|
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι πιο απαραίτητο να βρεις μπολι
Το νερό αν είναι ακίνητο, αργει να εξατμιστει το χλωριο, με αεραντλία σε 12-24 ώρες είσαι οκ. Χλωραμίνες ευτυχώς δεν έχουμε στην Ελλάδα
|
||||
|
||||
![]()
Ζητησε μπολι για αρχη με μια αγγελια, πριν βαλεις το ψαρακι στο ενυδρειο, ωστε να στρωσει αμεσα. Δεν υπαρχει λογος να συνεχισει να ταλαιπωρειται.
Το στησιμο του ενυδρειου, το φυτεμα κλπ θα το κανεις πριν μπει το ψαρι στο ενυδρειο. Τα γλαστακια απο τα φυτα τα βγαζεις, εννοειται. Αρχισε αμεσα διαβασμα με τα υπομνηματα των αρχαριων για να καταλαβεις μερικα βασικα πραγματα. Και οτι χρειαστεις, ρωτας.
|
||||
|
||||
![]()
το θεμα ειναι πως πρεπει να στρωθει και το φιλτρο πρωτα πριν μπει το ψαρι. αφου το ξεκινησες δηλαδη(και καλα εκανες),καντο σωστα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω σταγόνες του εμπορίου με βακτήρια και πιστεύω οτι είναι καλίτερα μην αφήσω το ψάρι άλλο στην γιάλα τουλάχιστον να έχει λίγο παραπάνω χώρο και να στρωσει το ενυδρειο σιγά σιγά.
Για μπόλι δεν είμαι σίγουρη αν παίρνει το φίλτρο γιατί είναι με σφουγγάρι. Το υπόμνημα το έχω διαβάσει (τα φυτά τα άφησα επίτηδες έτσι γιατί δεν έχει μπεί ακόμα το χαλίκι για να τα φιτέψω). |
|
||||
|
||||
![]()
Όπως σου ειπαν τα παιδιά πιο πάνω αφού το ξεκινησες κάνε προσεκτικές κινήσεις αλλά γρήγορες.
Για μπολι,δανεισου το σφουγγάρι απο άλλο στρωμένο ενυδρείο και στραγγιξε το επανω στο δικο σου το σφουγγάρι η το ιδανικό να χρησιμοποιήσεις το δανεικό σφουγγάρι αντί του δικού σου.(αυτά εφόσον δεν χωράει βιολογικό υλικό) Χρησιμοποίησε αντιχλωριο για να μην καταστρέψεις την οποία βιολογία αποκτήσεις. Ξέπλυνε πολύ καλά, μα παρα πολύ καλά την χαλαζιακη άμμο που θα πάρεις. Τα βακτήρια του Εμποριού θα χρειαστούν και τροφή (αμμωνία) Σε μια αποχη βάζεις λίγη τροφή ΓΙΑ ΨΑΡΙΑ και την αλλαζεις κάθε τρεις μέρες. Τσίμπα και τον θερμαντήρα στους 29-30° Ξέρει κανείς που βρίσκετε ο τόνος σε πληκτρολόγιο ταμπλετ;
|
||||
|
||||
![]()
η γνωμη μου ειναι ..να βαλεις το ψαρακι στο ενυδρειο το βασικο που πρεπει να φροντισεις αυτη τη στιγμη ειναι η θερμοκρασια του νερου της γυαλας και του ενυδρειου να ειναι ιδιες....και απο αυριο να ξεκινησεις πολυ αργα και σταδιακα την ανοδο (με χρηση θερμαντηρα)..στους 26-27 β... φυσικα πρεπει αμμεσα να κοιταξεις να μπολιασεις το φιλτρο σου με τους τροπους που σου περιεγραψαν πιο πανω...
το ψαρακι δεν πρεπει να μεινει στη γυαλα και να περιμενει στρωσιματα .."διακοσμηση" κλπ κλπ..
|
||||
|
||||
![]()
ολα τα φιλτρα μπολιαζονται.
κοβεις το σφουγγαρι στην μεση και στο αλλο μισο βαζεις βιολογικο υλικο. Ζητα απο καποιον σε αγγελια να σου δωσει λιγη ποσοτητα mini siporax ή substrat pro |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ είμαι της άποψης οτι το ψαράκι δέν πρέπει να μείνει άλλο στην γυάλα παρόλα αυτα θα βάλω αγγελία για μπόλι και μάλλον το ψαράκι θα πέριμενει κανα μήνα μέχρι να στρώσει το ενυδρείο. Για θερμαντήρα δεν ξέρω αν θα την πείσω να πάρει όσον αφορά τα υπόλοιπα το χάλικι πλύθηκε και τοποθετήθηκε στο ενυδρείο αλλάξαμε το μίσο νερό βάλαμε αντιχλώριο και έτοιμα βακτήρια φυτέψαμε τα φυτά και βάλαμε και κανα δυό διακοσμιτικά
αγγελία για μπόλι θα βάλω οσο το δυνατόν γρηγορότερα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετακόμιση γραφείων | ΠΣΦΕ | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 42 | 05-04-09 13:02 |
Μετακόμιση. | snappys | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 16-03-08 22:27 |
Μετακόμιση | petran | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 18-05-06 11:07 |
Μετακόμιση Ενυδρείου | unreg | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 14-09-05 16:34 |
Μετακόμιση.Πως; | nickall13 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 28-06-05 12:27 |