|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Απιονισμενο εννοω ναι. Δεν πινεται γιατι δεν εχει καποια συστατικα μεσα και βακτηρια που εχει το νερο της βρυσης και ειναι ωφελιμα για τον ανθρωπο. Δεν πινεται για μονιμη βαση. Αν πιεις μια φορα δεν θα παθεις τιποτα. Ασε που εγω λεω να το ανακατευω με το νερο βρυσης που ηδη υπαρχει μεσα στο ενυδρειο.
Μηπως και σιγα σιγα μου κατεβαζει σκληροτητες και ph. Το σκεφτηκα γιατι το ενυδρειο μου ειναι μικρο και οι αλλαγες που κανω ειναι 15-20 λιτρα ολο και ολο. Υπολογιζω οτι τα εξοδα ειναι παρομοια με αυτα της τυρφης και ελεγα μηπως ειναι ενας πιο ευκολος τροπος , με λιγοτερη διαδικασια , για να εχω παρομοια αποτελεσματα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Αυτη τη στιγμη θελω να παω το ph στο 7.5 . Να το κατεβασω 1 μοναδα δηλαδη, να ειναι λιγο πιο ανετα ο μονομαχος. Θεωρω οτι δεν ειναι πολυ.
Επειδη εχω ενα ακομα ιδιο φιλτρακι λεω να δοκιμασω να βαλω την τυρφη σε αυτο και να τρεχει ταυτοχρονα μεσα στο ενυδρειο μου. Σιγουρα θα περισεψει χωρος. Λες να βαλω μεσα (εκτος απο τυρφη) σφουγγαρι ,βιολογικο μακαρονι ή ανθρακα ? ( γιατι δεν θα μου αρεσε το λερωμενο νερο). 'Η λες να δοκιμασω μηπως χωρεσω λιγο απο ολα ? Επισης δεν θα ηθελα να εχει καθολου ροη το 2ο φιλτρο και δεν εχει ρυθμιστη. Εχεις καμια ιδεα ? Να βουλωνα την εξοδο με λιγο σφουγγαρι ? Αλλα πως να το στερεωσω για να μη το πεταξει ? Υπολογιζω οτι θελω περιπου 40-50 γρ τυρφη συμφωνα με τον μπουσουλα του delta. |
|
||||
|
||||
![]()
Καντο ετσι, θεωρώ πως είναι καλύτερα απο το απιονισμένο νερό.
Για το ροή , βαλτο να χτυπάει στο τζάμι, και το σφουγγαράκι αν μπορείς να το βάλεις θα κάνει δουλειά
|
|||
|
|||
![]()
Στο τζαμι εχω να χτυπαει και το υπαρχον φιλτρο αλλα παλι δημιουργουνται ρευματα σε καποια σημεια και ο μονομαχος καμια φορα δεν τη παλευει. Κολυμπαει αργα ο ατιμος.
Τυρφη καθαρη απο φυτωριο και ανθρακα απο πετσοπ ? |
|
||||
|
||||
![]()
Αν πάρεις από φυτώριο να ζητήσεις την απλή, τη καθαρή, χωρίς προσμίξεις ή εμπλουτισμένη, η πιο φθηνή είναι και η πιο καθαρή, εγω τη κάνω λάσπη και τη ψήνω στο φούρνο για να αποφύγω τυχόν παθογόνους οργανισμούς
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τυρφη | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 06-12-12 20:59 |
Ερωτηση για τυρφη | pkas | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 19-03-12 16:53 |
Τυρφη | sonic | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 18-02-11 09:54 |
τυρφη | mikele | Δίσκοι | 11 | 10-11-07 10:53 |
Τυρφη.,- (PH). | Μικρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 21-03-07 03:30 |