|
¶λλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
πραγματικα εχωχαθει λιγο με τις λαμπες... το ενυδριο μου εχει υποδοχη για λαμπα "φλωρα" μπορω να παρω μια τετοια UVA UVB; οσες λαμπες ειδα στα σαιτ δεν εγραφαν οτι εχουν τετοιες ακτινες... εκτος και αν δεν το γραφουν ετσι και το καταλαβαινουμε απο κατι αλλο που γραφουν... τι να πω;
|
|
||||
|
||||
![]()
τι εννοεις λαμπα "φλωρα" γιατι δεν το επιασα
![]() μιλας για ενυδρειο,οποτε υποθετω παιρνει λαμπες τ8 η τ5(λογικα) η παιρνει κατι αλλο? αν παιρνει τετοιες,η αληθεια ειναι πως δεν εχω δει ποτε τετοια λαμπα uvb. συνηθως,οι uva-uvb για τεραρια ειναι Ε27(βιδωτες) και εχουν παντα σημανση τι ειδους λαμπες ειναι. τουλαχιστον αυτες που εχω δει εγω... τωρα που κοιταω στο σουπερμαρκετ,βλεπω πως εχουνε και uvb σε σχημα και υποδοχες λαμπας φθοριου,οποτε τι σε μπερδευει?(νομιζω ειναι τ8 αυτες) ------------------------- ναι τ8 ειναι,διαμετρος 2.54cm http://en.wikipedia.org/wiki/Fluorescent-lamp_formats http://www.petsupermarket.gr/4341/πρ...40w-105cm.html Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 22-03-15 στις 19:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
ααα ευχαριστω δεν μπορουσα να τις βρω αυτες εννοουσα... Τ8 ειναι απλα δεν εχει στα 33 cmπου χρειαζομαι εγω... θα ψαξω. ευχαριστω... ποια η διαφορα στα 5.0 2.0 και 10.0 με ποια κριτιρια διαλεγω;
|
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω,(γιατι εχω ξεχασει πολλα πραγματα)πως εχει να κανει με το ποσοστο uvb στο φως της.
2, 5 και 10% uvb δηλαδη και το υπολοιπο ειναι uva. αν κοιταξεις λιγο στη σελιδα της exo terra θα τα δεις αυτα,τα γραφουν ολα. τωρα για το ποια θα χρειαστεις,αυτο εξαρταται απτο ζωο δεν ειναι στανταρ. δεν μπορω να σου πω συγκεκριμενα τι ποσοστο uvb χρειαζονται οι χελωνες οποτε θα πρεπει να το ψαξεις λιγο. εκτος αν γνωριζει κανεις αλλος εδω. η γνωμη μου ειναι να μπεις στο φορουμ που σου εδωσα παραπανω και να ψαξεις λιγο. τα παιδια εκει εχουν πολυ περισσοτερες γνωσεις. σιγουρα περισσοτερες απο μενα τεσπα,ενα bearded dragon ειχα μονο παλιοτερα. |
|
||||
|
||||
![]()
πάρε και αυτό το λινκ ... http://www.reptilica.de/
|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω...
|
|
||||
|
||||
![]()
Για τις χελώνες 5% uvb θα πάρεις, χρειάζεσαι και μία λάμπα στο σημείο που θα
βγαίνουν για να στεγνώνουν το καβούκι τους παράγει uva ακτινοβολία + θερμότητα αναλόγως τα watt, θα δεις την απόσταση απο το σημείο που λιάζονται ώστε η λάμπα να μην ειναι πολυ μακρια ούτε πολυ κοντα. Μια εταιρεία που έχει προιόντα τέτοια εινα η exo terra αλλα υπάρχουν και άλλες. Διάβασε κάποια πράγματα για τις ανάγκες τους, δυστυχώς θέλουν αρκετή φροντίδα και ζουν πάνω απο 20 χρόνια. Το ξέχασα και συμπληρώνω υπάρχουν και λάμπες που παράγουν uva+uvb ακτινοβολια + θερμότητα αναλόγως των watt και την απόσταση δηλαδη μια λάμπα για όλα Ελπίζω να βοήθησα λίγο.............
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια για σωστη διαχυση co2 | alex | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 27 | 26-02-10 17:05 |
πως να στησω ενα οσο πιο απλο ενυδρειο γινεται? | treno | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 15-09-06 16:06 |
Τι χρειαζομαι για να στησω ενα ενυδρειο ως αρχαριος? | mikenuke | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 03-07-05 01:12 |