|
|
||||
|
||||
![]()
Διλαδη να βγάλω λίγο απ το στρομενω και να τα ανακατεβο σιγα σιγα???δεν το κατάλαβα φίλε chokolatepuma......και οσο για το βαμβάκι να το βάλω πάνω πάνω???????
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και το μέρος του βιολογικού που θα περισσέψει από τα δύο φίλτρα να το βάλεις στο φίλτρο που ήδη τρέχει Έτσι θα βοηθήσεις τη βιολογία να αναπτυχθεί πιο γρήγορα Στην ουσία, θα "μπολιάσεις" τα δύο φίλτρα! ![]() Ο ενυδρειακός υαλοβάμβακας, μπαίνει στην έξοδο (στο πάνω μέρος του φίλτρου, εφόσον το νερό εισέρχεται από κάτω) με σκοπό να κρατάει αυτα που πέρασαν από το σφουγγάρι Συνήθως το αντικαθιστάς με κάθε αλλαγή νερού (γι αυτό πάρε τη μεγάλη συσκευασία ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια το κατάλαβα απόλυτος!!!!απλα εχω πάλι μερικά ερωτήματα...αφου τα βρασο κτλ...
1:αν τα 2 φίλτρα τα μπολιαζω μόνο νερο (χορις να τραμπαρο τα υλικα)απ το στρομενω ενυδρειο θα στροση η βιολογία τους??? 2:οταν θα κάνω της αλλαγές στα βιολογικά υλικα τον φιλτρου (σιγα σιγα εννοείται) στο στρομενω φιλτρο θα μου κάνει ζημιά στην βιολογία?και αντιστρόφως το μπολιασμα στα 2 φίλτρα θα στρονουν?η επειδη θα ειναι λιγότερο το μπολιασμα απ το υπόλοιπο θα χαλάει και αυτο? 3:η σκέψη μου ειναι αφου τα καθαρησω καλα καλα να βάζω στο νέο ενυδρειο κάθε εβδομάδα τα 50L που βγάζω απ το στρομενω ενυδρειο+ λίγο βρύσης και να τρέχουν εκει για να στρονουν σωστά?????? |
|
||||
|
||||
![]()
Από το στρωμένο φίλτρο θα μεταφέρεις ενα μικρό μέρος βιολογικού υλικού για να μην μειώσεις πολύ την υφιστάμενη βιολογια του
Μπορείς να ρίξεις και τα ζουμιά από το σφουγγάρι του στρωμένου φίλτρου στα άλλα δύο σφουγγάρια Μεταφέροντας σκέτο νερό μην περιμένεις θαύματα |
|
||||
|
||||
![]()
Η βιολογια θα μπορουσε να ανακτηθει αλλα για σιγουρια προτεινω κι εγω βρασιμο.
Ποιος ξερει το μπορει να εχουν πανω τους.
|
||||
|
||||
![]()
Το σκεφτηκα έτσι γιατη εδω στρονουν ενυδρεια στο μηνα περίπου πάνω με σκέτο νερο βρύσης εγω που θα μπολιαζω με νερο απ το τρέχον ενυδρειο πιστεύω να ειναι καλύτερα.....τι λέτε?????????????φοβαμαι να μεταφέρω έστω και μικρο μέρος απ το βιολογικό υλικό ,μην μου κανη ζημιά το περίσσευμα που θα βάλω στο ετημω φιλτρο...τα αλλα 2 πιστεύω είτε με τον ένα τροπο είτε με τον άλλο τροπο θα στροσουν...παρακαλω της συμβουλές σας...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απο που φοβασαι να μεταφερεις βιολογικο υλικο στο νεο στησιμο? Απο το τρεχον ενυδρειο που θα μεταφερεις νερο? Ποιο ειναι το "τρεχον ενυδρειο"?
|
||||
|
||||
![]()
Εχω ένα ενυδρειο 180 l κοινονικο που τρέχει τωρα κανένα χρονο και κάνω αλλαγές νερου κάθε Δευτέρα περίπου 50 L,αυτο εννοώ τρέχον ενυδρειο...τα δυο φίλτρα που γράφω παραπάνω θελω να τα βάλω σε ένα νέο ενυδρειο που στηνω τωρα σιγα σιγα 280L και θα γίνει Malawi με mbuna....και σκεφτηκα το παραπάνω τι λέτε??
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο τα φιλτρα που αγορασες ή απο το τρεχον ενυδρειο?
|
||||
|
||||
![]()
Το 2329 και το 2076... παίρνουν filter pad... σοκολατένιο πούμα.
Με υαλοβάμβακα... θα σε περιτυλίξω εγώ.- ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 25-02-15 στις 23:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ΜΗΝ αλλάζεις κουβέντα... το περιτύλιγμα ΔΕΝ το γλυτώνεις!!!!!
Με "τύφλωσες"... και ΔΕΝ μπορούσα να δω.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι σύμφωνο μαζι σου αλλα πιστεύω ότι ειναι καλύτερα να πάρω νερο απ το ενυδρειο που τρέχει+βρύση παρα σκέτο νερο βρυσης....
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορία | Nikosptol25 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 32 | 12-02-13 17:23 |
Φιλτρο απορία | tonisgr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 25-12-08 01:34 |
Απορία | tasinio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 01-02-08 16:32 |