|
|
||||
|
||||
![]()
Τι εννοείς αποπαρασίτωση ;
¶λλο στα πετ-σοπ, αυτά κάθε λίγο και λιγάκι βάζουν και άλλα ψάρια , και ίσως να το κάνουν για να μη μεταφέρονται ασθένειες. Σε ένα ενυδρείο με σωστές ρουτίνες και χωρίς προβλήματα δεν νομίζω πως χρειάζεται να κάνεις κάτι. Εγω πάντως στο ένα που το έχω 3 χρόνια συνεχους λειτουργείας και στο άλλο 2,5 χρόνια δεν έχω κάνει το παραμικρό, και όλα πάνε μια χαρά
|
|||
|
|||
![]()
Δεν καταλαβα τι εννοώ αποπαρασιτωση ;; υπάρχουν διάφορες;; από ότι κατάλαβα ένα προληπτικό καθαρισμό ψαριών κ ενυδρείου; ;;
------------------------- βλακεια ειπα;;; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΔημήτρηςΤ : 31-03-15 στις 22:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αν έχεις σωστά στημένο και υγιές ενυδρείο , σωστές παράμετρες και ρουτίνες, δεν νομίζω πως χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο
|
||||
|
||||
![]()
συνηθως,η αποπαρασιτωση με καποιο σκευασμα γινεται οταν υπαρχει παρασιτο που θες να απομακρυνεις.εχεις δει κατι δηλαδη,εχει γινει διαγνωση και κανεις την καταλληλη θεραπεια.
τωρα αν δεν εχουνε κατι τα ψαρια,γιατι να κανεις αποπαρασιτωση? υπαρχουν τροποι να κανεις "φυσικη" αποπαρασιτωση και αυτοι ειναι με το να προσεχεις τις ρουτινες σου,να φροντιζεις για καθαρο νερο, καλο φαι κλπ ωστε να εχεις δυνατα ψαρια που δεν θα προσβαλονται ευκολα απο οτιδηποτε μπορει να βρισκεται στο ενυδρειο. προληψη δηλαδη,ωστε να μη χρειαζεται να κανεις αποπαρασιτωση. αντε να κανεις και μια φορα στο τοσο μια μικρη "θεραπεια" με χορηγηση σκορδου στην τροφη που μπορει να βοηθησει και με ενδοπαρασιτα και να δυναμωσει λιγο το ανοσοποιητικο συστημα. αλλα εκτος απο αυτα,γιατι να κανεις κατι αλλο? μην συγκρινεις το ενυδρειο σου με τα ενυδρεια ενος πετσοπ οπου μπαινει η σαρα και η μαρα. αν υπαρχει σωστη ρουτινα κλπ στο ενυδρειο στο σπιτι σου,δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα "εξτρα". εκτος αν προκυψει κατι. φυσικα αυτα ισχυουν για τα ψαρια με τα οποια εχω ασχοληθει εγω κυριως. αν ισχυει κατι αλλο στους δισκους που δεν το ξερω,θα πρεπει να σου πουν οι δισκαδες. αν καποιος δισκας πχ ο φαν η ο δημητρης σου πουνε κατι αλλο,τοτε ακου εκεινους και οχι εμενα. (για να βαλω και το disclaimer ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
παιδια ευχαριστώ για της απαντήσεις Τάκη σ τι θερμοκρασία το έχεις το ενυδρείο σου αν επιτρεπεται.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
25,8 το τροπικό 19 τα χρυσόψαρα στη ταρατσα 19 τα συννεφάκια στη ταρατσα
|
|||
|
|||
![]()
συγνώμη δεν καταλαβα στους δίσκους ;;;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
περιμενε τους δισκαδες να απαντησουν
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχω δίσκους Στέλλα, στο τροπικό έχω ροδόστομους
![]() Για Δίσκους περίμενε τους δισκάδες, αλλά από τα λίγα που ξέρω θέλουν απο 28 και πάνω
|
|