|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν παυει να ανεβοκατεβαινει το φλοτερ αρα και να ανοιγοκλεινει το εσωτερικο μικροδιακοπτακι που εχει, με αποτελεσμα να το φθειρει. Οι κατασκευαστες τους οριζουν ενα ποσοστο "ωφελιμων" ανοιγοκλεισιματων που απο εκει και περα θα παρουσιασει φθορες η επαφη του και θα παψει να δουλευει. Αν υπολογισεις οτι σε μια ημερα ποσες φορες θα εχεις κυματισμο, φαντασου οτι θα ανοιγοκλεισει ισως εκατονταδες φορες αρα μειωνεται γρηγορα το προσδοκιμο ασφαλους λειτουργιας γρηγορα. Το καλυτερο θα ηταν κατα την γνωμη μου να βαλεις το φλοτερ σε ενα πλαστικο κουτακι που θα εχει τρυπα απο το κατω μερος, οπου θα βαλεις ενα κοματακι σφουγγαρι για να μην μπουνε φυλλα-σαλλιγκαρακια κ.λ.π σκουπιδακια για να μην το μαγκωσουν. Κατι σαν και αυτο: ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
φοβερος. να κατι που δεν ηξερα. ολο και κατι μαθαινω καθε μερα εδω στα ψαροφορουμ
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη εγω περιμενω να ερθουν τα εξαρτηματα απο ebay! Θα ενημερωσω με το καλο οταν ερθουν και γινει η κατασκευη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία η κατασκευή σου φίλε μου!!
Εγώ θα πρότεινα κάτι άλλο για να μην έχουμε συνεχείς ενάρξεις/διακοπές... Την προσθήκη άλλης μίας πλακέτας, παρόμοια σαν αυτή της χρονοκαθυστέρησης, η οποία να ρυθμίζει σε δευτερόλεπτα για πόσο θα παρέχει ρεύμα από την στιγμή που θα λάβει εντολή απο το φλοτέρ, έτσι ώστε, ανάλογα με το μέγεθος του sump/ενυδρείου, να γεμίζει με τόσο νερό ώστε να χρειαστεί να περάσει ας πούμε ένα μισάωρο μέχρι να ξαναπέσει η στάθμη και να ξαναλειτουργήσει η αντλία... Έτσι ώστε, για τα θαλασσινά κυρίως, να μην έχουμε μεταβολές στην αλατότητα π.χ. Κάπου την είχα δει να λειτουργεί αυτή την πλακέτα, σε διαφορετικό πρότζεκτ, αλλά δεν θυμάμαι που... ------------------------- Νομίζω αυτό είναι!!! ------------------------- Ή αυτό ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pagokoftis : 13-05-15 στις 23:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Σκέφτηκα την εξής επέκταση της ιδέας του Γιάννη:
Η αλλαγή δεν έχει να κάνει στην συνδεσμολογία, αλλά στην τοποθέτηση βυσμάτων προς το τροφοδοτικό και προς την αντλία. Η σκέψη μου είναι ότι με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε ένα μηχανισμό με το ρελέ και τα φλοτεράκια που απομονώνεται από το τροφοδοτικό και την αντλία. Τι κερδίζουμε?
Θέλω να μάθω από τους εμπειρότερους στα ηλεκτρολογικά αν είναι οι καλωδιώσεις μένουν όπως ήταν πριν και με την χρήση βυσμάτων, για να προχωρήσω στην υλοποίηση ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φυσική φθορά του μηχανικού διακόπτη. Το ποσο μακροχρόνια είναι μόνο ο κατασκευαστής το ξέρει και κάποιος που τα χρησιμοποιεί καιρό. Πάντως, αν δεν υπάρχει ανατάραξη της επιφάνειας δεν υπαρχουν και περιττά ανοιγοκλησιματα των διακοπτακιων και δε χρειάζεται και το ρελέ (η πλακέτα).
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αυτοματη αναπληρωση... | vasilhs | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 28-09-14 14:31 |
Αυτοματη αναπληρωση - αυτοματη αλλαγη νερου | Qbrain | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 40 | 11-08-13 10:22 |
αυτοματη αναπληρωση νερου | τραπεζιτης | Λοιπός εξοπλισμός | 5 | 07-03-09 12:02 |
αυτοματη αναπληρωση ποια??? | alan boy | Λοιπός εξοπλισμός | 8 | 18-04-08 08:52 |