|
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς κι εγώ ξεκίνησα κάπως έτσι... και περιόρισε και την τροφή στο ελάχιστο, πχ αν είναι μικρό το ψάρι (4-5 εκ) ρίξε 1 φυλλαράκι την ημέρα. Πες περιοχή που μένεις για να βρεθεί μπόλι. Βρες χώρο...!!! και αν μπορεις (οικονομικά) από τώρα πάρε μεγαλύτερο ενυδρείο και εξωτερικό φίλτρο δες και αγγελίες.
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Αν τίθεται θέμα χώρου και δε μπορείς να βάλεις ένα μεγάλο ενυδρείο, τότε καλό θα ήταν να δώσεις το χρυσόψαρο που σου έχει απομείνει και να προχωρήσεις σε αλλαγή ψαροσύνθεσης. Για 60άρι έχεις αρκετές επιλογές.
Αν θεωρείς ότι μπορείς να βάλεις μεγαλύτερο ενυδρείο, ρίξε μια ματιά στη Χρυσή Ευκαιρία. Έχει πολλά και σε καλές τιμές πολλές φορές κομπλέ ή ακόμα και στρωμένα. |
|
|||
|
|||
![]()
Πραγματικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Τώρα όμως πελάγωσα χοντρά...
Όλο το πρωί τριγυρνούσα μέσα στο σπίτι με μια μεζούρα, προσπαθώντας να βρω χώρο. Με σοβαρές αλλαγές στη διακόσμηση και μετακίνηση επίπλων, μπορώ να βρώ χώρο οριακά για 1,00 ή το πολύ 1,10 μήκος (δυστυχώς το 1,20 που θεωρείται μίνιμουμ δεν το φτάνω με τίποτα). Έχω ήδη αρχίσει να κοιτάζω για ενυδρείο και σε αυτές τις διαστάσεις (γύρω στα 230-240 λίτρα). Ελπίζω να βρω κάτι που να μπορεί να σηκώσει η τσέπη μου και, επίσης ελπίζω, ότι αυτή η "έκπτωση" των 10-20 cm στο μήκος δεν είναι τόσο επιβαρυντική για το ζωντανό (ή για 1-2 ακόμα φίλους του, εφόσον τα λίτρα τους σηκώνουν). Το πελάγωμα (και η απογοήτευση) έγινε ακόμα χειρότερο όταν επισκέφθηκα και ένα ψαγμένο και απόλυτα εξειδικευμένο ενυδριακό κατάστημα (απέναντι από την αστυνομία Χαλανδρίου, αν κάποιος το γνωρίζει). Εκεί με πήγαν κατευθείαν σε 60άρι και όταν τους "ζόρισα" ότι τα χρυσόψαρα ξέρω πως μεγαλώνουν και δεν θέλω να το ταλαιπωρήσω με πήγαν στο Juwel 125... Ούτε λίγο ούτε πολύ, μου είπαν ότι αυτά που διαβάζω στα blogs είναι υπερβολές (και ισχύουν μόνο για τα ψάρια που είναι σε λίμνες) και ότι το ψάρι δεν χρειάζεται να φτάσει το 100% του τελικού μήκους του και αυτό δεν σημαίνει κάτι σπουδαίο για την υγεία του... (τους ευχαρίστησα ευγενικά και έφυγα). Σκέφτηκα μέχρι και αυτό που είπε ο BaCh, μήπως είναι καλύτερα για το ζωντανό. Δεν ξέρω αν θα βρω κάποιον που να το θέλει (και να διαθέτει τις κατάλληλες συνθήκες) και δεν ξέρω πόσο εύκολα θα το δεχτεί ο γιος μου, αλλά αν είναι η μόνη λύση θα προσπαθήσω να το δώσω και να κατευθυνθώ προς άλλη σύνθεση για το 60άρι. Τι λέτε για όλα αυτά; Επίσης, αν δω ότι η κατάσταση αργεί, πώς το χειρίζομαι με το samla; Σαν γυάλα; Φαντάζομαι δεν θέλει κάποιο στρώσιμο, ε; Τι αλλαγές νερού πρέπει να κάνω; Πόσο συχνά; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια... |
|
||||
|
||||
![]()
Στρώσιμο στο φίλτρο θες οπωσδήποτε, αν θες μπόλι έλα να σου δώσω, έχω "άπειρο".
Το νερό του ενυδρείου ή του πλαστικού δεν θέλει στρώσιμο. Τώρα για το 1,10 σε καταλαβαίνω, ο χώρος είναι ένα θέμα, αν μπορείς να δώσεις το ψαράκι αργότερα μπορείς να βάλεις FUNCY χρυσόψαρα που θέλουν ελάχιστο 80 εκατοστά και 40 λίτρα ανά ψάρι. Για αυτό που σου είπαν στο πετσοπ πες τους να δουν αυτο το βίντεο που ένα χρυσόψαρο σε ένα ενυδρείο 1,20 έχει ξεπεράσει τους 25 πόντους (τώρα ίσως να έχει φτάσει τους 27-28 )
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα κι από μένα
Μέχρι να είσαι οκ με το νέο ενυδρείο, αν θες μπορώ να φιλοξενήσω το ψάρι μαζί με τα δικά μου fancy (για λίγο καιρό εννοείται) Το γράφω εντελώς ενημερωτικά, χωρίς να θέλω να σε κατευθύνω προς την φιλοξενία, αλλά αν δεις το ψάρι να ζορίζεται, εδώ ειμαι Κι εννοείται πως υπάρχει και μπόλι να σου δώσω, όταν χρειαστείς (αρκεί να ξέρω την ποσότητα που θα χρειαστείς για να κάνω τα κουμάντα μου) Καλή συνέχεια Edit : Και μην είσαι ψαρωμένος - δίνεις άσχημη εικόνα στα ψάρια ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν είναι σε ενυδρείο 1 μέτρο 120 λιτρα περίπου (η και παραπανω) για 2 χρυσόψαρα δεν φτάνει? (κομον χρυσόψαρα) ρωτάω γιατι σκέφτομαι να φτιάξω και εγω ενα παρόμοιο και σκεφτόμουν να βάλω κιχλιδες (ενα ζευγαρι) αλλα επειδη δεν μου πολυαρέσει η ιδεα "ενυδρείο νταμάρι" τωρα αρχισα να το σκεφτομαι και για χρυσόψαρα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
ειδικα τα common , μεγαλωνουν πολυ περισσοτερα απ ολα.. και απο τα comet και απο τα shumbunkin.
Aκομα και το ενα μετρο σε τελικο μεγεθος , δυστυχως ειναι μικρο.. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ατύχημα χρυσόψαρου-βοηθειααα! | lionor | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 31 | 08-11-12 23:17 |
θάνατος χρυσόψαρου | emiako | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 17-01-12 22:58 |
Αναγνώριση χρυσόψαρου | lucy | Χρυσόψαρα | 11 | 20-03-07 21:52 |
Νέος ιδιοκτήτης ενυδρείου με μονομάχο. | hellenicsun | Bettas | 37 | 29-01-06 01:49 |
Oscar VS Ιδιοκτήτης | bakogiannisd | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 15-12-05 16:07 |