|
|
|||
|
|||
![]()
Το βρίσκω δυσκολο οχι μόνο λόγω έλλειψης εμπειρίας αλλα και λόγω έλλειψης α/ο
|
|
||||
|
||||
![]()
δες και το λινκ για τα white cloud απο πανω
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τα ειδα, λίγο άχρωμα μου φαίνονται... αν κάποιος άλλος εχει πρόταση για κοπαδοψαρο σε νερό βρύσης ευπρόσδεκτη, νομίζω πως και οι αρλεκίνοι κάνουν...
|
|
||||
|
||||
![]()
αρλεκινοι εδω
http://www.seriouslyfish.com/species...-heteromorpha/ |
|
|||
|
|||
![]()
Ξερεις ποιο ειναι το πρόβλημα μου με αυτο το site ; Ειναι πολυ καλό αλλα δίνει τις σκληρότητας σε άλλες μονάδες μέτρησης και δεν μπορώ να καταλάβω την αντιστοιχία...
------------------------- Επίσης μου αρέσουν πολλοί και τα dwarf gourami κι απ οτι ειδα στο seriously fish κάνουν για τις συνθήκες νερού που εχω απλα εχω φοβηθεί λίγο γιατι διαβάζω οτι ο αρσενικός μπορει να γινει αρκετά τσαμπουνάς και δε θελω ενα ενυδρείο γεμάτο κυνηγητό, τι εμπειρίες έχετε απο αυτα; Θα διαβάσω βέβαια και στο φόρουμ τι εχει γραφτεί γι αυτα... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Στέλιος : 22-04-15 στις 00:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
τη σκληροτητα τη δινει σε tds που τη θεωρω πιο "σωστη" μετρηση.
για να το μετατρεψεις σε dgh(που ειναι γερμανικοι βαθμοι/μοναδα μετρησης σκληροτητας) αφου σου φαινεται ευκολοτερο,υπολογισε πως 1 βαθμος gh=18ppm tds (και το αντιστροφο) αρα σκληροτητα 8dgh *18 =144ppm tds η 144ppm tds / 18 =8dgh η μπορεις να χρησιμοποιησεις και αυτο. στο ετοιμο calculator βγαζει λιγο μικροτερη τιμη για καποιο λογο που δεν εχω καταλαβει ακομα,αλλα η διαφορα ειναι μικρη(περιπου μιση μοναδα gh?) εννοω πως δεν εχω καταλαβει γιατι χρησιμοποιουν μικροτερο συντελεστη απτο 18(η αντε 17.9)... προσεξε πως το ευρος τιμων που δινει το site ειναι μεγαλο. αυτο συμβαινει γιατι μπορει σε ενα μερος αυτη η τιμη να παιζει αναλογα με την εποχη.(πχ ξηρασια,μουσωνες κλπ) οποτε για να εισαι σιγουρος πως δεν βαζεις τα ψαρια να ζησουνε σε "extreme" συνθηκες συνεχως,κρατας μια μεση τιμη και φτιαχνεις το νερο σου σε αυτη. αν θες να παιξεις και να το αλλαξεις αναλογα με την εποχη κλπ,ειναι αλλο καπελο. αλλα και αυτο πρεπει να γινεται σταδιακα και οχι πολυ αποτομα γιατι υπαρχουν αλλοι κινδυνοι.(οσμωτικο η/και θερμικο σοκ,κλπ) |
|
|||
|
|||
![]()
Οκ , θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτό απο το ενυδρείο μου σύντομα για να αρχίσουμε να συζητάμε και πιο συγκεκριμένα
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέος | markdoub | Μεσογειακό | 10 | 12-01-11 20:25 |
Ο νέος είναι ωραίος! | xontros | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 15-01-08 11:33 |
Νέος | ΓΙΩΡΓΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 23-04-04 11:53 |