|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν κανω τωρα θα καθηστερισω το στρωσιμο. μολις φτιαξει το νερο και στρωσει, κανοντας αλλαγες παλι θα βγαλω οτι βλαβερα υπαρχουν και τρεφουν τις αλγες... τι λες??
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Που σε εμποδίζουν οι αλλαγές στην αποίκηση των βακτηρίων σου; |
|
||||
|
||||
![]()
ο νεκρός βράχος θα αφήνει για αρκετό καιρό φωσφορικά και άλλα οργανικά στο νερό , όπως είπε ο Πάνος ο αντιφώσφορος είναι απαραίτητος καθώς σκιμμερ ,άνθρακας και κυκλοφορία νερού να κάνεις το λεγόμενο κουράρισμα
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
σκιμμερ και αντιφωσφορος δεν μου καθετε καλα. τι παραπανω θα κανει? ο βραχος σιγουρα βγαζει και θα βγαζει για αρκετο καιρο αλλα δεν πιστευω οτι θελει και αντιφος ταυτοχρονα με την χαετο. για μενα καλο ειναι να εχει αντιφος στην καβαντσα αλλα να ειναι αλουμινιου σε περιπτωση που χρειαστει να κανει πολλη δουλεια.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
σκιμμερ, αντιφωσφορο και ανθρακα δεν εχω βαλει για την ωρα.... ------------------------- Παράθεση:
αν κανω αλλαγη και λιγοστευω τα ΝΟ2 δεν καθηστερω τον κυκλο?? επισης ριχνω κι ενα σκευασμα για βοηθεια, δεν θα παει και αυτο χαμενο??
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 01-03-15 στις 09:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Θανάση κάνεις, όπως έχουμε ξαναδεί από εσένα στο παρελθόν, πολύ προσεκτική δουλειά και παίρνεις πάλι τα εύσημα.
![]() ![]() ![]() Για τις αλλαγές του νερού, κι εγώ στο παρελθόν κατά την έναρξη του δικού μου κατά το στρώσιμο, έκανα. Φυσικά πιο αραιές από ό,τι τώρα. Και τον αντιφόσφορο και τον άνθρακα, τα είχα και τα έχω μέσα μόνιμα (φυσικά τα αντικαθιστώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα...). Παρατηρώντας μια διαφορά στις παραθέσεις του Παναγιώτη και του Σάκη, θέλω να θέσω ερώτημα διαφορών μεταξύ αντιφοσφόρου "σιδήρου" και "αλουμινίου". Δεν το είχα παρατηρήσει στο παρελθόν και πιστεύω ότι καλό θα είναι να σημειωθεί εδώ. (Αν είναι όμως να αναλυθεί, καλύτερα να γίνει σε νέο θέμα, να μη χαλάσουμε την παρουσίαση.) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αλλιως δεν εχει νοημα... ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
φυσικα στο ιδιο ρεακτορα. το κακο ειναι οτι ειναι για 3-4 το πολυ 5 μερες μετα θελει αλλαγη. αντίθετα ο απλος μπορει να βγαλει και ενα μηνα. τωρα ομος που παιζω με αλγες εχω λιγο καβαντζα αλουμινιο. παντος οι αλγες ειναι πολυ πιο αποδοτικες απο τον αντιφως σιδηρού φυσικα θα πρεπει να δουλυει σωστα το συστημα(φωτισμος-ροη). |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
παιδια ειμαι σε θεση να σας πω οτι το ενυδρειο ειναι στρωμενο απο θεμα βιολογιας...!!!
Ο συνδιασμος του bled ( που μου εδωσαν για πολυ καλο ) με τις 2 διαφορετικες αλγες εκανα τρελη δουλεια. και το ενυδρειο εστρωσε βιολογια σχετικα ευκολα και δεν εμειναν νιτρικα πολλα για να χρειαζομαι να κανω μεγαλη αλλαγη νερου. μολις ερθει και το τεστ για τα φωσφορικα θα δω αν εχει κι απο αυτα... για την ωρα ομως ειμαι σουπερ!!!!!!! Αμμωνια 0 Νιτρωδη 0 Νιτρικα 20 ![]() ------------------------- παιδια μεχρι να μπουν τα πρωτα ψαρακια τι μπορω να ριχνω για να κραταω την βιολογια? λιγο τροφη?? λιγο αμμωνια??
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 02-03-15 στις 13:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
όλος ο βράχος , δεν νομίζω ότι έχει σημασία αν στεγνωσε σε κάποιο μπαλκόνι σκεπασμένος ή σε κάποια αποθήκη , ότι είχε επάνω του πέθανε και είναι πηγη θρεπτικών . Αν φτάνει η χαέτο για να τα απομακρύνει μπορείς εύκολα να το τσεκάρεις με ένα τεστ φωσφορικών και το πόσες άλγες έχεις στο κυρίως .
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ξεκινημα με fish only, με προοπτικες για reef...!!! | thanasis76 | Fish Only | 10 | 19-10-14 11:02 |
ξεκινημα σε reef | gianniwpopi | Nano Reef | 90 | 30-03-14 08:43 |
Ξεκινημα Boyu TL-550 128 lt Reef | konchrist | Reef | 14 | 01-05-09 08:39 |
Ξεκινημα νεου REEF | Gregoris | Reef | 43 | 06-01-09 18:16 |