Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-03-15, 10:56
Το avatar του χρήστη pagokoftis
pagokoftis Ο χρήστης pagokoftis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nik77 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το πρωτο που αναφερεις το εχω ξαναδει οταν αρχισα να τα ψαχνω και εφοσων ειναι δοκιμασμενο ακομα καλυτερα ιδια τιμη εχουν,απλα παρατηρησες μηπως μειωση της πιεσης -νερου που εισερχεται στο ενυδρειο μιας και συνδεεται στην σωληνα εξοδου του φιλτρου?
Διαφορά δεν είδα σχεδόν καθόλου!! Και τις 2 φορές δοκίμασα την λειτουργία των φίλτρων πριν και μετά σε λεκάνη και μετρώντας όγκο και χρόνο, βγήκαν σχεδόν ίδια!! Μία λογική μείωση υπήρχε, αλλά ήταν σίγουρα κάτω από 5%
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
Τάκη είσαι πιστεύω ο πλέον κατάλληλος στο forum για να το καταλάβει αυτό!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pagokoftis : 03-03-15 στις 10:56 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-03-15, 11:17
Το avatar του χρήστη Themis_aqua
Themis_aqua Ο χρήστης Themis_aqua δεν είναι συνδεδεμένος
Support Team

Περιοχή: Λαμια
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pagokoftis Εμφάνιση μηνυμάτων
Διαφορά δεν είδα σχεδόν καθόλου!! Και τις 2 φορές δοκίμασα την λειτουργία των φίλτρων πριν και μετά σε λεκάνη και μετρώντας όγκο και χρόνο, βγήκαν σχεδόν ίδια!! Μία λογική μείωση υπήρχε, αλλά ήταν σίγουρα κάτω από 5%
-------------------------

Τάκη είσαι πιστεύω ο πλέον κατάλληλος στο forum για να το καταλάβει αυτό!!!
Καλημερα!το δικο μου φιλτρο που ειναι 350λτ/ωρα εσωτερικο τι λες τον ¨σηκωνει¨ αυτον τον ριακτορα που προτεινεις(αυτος με τα 16,05 eur) ή θα εχω θεμα αραγε με την ροη;;Το οτι μπαινει εκτος ενυδρειου παντως ειναι πολυ θετικο!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-03-15, 10:09
Senior Member

Προεπιλογή

Δεν έχω δοκιμάσει σε εσωτερικό φίλτρο για να σου πω...
Αν μπορείς όμως να το προσαρμόσεις στο φίλτρο μπορείς να τον βάλεις και εσωτερικά τον ριάκτορα, με οτι κόστος σε χώρο συνεπάγεται αυτό...
Πάντως αν έχεις μικρό ενυδρείο με εσωτερικό φίλτρο, όπως έχω κι εγώ ένα 20άλιτρο και το φίλτρο σου ρουφάει το νερό από το κάτω μέρος του, θα σου πρότεινα να βάλεις ένα diffuser και να το τοποθετήσεις ακριβώς από κάτω από το φίλτρο, ώστε να ρουφάει όλες τις φυσαλίδες και να τις διαλύει όσο γίνεται εσωτερικά!! Η ταχύτητα που βγάζει το νερό επίσης θα βοηθήσεις στην διάλυση των φυσαλίδων αλλά και στο διασκορπισμό τους σε όλο το ενυδρείο.. Αρκεί η έξοδος από το φίλτρο σου, να είναι μέσα στο νερό και όχι στο χείλος της στάθμης του νερού..
Αρχικά είχα βάλει τον diffuser ακριβώς μπροστά από την έξοδο του εσωτερικού φίλτρου και έκανε καλή δουλειά στον διασκορπισμό των φυσαλίδων...
Όταν το έβαλα από κάτω από το φίλτρο, είδα αρκετά μεγάλη διαφορά και στην διάλυση των φυσαλίδων (λιγότερο sprite νερό=καλύτερη διάχυση), αλλά και στο drop checker / pH, άρα λιγότερες απώλειες σε CO2 από πριν..
Σε μεγαλύτερο ενυδρείο σίγουρα αξίζει ο diffuser!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-15, 10:54
Το avatar του χρήστη Themis_aqua
Themis_aqua Ο χρήστης Themis_aqua δεν είναι συνδεδεμένος
Support Team

Περιοχή: Λαμια
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pagokoftis Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν έχω δοκιμάσει σε εσωτερικό φίλτρο για να σου πω...
Αν μπορείς όμως να το προσαρμόσεις στο φίλτρο μπορείς να τον βάλεις και εσωτερικά τον ριάκτορα, με οτι κόστος σε χώρο συνεπάγεται αυτό...
Πάντως αν έχεις μικρό ενυδρείο με εσωτερικό φίλτρο, όπως έχω κι εγώ ένα 20άλιτρο και το φίλτρο σου ρουφάει το νερό από το κάτω μέρος του, θα σου πρότεινα να βάλεις ένα diffuser και να το τοποθετήσεις ακριβώς από κάτω από το φίλτρο, ώστε να ρουφάει όλες τις φυσαλίδες και να τις διαλύει όσο γίνεται εσωτερικά!! Η ταχύτητα που βγάζει το νερό επίσης θα βοηθήσεις στην διάλυση των φυσαλίδων αλλά και στο διασκορπισμό τους σε όλο το ενυδρείο.. Αρκεί η έξοδος από το φίλτρο σου, να είναι μέσα στο νερό και όχι στο χείλος της στάθμης του νερού..
Αρχικά είχα βάλει τον diffuser ακριβώς μπροστά από την έξοδο του εσωτερικού φίλτρου και έκανε καλή δουλειά στον διασκορπισμό των φυσαλίδων...
Όταν το έβαλα από κάτω από το φίλτρο, είδα αρκετά μεγάλη διαφορά και στην διάλυση των φυσαλίδων (λιγότερο sprite νερό=καλύτερη διάχυση), αλλά και στο drop checker / pH, άρα λιγότερες απώλειες σε CO2 από πριν..
Σε μεγαλύτερο ενυδρείο σίγουρα αξίζει ο diffuser!!!
Κατατοπιστικοτατος οπως παντα, σ ευχαριστω κ παλι! Επειδη το καθε ενυδρειο ειναι και μια ξεχωριστη περιπτωση θα κανω κ εγω τις δοκιμες μου και θα καταληξω..Ουτως η αλλως εχω παραγγειλει και diffuser αλλα κι ενα bubble counter μη τυχον το χρειαστω..Σκεφτομαι και μια αλλη μεθοδο που ακολουθει αλλος φιλος απο εδω, κατευθειαν συνδεση του co2 στην εξαγωγη του φιλτρου πανω στο σωληνακι που βγαινει εκτος ενυδρειου και χρησιμοποιειται για αναροφηση αερα και οξυγονωση.(με αλλο ανταπτορα που εχει κ το δικο μου φιλτρο, καταργωντας το spray bar).Εν συνεχεια προσαρμωση κομματι χοντρο σφουγγαρι στην εξοδο για διαχυση!!Οψομεθα..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-03-15, 19:52
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από energy52 Εμφάνιση μηνυμάτων
Κατατοπιστικοτατος οπως παντα, σ ευχαριστω κ παλι! Επειδη το καθε ενυδρειο ειναι και μια ξεχωριστη περιπτωση θα κανω κ εγω τις δοκιμες μου και θα καταληξω..Ουτως η αλλως εχω παραγγειλει και diffuser αλλα κι ενα bubble counter μη τυχον το χρειαστω..Σκεφτομαι και μια αλλη μεθοδο που ακολουθει αλλος φιλος απο εδω, κατευθειαν συνδεση του co2 στην εξαγωγη του φιλτρου πανω στο σωληνακι που βγαινει εκτος ενυδρειου και χρησιμοποιειται για αναροφηση αερα και οξυγονωση.(με αλλο ανταπτορα που εχει κ το δικο μου φιλτρο, καταργωντας το spray bar).Εν συνεχεια προσαρμωση κομματι χοντρο σφουγγαρι στην εξοδο για διαχυση!!Οψομεθα..
Ωραία, έτσι να κάνουμε δοκιμές πολλές, να βλέπουμε αποτελέσματα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-03-15, 19:15
nik77 Ο χρήστης nik77 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεπιλογή

Καλησπερα,
επανερχομαι καθως ειχα αναφερει οτι λειτοργουν ολα ενταξει αλλα αυτο κρατησε μια βδομαδα.Απο κει και μετα ανεβασε παλι πιεση(ανεβαζοντας και την δικη μου) και μετα εφαγε ολο το υλικο(κιτρικο) σε ελαχιστες μερες.Εχει αλλος παρομοια προβληματα??Δοκιμαζω τον β' τροπο που περιγραφει ο pagokoftis και ενω οπως εγραψα οτι για μια βδομαδα ηταν οκ μετα αρχισαν τα κουλά παλι!
Επισης παρελαβα και συνδεσα τον external reactor ,στη εξαγωγη του εξωτερικου φιλτρου αλλα και εκει υπαρχει θεμα!Ενω αρχικα γεμισε με νερο μεχρι επανω στις 2 φτερωτες που εχει εσωτερικα,σταδιακα επεσε η σταθμη (μεσα στον ριακτορα εννοω) και οι φτερωτες σταματησαν.Ξαναρχιζουν μονο αν σκουντησεις τον ριακτορα και μετα απο λιγο σταματανε παλι.Κοιταξα να δω πως πιθανως επηρεαζει η ροη του νερου του φιλτρου,γι αυτο τσεκαρα οτι δεν υπηρχε τσακισμενο σωληνακι του φιλτρου που να κοβει την ροη και επισης ανοιξα το φιλτρο το καθαρισα(δεν ειχε βρωμια γιατι ειχε καθαριστει προσφατα),αρα δεν υπαρχει λογικα θεμα με την ροη του νερου.Παρατηρησα οτι οταν παρελαβα το ριακτορα δεν ηταν σφραγισμενη η συσκευασια του,ηταν συναρμολογημενος και οι φτερωτες επανω στο εσωτερικο σωληνακι του ριακτορα.Η πρωτη απο κατω ηταν η μεγαλη φτερωτη και ακριβως απο πανω η μικροτερη με τις χαρακιες.Περιγραφω τον ριακτορα γιατι ακριβως τον ιδιο εχει ο pagokoftis και ξερει την λειτουργια του.Αλλαξα θεση τις φτερωτες(την πανω κατω και αντιστροφα) αλλα παλι τα ιδια .Η σταθμη νερου στον ριακτορα παραμενει στην μεση και οι φτερωτες δεν γυριζουν.Ο ριακτορας ειναι βεντουζαρισμενος στα πλαινα εξωτερικα του ενυδρειου στην μεση της σταθμης του ενυδρειου.Αφου γεμισα νερα το σαλονι ουκ ολιγες φορες και εκανα δοκιμες ανεπιτυχως ,ειπα να ρωτησω και συγνωμη αν ειναι of topic αλλα το αναφερω εδω σαν συνεχεια προηγουμενης αναφορας του pagokofti για τον συγκεκριμενο ριακτορα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-03-15, 10:15
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nik77 Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπερα,
επανερχομαι καθως ειχα αναφερει οτι λειτοργουν ολα ενταξει αλλα αυτο κρατησε μια βδομαδα.Απο κει και μετα ανεβασε παλι πιεση(ανεβαζοντας και την δικη μου) και μετα εφαγε ολο το υλικο(κιτρικο) σε ελαχιστες μερες.Εχει αλλος παρομοια προβληματα??Δοκιμαζω τον β' τροπο που περιγραφει ο pagokoftis και ενω οπως εγραψα οτι για μια βδομαδα ηταν οκ μετα αρχισαν τα κουλά παλι!
Επισης παρελαβα και συνδεσα τον external reactor ,στη εξαγωγη του εξωτερικου φιλτρου αλλα και εκει υπαρχει θεμα!Ενω αρχικα γεμισε με νερο μεχρι επανω στις 2 φτερωτες που εχει εσωτερικα,σταδιακα επεσε η σταθμη (μεσα στον ριακτορα εννοω) και οι φτερωτες σταματησαν.Ξαναρχιζουν μονο αν σκουντησεις τον ριακτορα και μετα απο λιγο σταματανε παλι.Κοιταξα να δω πως πιθανως επηρεαζει η ροη του νερου του φιλτρου,γι αυτο τσεκαρα οτι δεν υπηρχε τσακισμενο σωληνακι του φιλτρου που να κοβει την ροη και επισης ανοιξα το φιλτρο το καθαρισα(δεν ειχε βρωμια γιατι ειχε καθαριστει προσφατα),αρα δεν υπαρχει λογικα θεμα με την ροη του νερου.Παρατηρησα οτι οταν παρελαβα το ριακτορα δεν ηταν σφραγισμενη η συσκευασια του,ηταν συναρμολογημενος και οι φτερωτες επανω στο εσωτερικο σωληνακι του ριακτορα.Η πρωτη απο κατω ηταν η μεγαλη φτερωτη και ακριβως απο πανω η μικροτερη με τις χαρακιες.Περιγραφω τον ριακτορα γιατι ακριβως τον ιδιο εχει ο pagokoftis και ξερει την λειτουργια του.Αλλαξα θεση τις φτερωτες(την πανω κατω και αντιστροφα) αλλα παλι τα ιδια .Η σταθμη νερου στον ριακτορα παραμενει στην μεση και οι φτερωτες δεν γυριζουν.Ο ριακτορας ειναι βεντουζαρισμενος στα πλαινα εξωτερικα του ενυδρειου στην μεση της σταθμης του ενυδρειου.Αφου γεμισα νερα το σαλονι ουκ ολιγες φορες και εκανα δοκιμες ανεπιτυχως ,ειπα να ρωτησω και συγνωμη αν ειναι of topic αλλα το αναφερω εδω σαν συνεχεια προηγουμενης αναφορας του pagokofti για τον συγκεκριμενο ριακτορα.
Γιατί ρε παιδι?? Δεν κατάλαβες κάτι στην διαδικασία?? Το σωληνάκι που πάει στην σόδα το έχεις μέχρι κάτω στον πάτο???
Ο μόνος λόγος που μου συνέβαινε αυτό στα πρώτα μου πειράματα ήταν η δημιουργία στοιβάδων υγρών (σε αυτό βοηθάει αν βάλεις απιονισμένο νερό πολύ)
Θα πρέπει αν κουνήσεις το μπουκάλι με την σόδα αρκετά να μην αφρίσει, αν αφρ΄σει τότε είναι ένδειξη οτι έχουν δημιουργηθέι στοιβάδες υγρών...
Πρέπει να φτιάξω το βίντεο...
Για τον ριάκτορα, όταν το ξεκίνησες γυρνάγανε αρκετά οι φτερωτές??? Αν ναι, για να σου γεμίζει CO2 και φυσικά κάποια στιγμή μετά να σταματήσει να λειτουργεί καθώς το νερό λόγω βαρύτητας πέφτει προς τα κάτω και δεν κινεί τις φτερωτές, θα πρέπει να είχες πολλές φυσαίδες ανά δευτερόλεπτο!!! Bubble counter έχεις?? Έχω διαπιστώσει οτι ο ριάκτορας αντέχει να διαλύει 3-4 φ/δευτ. με ροή 800l/h και λιγότερες φυσικά για μικρότερη ροή... Αλλά και 250l/h να έχεις, 1φ/δευτ την διαλύει και σίγουρα για τέτοια αντλία/φίλτρο θα έχεις και μικρό ενυδρείο και άρα 1φ/δευτ είναι υπεραρκετή!!! Μήπως σου συνέβη αυτό όταν δεν δούλευε σωστά το σύστημα CO2, καθώς αν ανεβαζε πίεση θα αυξάνονταν αρκετα οι φ/δευτ με συνέπεια να μην προλαβαίνει να τις διαλύσει ο ριάκτορας...
Τελειώνω το νέο μου ενυδρείο αυτο το ΣΚ και θα ανεβάσω βίντεο με την κατασκευή του φίλτρου αλλά και του συστήματος CO2!!
Στεναχωριέμαι γιατι νιώθω λες και έχω πάρει στο λαιμό μου κοσμάκη με την μέθοδο αυτή παραγωγής CO2 και περισσότερο γιατί σε εμένα δουλεύουν σε 4 ενυδρεία άψογα...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές