|
Φυτά για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Η χλωρίδα σαν σημαντικό συστατικό ενός υγειούς υγροβιότοπου. Ενισχύει το έργο της φίλτρανσης και μετατρέπει το χώρο σε μια γωνιά ξεκούρασης του πνεύματος και των οφθαλμών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχουν νούφαρα με μεγάλα φύλα και νούφαρα με μικρά. Προτιμάτε αυτά με τα μικρά φύλλα μιας και στο ενυδρείο δεν έχεις πολύ χώρο στην επιφάνεια.
Επίσης έχω νούφαρο και με χώμα και χωρίς χώμα. Αυτό που παρατήρησα στο νούφαρο χωρίς χώμα είναι ότι άργησε κανα μήνα να βγάλει φύλλα. Στο τέλος έβγαλε τα μισά από ότι το άλλο με το χώμα. 2 χρόνιες τώρα άνθος δεν μου έκανε. Το άλλο με το χώμα είδη έχει καμία 7-8 φύλλα και κάθε χρόνο μου κάνει άνθη. @takis_gt Δεν περίμενα ότι σε ενυδρείο θα μπορούσε να είχε τόσο μεγάλη ανάπτυξη. Μπράβο !!! |
|
||||
|
||||
![]()
Tέλειο! Απο περιποίηση έκανες κάτι ιδιαίτερο?
Αν μπορούσα να το κάνω κ γω κάπως έτσι.. Απλά πρέπει να ρίξω και χαλίκι ή άμμο πάνω στο χώμα της γλάστρας για να μην διαλυθεί μέσα στο νερό. Σωστά? Αν μπορέσω να το φτιάξω έτσι ώστε να μην φαίνεται η γλάστρα του θα το βάλω μέσα αλλιώς μπλουμ σε γλάστρα στο μπαλκόνι. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο πήγαινε και χειρότερα, γιατί όσο είχα τα χρυσόψαρα μέσα , όσο μεγαλώνανε τρώγανε τα βλαστάρια, και έβγαζε όλο και λιγότερα φύλλα, πιστεύω πως φέτος που έχω συννεφάκια μέσα να βγάλει πολλά φύλλα. Ηδη έχει βγάλει 3-4 φυλλαράκια. Επίσης το κακό είναι πως δεν το βλέπει κατευθείαν ο ήλιος , αλλά με τα φώτα που έβαλα πιστεύω να έχω καλή ανάπτυξη. Ευχομαι να το δω και φέτος να ανθίσει ![]() Φέτος έβαλα και 2 ταμπλετίστες λίπασμα στη γλάστρα και ίσως βάλω και άλλη 1. Καλύτερα να βάλεις λίγο από το βυθό επάνω για να μη σηκώνεται το χώμα
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέα φυτά και φύτευση | mezedakis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 22-12-10 22:57 |
Αναγνώριση νούφαρου. | yiannossavva | Φυτά για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 27-06-09 21:46 |