|
||||
|
||||
![]()
Σε ενα καταφυτο ενυδρειο περα απο την απαραιτητη μηχανικη φιλτρανση θεωρω και με βαση μαρτυριες οτι δεν χρειαζεται μεγαλη ποσοτητα ή και καθολου βιολογικο υλικο. Ισα ισα αυτο ειναι εις βαρος της ροης του φιλτρου.
Σε ξενα φορουμ εχω δει αρκετους που σε φυτεμενα ενυδρεια τρεχουν ελαφρως γεματα ή και ακομα και αδεια εξωτερικα φιλτρα. Η λογικη πισω απο αυτο ειναι οτι τα ωφελιμα βακτηρια αποικουν σε ολες τις επιφανειες του ενυδρειου. Επιπλεον τα φυτα επισης συμβαλουν στο φιλτραρισμα του νερου. Εδω και λιγο καιρο εχω αφαιρεσει απο το fluval 105 αρκετη απο την ελαφροπετρα που εχω και επισης σταματησα να χρησιμοποιω ενυδρειακο βαμβακι. Κανενα προβλημα στα ζωντανα. Φυσικα το ενυδρειο ειναι γεματο φυτα.
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση βιολογικού υλικού | panos_auk | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 20-02-12 13:02 |
Προσθήκη Επιπλέον Βιολογικού Υλικού | nazgul | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 08-12-11 09:04 |
Αλλαγη υλικου φόλτρου | goazila | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 28-08-09 15:24 |
Συντήρηση βιολογικού φιλτρου | LEON13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 02-09-06 13:38 |