|
|
||||
|
||||
![]()
Στρώνει σιγά σιγα. Ένισχυσε το με βακτήρια.
|
|
|||
|
|||
![]()
Όχι...Δεν ανάβω φως ούτε μισό λεπτό, γιατί αυτή η άποψη βάρυνε μεταξύ των πολλών που εξέλαβα εδώ και εκεί.
Θα έπρεπε να έχω άλγες χωρίς φως? Τα βακτήρια που χρησιμοποίησα είναι το σετάκι StartUp της PRODIBIO 12 κάψουλες (6 StopAmmo + 6 Biodiest), τα ρίχνεις μια φορά στην αρχή και τέλος, μαζί με 3 κάψουλες BioOptim (θρεπτικά στοιχεία για τα βακτήρια) που είναι υπερδοσολογία, παράλληλα με τον ζωντανό βράχο (4 κιλά) που σίγουρα έχει την συμβολή του και αυτός. Η δόση βακτηρίων που έχω βάλει είναι ενδικνυόμενη για 180-360 λίτρα, ενώ θα μπορούσα οριακά να είχα βάλει και 6 (3+3) που είναι για 120-180 λίτρα. Εγώ έβαλα 12 τα μισά την 1η μέρα και τα άλλα μισά μετά από 2 ημέρες, μετά από συννενόηση με τον άνθρωπο που μου τα σύστησε για να boostαρεί το σύστημα. Το BioOptim το καλό που έχει είναι ότι, εκτός από τροφή για τα βακτήρια, δεσμεύει PO4 και ΝΟ3, αλλά προτεινόμενη δόση για μακρά χρήση είναι 1 κάψουλα ανα 200 λίτρα ανα 15 ημέρες... Οπότε δεν ξέρω, αν έχει νόημα, να βάλω επιπλέον βακτήρια, εφόσον η ήδη υπαρχουσα βιολογία και βακτήρια τρέχουν κανονικά.... |
|
||||
|
||||
![]()
Το φως δεν θα το αναψεις ;; Για πιο λογο σου ειπαν να μην το ανάψεις ;
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Γενικά για το στρώσιμο υπήρχαν πολλές απόψεις, καθόλου φώτα, φώτα 24/7 και σταδιακά από την αρχή. Οι πιο πολλοί φίλοι που άκουσα γνώμες, υποστήριζαν καθόλου φώτα εως ότου στρώσει (αρκέτοι λέγανε και τύλιγμα τον ενυδρείο με μαύρο πανί) και μετά σταδιακή λειτουργία με 2-3 ώρες αφετηρία με σκοπό να πιάσω τις 8-10. Ο λόγος είναι σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτής της άποψης να μην κάνει έξαρση η τριχωειδής άλγη τώρα στο στρώσιμο που θα έβρισκε πρόσφορο έδαφος, αλλά να αντιμετώπιζα μόνο την διατομική και την καφέ άλγη αναγκαστικά με στρωμένο ενυδρειο... Δυστυχώς από την στιγμή που δεν εχω εμπειρία, ακούω απόψεις και ακολουθώ την πλειοψηφία σε ένα ευρή δείγμα, τουλάχιστον 10 άτομα με εμπειρία, δεχόμενος ότι πιο πιο πιθανό να μάθανε πολλοί κάτι σωστό, πάρα να μάθανε πολλοί κάτι στραβά ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το να ανάψεις τα φώτα όλο το 24ωρο ειναι προφανες πως δεν ισχυει γιατι εκει που μεγαλωνουν τα κοραλλια που φιλοξενουμε στα ενυδρεια μας η φωτοπεριοδος ειναι 10 με 12 ωρες , στα ενυδρεία μας με τα φωτα που διαθετουμε τα τελευταια χρονια μπορουμε να κανουμε τα κοραλλια να φτανουν στον φωτοκορεσμο ακομα και με λιγοτερες ωρες..οποτε το 24ωρο ειναι λαθος.
Ο σκοπος ειναι να φτασεις την φωτοπεριοδο που θα εχεις οταν θα εχεις οταν θα εχει κοραλλια οποτε κατα την γνωμη μου 2 ειναι οι δρομοι ή τα ανάβεις σταδιακα ή απο την αρχη κανονικα με τον πρωτο σαν πρωτη επιλογη γιατι θα γλυτωσεις και λιγο ρευμα. Το τυλιγμα με πανι ειναι υπερβολη , γενικοτερα οι αλγες δεν εχουν να κανουν με το ποση βιολογια εχει πιασει το ενυδρειο αλλα με το ποσα φωσφορικα και νιτρικα εχει το νερο , προφανως κατα το στρωσιμο δεν υπαρχουν ζωντανα στο ενυδρειο που θα παραγουν θρεπτικα για τις αλγες ..εχεις να κανεις μονο με αυτα που θα αφηνει ο βραχος και ο αραγωνιτης που αν δουλευεις φυσιολογικα αντιφ. Ανθρακα και σκιμμερ και η κυκλοφορια ειναι επαρκης δεν θα υπαρχει προβλημα.
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Πάντως επειδή είμαι σε καλή κατάσταση, θα ανάψω φώτα σύντομα, ίσως και τις δύο επόμενες ημέρες... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
02/06 (μετά από 8 ημέρες στρωσίματος)
NH3/4: 0 NO2: 0.0 NO3: 14 pH: 7.9 KH: 8dKH PO4: 0 Ca: 460 Mg:1200 Sg: 1.024 Temp: 26.3 Απόψεις? ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
new project bonjai reef tank 270 λιτρα | harris samos | Reef | 283 | 04-12-17 15:07 |
Νέο Reef 140 λίτρα! | kiddo | Reef | 0 | 03-04-15 20:52 |
νεο nano reef project 60l. | Giwrgos P. | Nano Reef | 53 | 14-10-12 12:40 |
reef led project by AkisK | akisk | Φωτισμός | 19 | 04-04-09 06:09 |
Nano Reef Project, Boyu mt-50 | banik | Nano Reef | 2 | 29-10-08 18:38 |