|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο τις φωτός που βλέπω, δεν έχεις ανεπίστροφες βαλβίδες στην δεύτερη μπουκάλα με την σόδα και το σωληνάκι πάει μέχρι κάτω στι μίγμα!!! Δεν μπορεί να δουλέψει έτσι... Εκτός αν δεν φαίνεται καλά στην φωτό!! Βγάλε 2-3 καλύτερες!!!
Για το ριάκτορα, τα 440l/h με 2φ/δευτ, έχοντας και μια πτώση στη ροή, δεν λειτουργούν!!! Πρέπει να μειώσεις φυσαλίδες... Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου και θες τόσο πολύ CO2???? Επίσης στις φωτός, το ενυδρείο σου φαίνεται αρκετά μεγάλο για το φίλτρο που του έχεις... Αν είχες πριν diffuser, μην νομίζεις οτι θες τον ίδιο αριθμό φυσαλίδων, θες πολύ λιγότερες λόγω πολύ καλύτερης διάχυσης του παραγόμενου CO2!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Ειναι καθαρα θεμα ροης το χω καταλαβει απο τις δοκιμες που κανω εδω και 5 μερες,με το ζορι γυρναει κ μετα σταματαει και με την 1+ φυσαλ/sec.Στην μπουκαλα με τη σοδα εχω 2 ανεπιστροφες και το σωληνακι παει μεχρι κατω.Το ενυδρειο ειναι 86 λιτρα το φιλτρο ειναι οκ για τα λιτρα του.Το ειχα 2φυσαλ πριν γιατι το difusser ηταν προβληματικο και η διαχυση ηταν ανεπαρκης.Τωρα το εχω στην 1 φυσαλλιδα και παλι ομως σταματαει.Οταν βρω χρονο θα καθαρισω καλα φιλτρο,φτερωτη φιλυρου κ σωληνες μηπως κ βελτιωσω ελαχιστα την ροη και τουλαχιστον να σπαει σιγουρα την μια φυσαλιδα.Το μειγμα δεν δουλευει ακομη σταθερα και επηρεαζει σιγουρα κ αυτο(μπορει και μονο αυτο)
|
|
||||
|
||||
![]()
Soory κι όλας αν σε πρήζω, αλλά τις ανεπίστροφες που τις έχεις?? Στην τελευταία από τις 3 παραπάνω φωτός, δεν τις βλέπω πουθενά!!! Θα πρέπει να είναι στο πάνω μέρος και εγώ βλέπω μόνο το σωληνάκι που κατεβαίνει!!!
Για να λειτουργεί για λίγο ο ριάκτορας και μετά να σταματάει, θέμς ροής είναι!! Τσέκαρε αν βγάζει όντως τα λίτρα που λέει το φίλτρο σου, γιατί το έχω δοκιμάσει με αντλία 400l/h και τις 2φ/δευτ. τις είχε οριακά... Βάλε το φίλτρο σου να βγάζει νερό σε ένα κουβά για 20-30 δευτερόλεπτα και δες πόσα λίτρα σου βγάζει ανα δευτερόλεπτο και πολλαπλασίασε επί 3600.. |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια καλη ανάσταση να εχουμε!!!Λοιπον να σας πω κι εγω την εμπειρια μου με το συστηματακι diy co2 (d301)..Tα συναισθηματα αναμεικτα..
![]() ![]() Αυτο ομως που με ανησυχει περισσοτερο ειναι πως τα ψαρια μου αρκετες φορες τα βρισκω στην επιφανεια, ειναι δυνατον να εχω τοσο διοξειδιο;Μετρησεις ph 7.5 και kh 11 δεν μου δινουν υψηλα επιπεδα co2 σε καμια περιπτωση ,βαση πινακα οποτε πως θα βρω την χρυση τομη ποσες φυσαλιδες το δευτερολεπτο; ![]() Και τελος εξαφανιστηκε η νηματοειδη αλγη που ειχα, αλλα εμφανιστηκε καφε προς κοκκινωπη κατι πανω στην πετρα και στα φυλλα των φυτων, τα οποια δεν τα βλεπω να συμπεριφερονται πολυ καλυτερα σε σχεση με πριν.. Ισως ειναι νωρις ακομη και πρεπει να κανω υπομονη τι να πω θα δειξει.. Εδω να πω πως το φιλτρο μου ειναι εσωτερικο και οι περισσοτερες φυσαλιδες καταληγουν στην επιφανεια,ισως χρειαζομαι καλυτερη ροη,αλλα απ την αλλη τα ψαρια να καθονται πανω δεν μπορω να το καταλαβω... |
|
||||
|
||||
![]()
Αν η διατομή του bubble counter και του diffuser είναι διαφορετική, μπορεί να βλέπεις διαφορετικό αριθμό φυσαλίδων, αλλά ποσοτικά είναι ίδιο το CO2, διαφορετικά μήπως έχεις κάπου διαρροή και γι' αυτό και η αυξημένη κατανάλωση κιτρικού?
Αν σου βγαίνει το CO2 με φυσαλίδες στην επιφάνεια αμέσως, δεν έχεις καθόλου καλή διάχυση, το μεγαλύτερο ποσοστό φεύγει στην επιφάνεια... Τώρα για τα ψαράκια, δεν ξέρω... λογικά δεν πρέπει να είναι λόγω του CO2.. Αποτελέσματα θα δεις θεαματικά με την χρήση CO2, αλλά άσε άλλη μια βδομάδα... Πάντως αν τα ψαράκια σου ασφυκτιούν από έλλειψη οξυγόνου, στο "τελικό" στάδιο θα τα βλέπεις να είναι με καρφωμένο το στόμα στην επιφάνεια κάθετα προς τα πάνω... |
|
||||
|
||||
![]()
Επανερχομαι στο θεμα μετα απο καιρο, αλλαξα το φιλτρο μου πηρα εξωτερικο οποτε και ξαναφτιαξα το μειγμα παει πολυ καλα τωρα 2 βδομαδες και λογω πιο δυνατης ροης εχω πολυ καλη διαχυση,σταθερη ποσοτητα, πρωτη φορα μετραω ph 7 πτωση 0,8 οποτε κανει δουλεια ειδα και διαφορα στα φυτα επιτελους αλλα...
Γρηγορη πτωση της σταθμης στο μπουκαλι Α με το κιτρικο.Δεν το βλεπω να κραταει πανω απο 20 μερες.Φιλε παγοκοφτη θα μπορουσες να μας πεις την ακριβη δοσολογια που βαζεις στα μπουκαλια;γιατι πιστευω εκει ειναι το θεμα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω εφτιαξα diy co2 αλλα ακομα δεν το δοκιμασα .
Αν καταλαα καλα το βαζεις στο φιλτρο μεσα και διαχεεται απο την εξοδο του φιλτρου??? Το σωληνακι που θα επεφτε στο ενυδρειο που ακριβως το βαζεις στο φιλτρο??? Και εγω εξωτερικο φιλτρο εχω. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα ξανακοιτάξω τα ποστ να δω μην έγραψα κάτι λάθος... Αν έχεις όλη τη μέρα ανοιχτό, με 250γρ σόδα και κιτρικό, με 1φ/δευτ. βγαίνει ακριβώς 20 μέρες... Παράθεση:
Σε εμένα η μεταβολή του ph είναι 0.3 οπότε δεν την θεωρώ πολύ μεγάλη και το λειτουργώ 8ωρο μόνο... Αν έχεις εσωτερικό φίλτρο και δεν χρησιμοποιείς κάποιο ριάκτορα, την έξοδο την βάζεις χαμηλά (συνήθως) εκεί που είναι η είσοδος νερού του φίλτρου σου, ώστε να σου βγάλει το CO2 με πίεση στην έξοδο... Να έχεις υπ' οψην σου όμως, ότι αν η έξοδος του φίλτρου σου έχει spray bar ή γενικότερα βρίσκεται πάνω ή στο ίδιο επίπεδο με την στάθμη του ενυδρείου σου θα έχεις μεγάλες απώλειες... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΤΡΟΠΟΣ ΨΥΞΗΣ | Stivv27 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 27-05-13 14:50 |
υπαρχει τροπος? | ignatios1993 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 32 | 01-10-12 23:10 |
Help...Α.Ο και τροπος συνδεσης ! | Roussaks | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 29-09-10 19:53 |
υπαρχει τροπος? | agge | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 18 | 18-10-08 23:32 |