|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρειο το εστρωσα με τα ψαρια μεσα και ειχα ηδη απωλειες ξαφνικες. Μπορει τωρα να ειναι στρωμενο αλλα πιστευω τα ψαρακια ειναι ταλαιπωρημενα και υπαρχουν πιθανοτητες να τα χασω και αυτα.
Τον μονομαχο τον εχω ηδη δυο χρονια περιπου και πιο πριν τον ειχα σε χαλια συνθηκες. Αρα αν τον χασω και αυτον δεν θα μου φανει περιεργο. Το λεω γιατι σε περιπτωση που τα χασω τα ψαρια εχω σκοπο να κανω την ψαροσυνθεση με ενα ζευγαρι γκουραμι και ενα κοπαδι cherry barb. Γιαυτο δεν θελω ανεβασμενο ph. Τη μια πετρα την εσπασα εριξα στο εσωτερικο το οξυ και δεν αφρισε καθολου. Στην αλλη εριξα στην επιφανεια και αφρισε για ενα δευτερολεπτο αλλα ειχε πανω χωμα και θεωρησα οτι γιαυτο αφρισε ετσι στιγμιαια. ------------------------- Ο μονομαχος δειχνει οντως να ενοχλειται απο τα αλλα ψαρια αλλα δεν τα πειραζει. Αντιθετως εχει κανει μονιμο σπιτι του ενα κουφιο διακοσμητικο που εχω και βγαινει εξω μονο οταν ανοιξω το καπακι. Το βραδυ φυσικα δεν ξερω τι κανει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη afg86 : 11-03-15 στις 23:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Τι εννοεις ? Τα ψαρια ειναι ταλαιπωρημενα απο αμμωνια ( παντως ποτε δεν εφτασε σε πολυ ψηλα επιπεδα ).
Τι μπορω να κανω για αυτα δηλαδη ? Υπαρχει καποια προοληπτικη θεραπεια ? Απο την στιγμη που εγινε οτι εγινε και αφου ειχα και καποιες απωλειες , η λογικη λεει οτι θα τα χασω και αυτα. Ασχετα που τωρα ειναι στρωμενο. Μπορει να μην ακουγεται ωραια αλλα ειναι μια πιθανη εξελιξη. Το αν βαλω ή οχι καποιες μη ασβεστολιθικες πετρες θα τα καταπονησει περισσοτερο ? Το ενυδρειο ειναι 60λιτρο και εχω μεσα 9 φυτακια. Τι θα μπορουσα να κανω για να τα βοηθησω ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φιλικά πάντα Τάκης
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βασικα, καθαρο νερο , αεραντλια, για οσο χρειαζεται η εξτρα οξυγονωση, seachem prime και αλατι για οποια ειδη το αντεχουν. Στα χαμηλα ορια οι τιμες σε θερμοκρασια και πεχα, μεχρι να στρωσει καλα. Αν και καθυστερουν λιγο το στρωσιμο, κανουν πιο ατοξικη την ολικη αμμωνια.
|
|||
|
|||
![]()
Τελικα την πετρα την ειχα μισοβυθισμενη σε απο χθες στο ακουαφορτε και σημεερα που την εβγαλα δεν εχει καμια διαφορα .
Τις πληροφοριες για τα ψαρια τις αντλω απο το seriouslygish π.χ και βλεπω οτι ζουνε τα ψαρια σε ενα ευρος τιμων. Αν τα ψαρια ζουνε σε μια μονο τιμη τοτε δεν θα αναφεροταν πουθενα οτι ζουνε σε συγκεκριμενο ευρος. Αναφερει οτι ο μονομαχος ζει στην φυση σε οξινο νερο αλλα οτι στα ενυδρεια εχουν προσαρμοστει και ζουν σε αλλες τιμες οι οποιοες συμπιμπτουν με τα γκαπυ. Επισης οτι αρθρο διαβασα ελεγε οτι ο μονομαχος ειναι ειρηνικο ψαρι και πραγματικα ποτε δεν τον ειδα να κυνηγαει αλλο στο ενυδρειο μου. Πιο μεγαλο προβλημα εχω απο τα αρσενικα γκαπυ μεταξυ τους. Οσο εψαξα , βρηκα οτι ο μονομαχος μπορει να ζησει με μικροτερα απο αυτον ειρηνικα ψαρια που πιστευω ειναι τα γκαπυ.Δηλαδη ποιος δοκιμασε να βαλει μονομαχο με ολα τα ειδη και να μας πει οτι δεν ταιριαζει με κανενα ? Δελτα το ειχα διαβασει αυτο. Αυτο δεν ειναι αντιμετωπιση για τον καιρο που εχουμε αμμωνια ? Πραγμα που εκανα. Καθε μερα αλλαζα νερο. Τωρα που εστρωσε παλι θελει αλλαγες ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Νομίζω πως κάνεις λάθος http://www.seriouslyfish.com/species...ia-reticulata/ Water Conditions Temperature: 17 – 28 °C pH: 7.0 – 8.5 Hardness: 90 – 536 ppm http://www.seriouslyfish.com/species/betta-splendens/ Water Conditions Temperature: 22 – 30 °C pH: Wild-collected fish are likely to prefer a value between 5.0 – 7.0, but the ornamental strains are unfussy with a range of 6.0 – 8.0 acceptable. Hardness: 0 – 357 ppm; see comments under pH on wild vs. captive-bred fish. Behaviour and Compatibility Not recommended for the standard community set-up for reasons already touched upon. It’s requirements and disposition mean it’s best kept alone or with very peaceful species since much bigger or more vigorous fishes are likely to intimidate and outcompete it. Some small cyprinids and loaches that inhabit similar environments in nature are compatible, but the presence of any other fishes can be a distracting influence should a pair decide to spawn.
|
|||
|
|||
![]()
Γιατι που δεν ταιριαζουν οι τιμες ? για συμπεριφορα βλεπω απο αρθρα οπως αυτο. http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/betta.htm
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ξαναλεμε.
Οταν αφριζει με ακουφορτε ειναι σιγουρα ασβεστολιθικο. Οταν δεν αφριζει, δεν σημαινει απαραιτητα και οτι δεν ειναι ασβεστολιθικο. Υπαρχουν ασβεστολιθικα πετρωματα που δεν αφριζουν. Περισσοτερα εδω και στις παρατηρησεις στο τελος του αρθου. http://www.greekdiscus.com/test2000/...EF%E3%DF%E1%F2
|
|||
|
|||
![]()
Ε γιαυτο ειπα να κανω μετρησεις ph πριν και μετα την εισοδο των πετρων στο ενυδρειο. Αν δω ανοδο του θα τις βγαλω. Αν και εχω αφησει μεσα σε ακουαφορτε μια πετρα να δω πως θα γινει αυριο.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πετρες απο Praktiker Κανουν? | Nick :D | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 06-09-11 12:03 |
Απορία για πέτρες Praktiker | endymion | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 4 | 29-06-10 16:44 |
λάβα απο praktiker κάνει? | ΜΙΜΗΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 15-04-09 10:59 |
Φυτα ενυδρειου απο το Praktiker... | GFON | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 28-02-06 18:14 |