|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Με 4 φορές τα λίτρα σου όχι δεν έχεις πρόβλημα.
Αν δεις ότι η κυκλοφορία είναι περισσότερη από το 60% που υπολογίζεις, που πιστεύω ότι θα είναι μπορέις αν θέλεις να στραγγαλίσεις λίγο την κυκλοφορία χρησιμοποιώντας τις βάνες. Αφού κατέληξες στο θέμα του φιλτραρίσματος άρχισε να οργανώνεις και όλα τα υπόλοιπα που χρειάζονται για το ενυδρείο σου και μόνο όταν είσαι απόλυτα έτοιμος να πάρεις τα πρώτα σου ψαράκια. Προφανώς θα πρέπει να αγοράσεις και μία R.O. |
|
||||
|
||||
![]()
thediscusman Α/Ο έχω είδη, δεν γνωρίζω όμως αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω και το DI φίτρο, που τώρα μου περισεύει, για τους δίσκους ????
|
|
|||
|
|||
![]()
Το 2217 δεν αναβαθμίζεται ποτέ σε φίλτρου άμμου. Απλά θα προσθέσεις ένα φίλτρο άμμου και το 2217 θα το διατηρήσεις. Θα βάλεις ένα ταφ και ένα διακόπτη για έλεγχο ροής στην έξοδο του 2217 και από εκεί θα τροφοδοτείται το φίλτρο άμμου. Η έξοδος του θα γίνεται με μια άλλη σωλήνα.
Πρέπει να είσαι κάπου εκεί στις 4 - 4,5φορές…. Και με το φίλτρο άμμου θα είσαι σούπερ… Τώρα τι εννοείς αστοχία υλικού? Απλά αν σου σταματήσει το μηχανικό- χημικό δεν έχεις τρομερό πρόβλημα. Αν σου σταματήσει το 2026 και ανάλογα για το πόσο, θα έχεις πρόβλημα, γιατί η βιολογία που θα έχει αναπτυχθεί στο 2217 (ναι και εκεί ακόμα θα υπάρχουν βακτηρίδια) δεν είναι αρκετή. Αλλά είπαμε είναι συνάρτηση του χρόνου διακοπής.
|
|||
|
|||
![]()
Το di όχι δεν είναι απαράιτητο. Απλά αν το χησιμοποιήσεις τότε θα έχεις σχεδόν 0 m/s και θα πρέπει να χρησιμοποιείς περισσότερο ανερό από τη βρύση ή μεγαλύτερη ποσότητα αλάτων για να φέριες το νερό σου εκείπου τα θέλεις.
Το βρίσκω όμως λίγο οξύμωρο να χρησιμοπιήσεις το di για να αφαιρέσεις και τα τελευταία υπολείμματα αλάτων από το νερό σου και μετά να τα προσθέσεις ξανα αναμιγνύοντας το με νερό βρύσης. Εγώ επειδή στην περιοχή είχα πολύ μεγάλη σκληρότητα και η R.Ο μου έβγαζε 2-3 βαθμούς ΚΗ, χρησιμοποιούσα το νερό κατευθείαν από την R.O. στο ενυδρείο και μου ήταν πολύ πιο εύκολο απο το να πρέπει να το αναμιγνυω με νερό βρύσης ή να προσθέτω άλατα. Καλό είναι να έχεις την ΚΗ κάπου στο 3-4 και τη γενική κάπου ανάμεσα στο 5-8(για γερμανικούς βαθμούς μιλάμε), οπότε αποφασίζεις εσύ τι είναι πιο πρακτικό για σένα. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν ψηνεσαι εχουμε βαλει προγραμμα με τον Μιχαλακη να φτιαξουμε μονοι μας φιλτρα αμμου..... Το μηχανουργειο χωραει ανετα αλλον ενα......
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικα και το κανουμε για την πλακα μας και το χαβαλε .... Ειναι μια ευχαριστη ασχολια για Κυριακη μεσημερι..... Βεβαια ο Μιχαλακης δινει πολλες φορες το αιμα του στις κατασκευες μας......Και μη νομιζεις στο τελος ολα και κανα φραγκο γλιτωνουμε......
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειδικά για το μηχανουργείο με τις φώτο που έχουμε δεί όλοι .......... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μη φοβασαι!αυτη τη φορα 8α φοραμε σιρματινα γαντια, σαν αυτα που εχουν για τους καρχαριες!
Πανο ηδη παρηγγειλα το υλικο, ενα για μενα ενα για τον Πρυτανη, ακους Νικο!.Ετοιμασου.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
Για σας φίλοι και πάλι.
Η κατάσταση έχει ώς εξείς : EHEIM professionel II 2026 ++special offer++ EHEIM classic 2217 EHEIM classic 2213 (αντικατάσταση του εσωτερικού που έχω) Jager Aquarium Adjustable heater 200watt EHEIM Media Set for 2217 EHEIM Media Set for 2213 EHEIM Filter media container for 2213 EHEIM Double tap connector (hose 12/16) EHEIM Double tap connector (hose 16/22) Χρειάζομαι κάτι άλλο που είναι απαραίτητο ή που θα μου κάνει την ζωή ποιό εύκολη (βλ. βανάκια) ??? Τα υλικά για την "γέμιση" των φίλτρων πώς τα βλέπετε ?? Θα έχω συνολικά 10,9lt όγκου στα φίλτρα και τα υλικά που θα έρθουν είναι :3lt EHFIMECH,6lt SUBSTRATpro,2 Coarse filter pad,2 Filter fleece. Επίσης 200watt θερμοστάτης με καλύπτουν?? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|