|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
κάθε πότε θα το αλλάζεις το καταλαβαίνεις και απο την απόδοση του, όταν τον ξανα βάλεις και δεν καθαρίζει την κιτρινίλα τότε θέλει αλλαγή.. μία ποσότητα των 250-300 ml ενεργού άνθρακα μπορεί να σου καθαρίσει έως και 800 λίτρα.. δηλαδή στο 60λιτρο βαρέλι μπορεί να βάλεις τον ίδιο 13 φορές (εμπειρικά στο λέω), αυτό εξαρτάτε απο την ποιότητα του άνθρακα και το πόση κιτρινίλα έχει το νερό.. πάρε απο μαγαζί με φίλτρα νερού, να προσέξεις μόνο να είναι made in USA..!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Επίσης ο άνθρακας που βάζω, όπως είπα και πριν, είναι χύμα για οικιακά φίλτρα, και πρέπει να είναι Κινέζικος, και ο προηγούμενος ήταν πολύ λεπτόκοκος και έβγαζε αρκετή σκόνη αλλά το έλυσα αυτό το θεματάκι με ενυδρειακό βαμβάκι, ο καινούριο; που πήρα είναι πιο χοντρόκος αλλά δεν τον έχω ανοίξει ακόμα. Θα προσπαθήσω την επόμενη φορα να ζυγίσω να σας πω τις ποσότητες που βάζω από όλα τα υλικα
|
|||
|
|||
![]()
ναι μπορεί και να μην κρατάει.. δίκιο έχεις η αμμωνία είναι αέριο!
έχω πολύ καιρο να κάνω χρήση.. θυμάμαι απο μαγαζί με φίλτρα νερού ένα ενεργό άνθρακα made in USA που κρατούσε έκτος απο τα όποια χημικά, χρώματα και βαρέα μέταλλα και άζωτο.. νιτρικά , νιτρώδη.. δεν θυμάμε καλά για την αμμωνία.. ο καλός ποιοτικός ενεργός άνθρακας θυμάμαι είχε τριπλάσια τιμή από τους άλλους που κρατούσαν λιγότερα στοιχεία του νερού.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ξέχασα να πω πως μέσα στον άνθρακα βάζω και ζεόλιθο, εκτός από τον ζεόλιθο που έχω στη τύρφη για το τροπικό
|
|||
|
|||
![]()
πολύ ενδιαφέρων ο ζεόλιθος..
δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει κάτι που δεν θέλουμε στο νερό? να μας κρατάς ''ενήμερους'' |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οταν προετοιμάζω για το τροπικό μπαίνει και το μεγάλο φιλτράκι που έχει τη τύρφη αλλά και αρκετή ποσότητα ζεόλιθου (μπορεί να είναι 1-1,5 κιλό ο ζεόλιθος σε αυτό). Δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα, αντίθετα, με τις ρουτίνες αυτές οι μετρήσεις μου είναι αρκετά καλές
|
|||
|
|||
![]()
Ποσες ωρες χριαζεται ο ανθρακας να αποροφισει το χλωριο?Τον διατηρουμε οπως ειπα υγρο οταν δεν το χρησιμοποιουμε?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ανθρακας | jimfytakis | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 18-06-08 08:30 |
Ανθρακας | ton12 | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 2 | 20-03-08 17:16 |
ανθρακας | angelwho | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 25-08-07 10:56 |
ανθρακας | naupaktos84 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 04-08-07 00:51 |
Ανθρακας | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 04-01-06 21:24 |