|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Οι λαμπες αυτες ειναι πολυ καλες γιατα λεφτα τους οταν θελησηλεις θα μπορεσεις να αλλαξεις ευκολα το φασμα και να μην εχεις μονο μπλε,λευκο..... το προβλημα με τα καλωδια εχει ξανασυμβει αλλα δεν ειναι κατι το ιδιεταιρο. Αντε με το καλο να αρχισει να δουλευει.... |
|
||||
|
||||
![]()
τις βασεις για τις λαμπες απο που τις πηρες; ωραιες ειναι.
εχεις λινκ; Υ.Γ. εδειξε πολυ το ολλο συνολο.
|
||||
|
||||
![]()
ωραια η εξελιξη. αναμενουμε την συνεχεια. η πλατη δεν θα βαφτει καθολου απο πισω? θα ηταν πιο ομορφο αισθητικα με ενα μαυρο ή μπλε φοντο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,
Μετά από 3 ημέρες κατάφερα και το γέμισα. Τοποθέτησα εξαρχής αραγωνίτες, βράχο. Όπως είχα πει το γέμισμα έγινε ως εξής: 1 κουβάς Α/Ο με 1μιση δόση αλάτι, 1/2 κουβάς χωρίς, 1 κουβάς διπλής, 1 κουβάς χωρίς. Όταν ο κουβάς είχε αλάτι, έβαζα κυκλοφορητή, και το ενυδρείο είχε επίσης κυκλοφορητή πάνω. Το σημαντικό είναι ότι το ενυδρείο τρέχει κανονικά, χωρίς διαρροή σε κάποιο σημείο ή άλλη δυσλειτουργία. Ως δυσλειτουργία μόνο έχω να βάλω το θέμα του φωτισμού, η μια λάμπα που είχαν κοπεί τα συρματάκια, κόπηκαν πάλι και πρέπει να ξαναγίνουν κολλήσεις για να τοποθετηθεί και αυτή. H μικρή θολούρα στις εικόνες έχει κυρίως να κάνει με το ότι έστρωσα μόλις την άμμο που είχε πάει βόλτα ο wavemaker, τον οποίο μετακίνησα ώστε να μην την πηγαινοφέρνει... ![]() ![]() Σήμερα μέτρησα αλατότητα. Μέτρησα πρώτα νερό Α/Ο να δω αν είναι καλιμπραρισμένος και έδειξε 0. Ακολούθως έβαλα νερό από το ενυδρείο και μου έβγαλε 1.035. Οπότε έχω να ρωτήσω:
Κάθε σχόλιο, βοήθεια καλοδεχούμενα ![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα, για να φτάσω την αλατότητα στο 1.024-1.025, άλλαξα περίπου 30-40 λίτρα νερό. Σήμερα πήρα 4 κιλά ζωντανό βράχο, από τα οποία το ένα κομμάτι το έβαλα στο πάνω, και τα υπόλοιπα στο sump. Επίσης ξεκίνησα βακτήρια και έβαλα σε λειτουργία το skimmer. Έκανα και τις εξής μετρήσεις: ΝΗ3/4: 0.25, NO2: 0.35, NO3: 0,pH: 7.8. Ήθελα να ρωτήσω τo εξής, υπάρχει λόγος να έχω φως στο sump απο τώρα για το ζωντανό βράχο? Επηρεάζεται η βιολογία του από τον φωτισμό?
|
|
||||
|
||||
![]()
Όχι δεν επηρεάζεται.
Μπορείς να ξεκινησεις τον φωτισμο. Στο sump γιατί θές να το φωτίσεις; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
new project bonjai reef tank 270 λιτρα | harris samos | Reef | 283 | 04-12-17 15:07 |
Νέο Reef 140 λίτρα! | kiddo | Reef | 0 | 03-04-15 20:52 |
νεο nano reef project 60l. | Giwrgos P. | Nano Reef | 53 | 14-10-12 12:40 |
reef led project by AkisK | akisk | Φωτισμός | 19 | 04-04-09 06:09 |
Nano Reef Project, Boyu mt-50 | banik | Nano Reef | 2 | 29-10-08 18:38 |