|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εεεεεεεεεεεεεεεε..... ηρέμησεεεεε
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Αν βάλεις όλα αυτά, σου προτείνω να ανεβάσεις και την θερμοκρασία σε σημείο βρασμού.. και να κάνεις ένα ωραιότατο τσιμπουσάκι... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Μήν βάλεις τόσα πολλά σε τόσο μικρό χώρο!!! Ακόμα και ένα σαλιγκάρι που μπορεί να σου φαίνεται τίποτα, δεν φαντάζεσαι τι ζημιά μπορεί να σου κάνει αν ψοφήσει σε τόσο λίγα λίτρα... Από μυρωδιά δεν το συζητάω... Και καλά να το δεις ανάποδα και να το ψιλιαστείς, αν δεν???..... Για τα μύδια πάλι δεν το συζητάω, από μέρους μου είναι ένα μεγάλο όχι... Σου προτείνω να βάλεις μία ντομάτα που σου αρέσει, 2-3 ΜΙΚΡΟΥΣ ερημίτες, 1 σαλιγκαράκι που θα το τσεκάρεις συχνά, 1-2 γαριδούλες και ένα μικρό γύλο.. thalassoma pavo και coris julis είναι από τα πιο όμορφα που έχω, αλλά είναι υπερκινητικά και τα λυπάμαι σε τόσο μικρό χώρο... Εγώ στο δικό μου 20άλιτρο είχα μία μικρή χειλού που δεν ήταν πολύ κινητική και κακώς για λίγο χρονικό διάστημα ένα μικρό κεφαλοπουλάκι το οποίο επιστράφηκε στην θάλασσα... Σαλιάρες και τα συναφή δεν προτείνω γιατί δύσκολα και από μακριά συνήθως θα τα βλέπεις, κρύβονται συνεχώς όταν καταλάβουν την παρουσία σου... Αχινό επίσης δεν θα σου πρότεινα... είναι ευαίσθητοι στιε παραμέτρους του νερού και αν ψοφήσουν και αυτοί..... μεχρι να δεις τα αγκάθια τους να πέφτουν, θα είναι αργά.... Θα σου προτείνει και ο Samian που είναι πολύ πιο έμπειρος τι άλλο μπορείς να βάλεις μέσα στο ενυδρειάκι σου... ------------------------- Το PVC γιατί το θές??????????? Για να στηρίξεις τον βράχο σου??? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pagokoftis : 25-03-15 στις 19:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
καλως ήρθες ,
έχω μια απορία, το ενυδρείο ειναι 21λίτρα όπως λες στο αρχικό ποστ? |
|
||||
|
||||
![]()
λενε οτι αν ο βραχος ερθει σε επαφη με την αμμο δημιουργειτε υδροθειο που εινε βλαβερο για τα ψαρια υσχιει?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν κάνω λάθος, δεν δημιουργείται γι' αυτό υδρόθειο, εκτός αν το κάτω μέρος του βράχου έχει ζωντανούς οργανισμούς και τους θάψεις στην άμμο/αραγωνίτη και κάποιο ψαράκι τον ξεθάψει αργότερα, αφού έχουν νεκρωθεί...
Περισσότερο το βάζουν για να μην ακουμπάει κάτω στο γυαλί και για να μην χάνεται και η κάτω πολύτιμη επιφάνειά του, αλλά και για δημιουργία επιθυμητού aquascape... Δεν έχω δει κάπου ότι δεν πρέπει ο βράχος να ακουμπάει τον αραγωνίτη/άμμο!!! Στην φύση αυτό δεν γίνεται?? θα σου απαντήσει όμως και κάποιος πιο έμπειρος από εμένα... Υδρόθειο εμφανίζεται περισσότερο στα φυτεμένα ενυδρεία και σε υποστρώματα που πετρώνουν και δεν υπάρχερι καλή οξυγόνωση... Αλλα καισ το θαλασσινό σου, αν ψοφήσει και θαφτεί κάποιος οργανισμός και μετα με κάποιον τρόπο ξεθαφτεί, θα βγάλει διάφορα χημικά και κυρίως υδρόθειο.. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
+1000 Εάν ψοφήσει και ξεθαφτεί από άμμο, έστω και μετά από 1 εβδομάδα.....μόνο ο σκελετός θα έχει μείνει...... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
οκ ευχαριστω αλλα ποιος θα μου απαντησει για την ανεμωνη
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι άλλη απορία έχεις για την ανεμώνη?? προσπάθησε να την ξεκολλήσεις πολύ προσεχτικά καθώς μπορεί να την τραυματίσεις.. Ιδανικά αν μπορείς να την μεταφέρεις στο βράχο που είναι κολλημένη, ή έστω να σπάσεις προσεχτικά ένα μικρό κομμάτι στο οποίο είναι βεντουζωμένη...
Κατα την μεταφορά ή σακούλα ή μπετονάκι, προτείνω να μην βάλεις τίποτα άλλο μέσα, βραχια, ζωντανά κλπ καθώς με την μετακίνηση μπορεί να τραυματιστεί ή να τραυματίσει... Οξυγόνο πιστεύω για την μεταφορά δεν θα χρειαστεί... Αν δεν κάνεις μεγάλο ταξίδι θα είναι οκ, και η ανατάραξη κατά την μεταφορά θα οξυγονώσει το νερό πό τον αέρα μέσα στη σακούλα... Διαφορετικά άνοιξε τη σακούλα να πάρει λίγο φρέσκο αέρα... Πόσο οξυγόνο να καταναλώσει μια ανεμώνη... |
|
||||
|
||||
![]()
Όπως έγραψα και παραπάνω.......
![]() ![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεσογειακο Σαντορινης | Mokatsino | Μεσογειακό | 46 | 15-08-16 23:08 |
νεο μεσογειακο | Πάνος | Μεσογειακό | 116 | 07-09-11 15:40 |
χταποδι σε μεσογειακο? | 6981giwrgos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 44 | 06-07-10 20:54 |
Νεο Μεσογειακο | sv1gfu | Μεσογειακό | 3 | 05-07-08 12:57 |
νεο μεσογειακο | asteris_veroia | Μεσογειακό | 15 | 09-06-08 19:22 |