04-05-07 18:14 |