|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι καταλαβα οτι οσο πιο πολυ μειωσω την kh τοσο πιο ευκολα θα αλλαξω και το ph.
Σε ενα απο τα λινκ λεει οτι ενας απο τους τροπους για να μειωσεις την kh ειναι η χρηση τυρφης. Δεν νομιζω οτι εχει κατι αλλο να καταλαβω. Περιμενα να δω μειωμενες τιμες γιατι ο τακης κατεβαζει το Ph σε μια μερα. Δεν ξερω βεβαια αν το νερο στο βαρελι του ειναι απο ΑΟ ή απο βρυση. Αν ειναι απο ΑΟ , χωρις kh δηλαδη , τοτε λογικο να αλλαζει τοσο γρηγορα και το ph του. Εβγαλα τον ανθρακα και θα δω τι θα γινει. Μεχρι αυριο θα παρω και τεστ kh να μην ειμαι στα τυφλα. Ειναι μια τυρφη απο φυτωριο. Παιζει ρολο να πω μαρκα ? Δεν ειναι καποια επωνυμη. Την συσκευαζει ελληνικη εταιρια. Αλλα η τυρφη γραφει οτι ειναι απο λιθουανια και γερμανια με ph 5,5-6,5. Εχει περλιτη 2% , αλλα δεν βλεπω πως μπορει να φταιει σε κατι αυτο. Ετσι οπως εχω υπολογισει απο τα ποστ του τακη , εχω βαλει αναλογικα με τα λιτρα μεγαλυτερη ποσοτητα τυρφης απο αυτον. Δεν με νοιαζει αν την πεταω μετα και ποσο βαζω. Ειναι πολυ φθηνη. Δεν βιαζομαι να αλλαξω το νερο. ΚΑι εγω πειραματα στον κουβα κανω τωρα. Απλα θα με βολευε να βρω τον τροπο να εχω ετοιμο το νεο νερο σε 24 ωρες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=85433/#28 Παράθεση:
www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=85433/#30 ------------------------- Επίσης να σου πω πως κατεβάζω στο νερό της αλλαγής το PH στο 6,7 και στο ενυδρείο το PH είναι 6,5-6,6 , που σημαίνει πως αν κάνω έστω και 50% αλλαγή το PH του ενυδρείο θα πάει 6,6-6,65 , δηλαδή μια πολύ μικρή αύξηση
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 20-03-15 στις 19:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι οντως υπολογισα οτι εχεις περιπου 13γρ /λ και εγω τωρα εχω 5 γρ/λ και ενδεχομενως να εχεις αλλης ποιοτητας τυρφη. Ισως ειναι και πιο χαμηλες οι τιμες οξυτητας της δικιας σου ?
Νερο βρυσης φιλτραρεις με τυρφη ε ? |
|
||||
|
||||
![]()
Η GH με τυρφη δεν ανεβαινει.
Κατεβαινει. Ή κανουν λαθος τα τεστ, ή δεν εβαλες τυρφη, (σαν υλικο ή ειναι λιγη σε σχεση με κατι που υπαρχει και ανεβαζει την GH) ή εβαλες κατι που "αδρανοποιει" την τυρφη και παραλληλα κατι που ανεβαζει την GH ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν κάνεις ενα τέστ με κεζαπ να δούμε τι μας λέει ο περλίτης;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο περλίτης είναι γυαλί Ο περλίτης είναι άμορφο ηφαιστειακό γυαλί με σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Βρίσκεται στη φύση και έχει την ασυνήθιστη ιδιότητα να διογκώνεται όταν βρεθεί σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%...84%CE%B7%CF%82
|
||||
|
||||
![]()
τακη κιεγω αυτο εχω διαβασει,αλλα δεν ξερεις ποτε
![]() εκτος αυτου,μπορει να φταιει κ η τυρφη,η κατι αλλο που δεν ξερουμε. η κ τα τεστ. |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω απλή τύρφη κηπουρικής χωρίς πρόσθετα ή προσμίξεις, και ναι, νερό βρύσης βάζω, και τίποτα άλλο, ούτε αντιχλώριο, το χλώριο μου το καθαρίζει ο άνθρακας, και αν δεν είχα άνθρακα και ζεόλιθο θα είχα ακόμα πιο χαμηλό PH
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τυρφη | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 06-12-12 20:59 |
Ερωτηση για τυρφη | pkas | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 19-03-12 16:53 |
Τυρφη | sonic | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 18-02-11 09:54 |
τυρφη | mikele | Δίσκοι | 11 | 10-11-07 10:53 |
Τυρφη.,- (PH). | Μικρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 21-03-07 03:30 |