|
|
||||
|
||||
![]()
παντως μου φαινεται περιεργο που εχουν κατεβει οι σκληροτητες τοσο χαμηλα στο ενυδρειο μονο με χρηση τυρφης.
ακομα και αν εγινε γιατι ετρεχε ετσι για αρκετο καιρο,η λογο ποσοτητας τυρφης,η για αλλους λογους,θα επρεπε να συμβαδιζει και το ph με αυτες τις τιμες και να ειναι χαμηλοτερο. ειχε χρονο δηλαδη για να πεσει και το Ph κατω απο 7. εκτος αυτου,το 7 kh που εχεις στη βρυση εχει μεγαλη διαφορα με το 2 που μετρας στο ενυδρειο. μου φαινεται περιεργο,γιατι με αλλαγες απο ΑΟ σε ενα εξαμηνο,δεν εφτασα αυτες τις τιμες(βεβαια δεν προσπαθησα κιολας),αλλα το ενυδρειο δεν ειχε ασβεστολιθικα,και ειχε πολλα "οξινα" υλικα που θα μπορουσαν να κατεβασουν ολες τις τιμες περισσοτερο. οποτε οι μετρησεις σου,μου φαινονται περιεργες. παντως για να φυγει το ψαρι τοσο γρηγορα(και ισως και με σπασμους αποτι γραφεις),κατι το ενοχλησε πολυ και αποτομα. ετσι πιστευω. γιαυτο ρωταω αν εκανες τιποτα στο δωματιο(ψεκασμα,καθαρισμο κλπ) μηπως εβαλες χερι στο ενυδρειο και τα ειχες πλυνει με σαπουνι η τιποτα τετοιο? εκτος αν υπηρχε καποιο προβλημα απο πιο πριν και απλα δεν το προσεξες. επισης σημαντικο,ειναι πως δεν εχεις μετρηση αμμωνιας. οποτε αν συνεβη κατι και εκανε ξαφνικα ενα Peak,δεν μπορεσες να το δεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω μια ερωτηξη, τα ramshorn πως κι επιβίωσαν απο το helena;
|
||||
|
||||
![]()
Αν πεφτει τροφη πρωτεϊνης στο ενυδρειο (βλεπω bloodworms), δεν ειναι απιθανο να την προτιμησει τις περισσοτερες φορες, παρα να κυνηγησει. Αν βρεθει και κανενα σαλιγκαρακι στο δρομο του, φυσικα, δεν θα πει οχι.
|
|||
|
|||
![]()
Γιώργο το εχουμε ξανασυζητήσει για το ph αν θυμάσαι ειχα έρθει και σπίτι σου να το μετρήσουμε για πιό σιγουρα ,μεσα στο ενυδρείο εχω και φυλλα catappa ,2, τα οποια αφήνω και λειώνουν αν έχει καποια σημασία αυτο
@lifefx δεν επιβιώνουν είχα πάρει 24 & τωρα ειναι τα μισα. |
|
||||
|
||||
![]()
το θυμαμαι ναι,αλλα τετοιες σκληροτητες παιζουνε στο rio negro.ουτε κουνουπια δεν γεννανε στο νερο
![]() γιαυτο δεν επιβιωνουνε και τα σαλιγκαρια μαλον,το κελυφος τους θα γινεται χαρτι. εμενα παντως χωρις εξτρα πληροφοριες και χωρις φωτογραφιες απτο ψαρι,μου ακουγεται για δηλητηριαση απο κατι. ισως και να μην ηταν βεβαια. |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον εχω ενα νεο στοιχείο !μολις θυμήθηκα οτι χθες δεν μέτρησα Gh αλλά μονο Kh και σας έγραψα απο συνήθεια (επειδή πάντα ηταν ενα βαθμό πάνω η gh) οτι η Gh ηταν 4.τωρα που μέτρησα διαπίστωσα οτι η gh είναι 9 ! Και η kh 3 .της βρύσης (φιλτρου) η gh ειναι 8. Αυτο τι μας λέει τωρα;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
ποια gh ειναι 9?
του ενυδρειου? ![]() δηλαδη στο ενυδρειο μετρας gh 9 και kh 3? |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι!και τα σαλιγγάρια τα εχω δει να τα ρουφάει το helena,τα άδεια κελύφη τα βγάζω με την απόχη και ειναι σκληρά
|
|
||||
|
||||
![]()
1) χρησιμοποιεις λιπασματα?
2)για τις μετρησεις στο νερο που βγαζει το φιλτρο,εισαι σιγουρος? στο ειπα και πιο πανω,αν υπαρχει θεμα με τις σκληροτητες(αποτομες αυξομειωσεις) μπορει να το στειλει το ψαρι πολυ γρηγορα. ειδικα με αποτομη μειωση απο ψηλα στα χαμηλα,θα γεμισει νερο το ψαρι.(ετσι εξηγειται και το φουσκωμα σε τετοιες περιπτωσεις) το ιδιο και αντιστροφα,αφου δεν μπορει να αποβαλει υγρα αρκετα γρηγορα απτο σωμα του. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι είναι αυτός ο κιτρινούλης? | Ioanna.bar | Αναγνωρίσεις ειδών | 6 | 20-10-11 21:12 |
Τι αστερίας είναι αυτός ? | kilo_me | Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών | 1 | 31-03-11 16:59 |
Τί φυσαλίδες είναι αυτές; | mpoumpoula | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 27-02-11 23:37 |
Έχετε δει αυτές τις τροφές πουθενά? | Κλεόβουλος | Διατροφή | 5 | 09-02-11 20:19 |
πάει ο ¶νθιμος....πάει! | domenico | Bettas | 12 | 26-11-08 12:25 |