|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω οριζοντια τον εχω. Λαθος?
|
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο βρε κυριακη! ΜΠΡΑΒΟ!πολυ ομορφο και το ψαρι και το ενυδρειο!(φτου φτου)
μιλαμε οτι για πρωτο ενυδρειο,εχεις ζωγραφισει! ![]() απο μενα,respect ![]() η πρωτη φωτο,ειναι ολα τα λεφτα! μπραβο! ![]() τωρα οσο ωριμαζει το ενυδρειο θα δεις οτι θα ομορφαινει κιαλλο. θα παθεις πλακα ![]() λιγο αργοτερα (σε κανα μηνα)για να μην το επιβαρυνεις ακομα χωρις λογο,μπορεις να προσθεσεις και κανα σαλιγκαρι λαθρεπιβατη και κανα helena,να συμπληρωθει λιγο το "οικοσυστημα". παντως τα πας πραγματικα πολυ καλα. ειδες,το αποτελεσμα αξιζε τον κοπο τελικα ![]() συνεχισε ετσι και οτι αποριες εχεις,ρωτας ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
kgf12345, η επιβραβευση σου ειναι για μενα πολυ σημαντικη.
![]() εχω στο προγραμμα να συμπληρωσω και αλλα φυτα, κυριως για ταπητα αλλα και καποια που θα δεσω στο ξυλο. σκεφτομουν σιγουρα για καποιο σαλιγκαρι, αλλα σκεφτομουν και για καποιο ψαρακι ισως otocinclus. γινεται; |
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρα
![]() δε θαχεις προβλημα με τους οτοκυκλους,ειναι πολυ ηρεμα ψαρια και το πιθανοτερο ειναι πως δεν θα τον πειραζει ο μονομαχος.βεβαια αν δεις προβληματα,ενεργεις αναλογα. θελει λιγο προσοχη αν παρεις οτοκυκλο στην αρχη,γιατι ειναι ολοι σχεδον "αγριοπιασμενοι" και συχνα δεν ταιζονται σωστα μεχρι να φτασουν σε ενυδρεια. κατα τα αλλα,προσοχη γενικως οπως αν εβαζες οτιδηποτε αλλο μεσα. εξαρταται παντα απτο ψαρι που εχεις ηδη μεσα,κλπ.συμπεριφορα κλπ δηλαδη. αλλα γιαυτο,βλεπεις και πρατεις. παντως τους οτοκυκλους τους θεωρω απτις καλες επιλογες για συγκατικοιση με μονομαχο.δοκιμαζεις και αν δεν δεις προβληματα,τοτε συνεχιζεις. περιμενε να ακουσεις και καμια αλλη γνωμη αν θες,παντως εγω θα το δοκιμαζα ![]() κατα τη γνωμη μου,προεχει να δουμε λιγο το νερο σου,και με ποιους τροπους μπορεις να το μαλακωσεις λιγο,ευκολα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
kiriaki χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, θεωρώ πως δεν μπορείς να βάλεις Οtocinclus γιατί πρέπει να βάλεις τουλάχιστον 6 και είναι μικρό το ενυδρείο σου
![]() http://www.seriouslyfish.com/species...s-macrospilus/ Behaviour and Compatibility Very shy and retiring, to the point that it will be out-competed for food by more vigorous species. It’s best kept with small, peaceful characins, dwarf cichlids such as Apistogramma and smaller Corydoras. Like others in the genus, it prefers the company of conspecifics and you should aim for a group of at least 6.
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω με τον τακη που δεν το εγραψα πριν και με προλαβε.οσο περισσοτερα τοσο καλυτερα.βεβαια εσυ κυριακη στο ενυδρειο σου καλο θα ειναι να μη βαλεις 6,γιατι θα ζοριστει αρκετα το πραγμα.κυριως λογω περιορισμενου χωρου και λιτρων.
θα ελεγα οτι 2-3 μπορεις να βαλεις.θελει ομως προσοχη σε διαφορους τομεις. ικανη βιολογια,ταισμα,συμπεριφορα του μονομαχου,κλπ. υπαρχει ενα ρισκο δηλαδη. οπως ειπα και πιο πριν,προσωπικα θα το δοκιμαζα,αλλα θα σου προτεινα να περιμενεις. θα δεις οτι σε κανα δυο μηνες που θα αρχισει να παιρνει τα πανω του το ενυδρειο,ο μονομαχος μονος του θα το γεμιζει το ενυδρειο. αν βαλεις και λιγα σαλιγκαρια,θα δεις αρκετη ζωη στο ενυδρειο και θα ειναι και ασφαλες και για τα ζωντανα και για την τσεπη σου.(σε περιπτωση προβληματων κλπ) ετσι κιαλλιως χρειαζεται να σιγουρευτεις πως εστρωσε πρωτα,μετα να φτιαξεις το νερο στις τιμες που χρειαζεται,και μετα να δεις αν θα προσθεσεις κατι.(σε ψαρι) δεν υπαρχει λογος να βιαστεις δηλαδη.ασε το μονομαχο να το χαρει μονος του προς το παρον,γιατι σιγουρα εχει παθει πολιτισμικο σοκ ![]() και αργοτερα αποφασιζεις ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Με σκανδαλισατε ειχατε δεν ειχατε!
Τωρα θελω και εγω να βαλω οτο. Εκτος απο τους macrospilus οι οποιοι θελουν 21 με 26 βαθμους, υπαρχει καποιο αλλο ειδος με μεγαλυτερο θερμοκρασιακο ευρος? Γιατι την μονομαχιερα το καλοκαιρι την αφηνω να ανεβει μεχρι 27 28. Edit: Τα αλλα ειδη τα εχω βρει, ομως πληροφοριες για το περιβαλλον τους δεν βρισκω. |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω διαβάσει σε αρκετά θέματα το ερώτημα : "έχεις δει αν σε οριζόντια θέση, θερμαίνει σωστα" κι όλοι απαντούσαν θετικά
Δεν έχω άποψη και δεν σκοπευω να αποκτησω ![]() Θεωρώ όπως πως εφόσον χωράει κάθετα, καλύτερα να μπαίνει κάθετα ------------------------- Ακόμη και με το σαλιγκάρι δεν ξέρεις τι καταληξη θα έχει! ![]() Ο πρώτος μου μονομάχος δεν άντεχε να το βλέπει το καημένο το nerite...ώσπου το εβγαλα και το εβαλα σε αλλο ενυδρειο!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChocolatePuma : 27-02-15 στις 22:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
σακη αν δε γουσταρε ουτε το σαλιγκαρι δεν ειχες μονομαχο,ειχες τη μετενσαρκωση του γιαγκουλα
![]() πραγματι δεν ξερεις ποτε τι θα σου τυχει βεβαια. προσωπικα δεν ειχα ποτε τοσο μεγαλο θεμα. οσοι μονομαχοι ειχα,τα αγνοουσαν εντελως τα σαλιγκαρια. αντε καμια φορα να πηγαινανε κοντα για να τα δουνε και φευγανε. ο τελευταιος που ειχα,πηγαινε και εσπρωχνε μερικες φορες τα Physa απτο τζαμι να πεσουνε. πρεπει να'ριχνε πολυ γελιο το ψαρι ![]() και απτη φωλια τα εδιωχνε,αλλα κατα τα αλλα δεν τα πειραζε. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα!!! Πάμε για μια ενημέρωση. Πριν λίγες μέρες πήρα ένα zebra snail και μου έδωσαν δώρο και δυο ramshorn. Ο μονομάχος δε τα ενοχλεί καθόλου, έδειξε λίγο περιέργεια στην αρχή και μετά σαν να μην υπάρχουν.... Τα ramshorn είναι συνεχώς σε κίνηση, εχει σχηματιστεί καφέ άλγη πάνω σε ξύλο και πέτρες και υποθέτω πως τρώνε αυτή. Το Zebra δεν έχω καταλάβει ακόμα τι κάνει. Την ημέρα και όταν ειναι αναμμένη η λάμπα ειναι άφαντο. Δεν το βρίσκω πουθενά. Μόλις σβήσουν τα φώτα εμφανίζεται. Δεν καταλαβαίνω αν τρώει κάτι, μήπως πρέπει να το ταισω εγώ; Επίσης κάποια στιγμή πήρε το μάτι μου ένα μικρουλι, νεογέννητο σαλιγκαρακι πάνω στο ξύλο, ίσως ήρθε μαζί με τα φυτά.
Κάποια απο τα φυτά μου έχουν χαλάσει και τα αφαίρεσα, περιμένω καμία αγγελία για να παραγγειλω. Επίσης οι μετρήσεις μου ειναι σταθερές, και αυτή την εβδομάδα θα πάρω το τεστ για τη σκληρότητα. Τον θερμοστάτη τον έχω οριζόντια, γιατί κάθετα ακουμπαει στο χαλίκι. Αν δημιουργεί πρόβλημα έτσι, θα μπορούσα να τον γυρίσω έστω λίγο διαγώνια. |
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρα
![]() η συμπεριφορα του σαλιγκαριου που λες ειναι κανονικη. καποια στιγμη θα το δεις και με φως να κανει βολτες. περισσοτερο ομως κινουνται τη νυχτα.και τα δικα μου το ιδιο κανανε. το θερμαντηρα,αστον οπως σε βολευει καλυτερα,δεν εχει θεμα.αρκει οπως ειπες να μην ακουμπαει στο χαλικι για να εχει ροη γυρω του,μην καει. τροφη μπορεις να τους ριξεις αν θες,αν και βρισκουν αυτα και τρωνε. προσεχε μονο αν τους ριξεις τροφη,να μην τους ριξεις πολυ και να μην αφησεις μεσα υπολειματα ωστε να μη σαπισουν και σου ανεβασει αμμωνια. μπορεις να δοκιμασεις με λαχανικα αν θες.σπανακι,καροτο,και αγγουρι.αφου τα ζεματισεις ελαφρα για να βουλιαξουνε. για μικρα κομματια μιλαω,δε θα κανεις σουπα ![]() τωρα για τα φυτα,θα δεις τι θα γινει.καποια θα σου πηγαινουν καλυτερα απο αλλα. εχω την εντυπωση πως παιζει ρολο και το κλιμα εξωτερικα του ενυδρειου και οχι μονο ο φωτισμος και οι συνθηκες στο ενυδρειο. και θελουνε και χρονο για να προσαρμοστουνε. καποια στιγμη,ισως χρειστει να παρεις και ταμπλετες λιπασματος για τις ριζες για καποια φυτα. συνεχιζεις,μια χαρα τα πας ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Χαίρομαι γιατί σου αρέσει αυτό που κάνεις!
![]() Κι όσο σου αρέσει, τόσο καλύτερα θα το κάνεις! ![]() Και χαίρομαι που βοήθησα, έστω και λιγο... |
|
|||
|
|||
![]()
καλημερα σας.....
αντιμετωπιζουμε λιγα προβληματακια τελευταια ![]() καταρχην, χθες προσεξα πως ο θερμαντηρας επαθε αυτο που βλεπετε στη φωτο. πιθανον να οφειλεται στην οριζοντια θεση που το ειχα, τωρα το γυρισα οσο γινεται πιο καθετα για να μην ακουμπαει στον πυθμενα, αλλα ηθελα να ξερω πως να το αφαιρεσω με ασφαλεια. ![]() δευτερο θεματακι. μαλλον απο τα φυτα μου ηρθαν αυτα τα σαλιγκαρακια. απ΄οτι διαβασα προκειτε για τα physa fontinalis. στην αρχη ηταν ενα, μετα ειδα δυο και τωρα πρεπει να ειναι τουλαχιστον 5. ειδα κατι αυγα σε ενα φυλλο και τα αφαιρεσα μηπως και μπορεσω να ελεγξω την κατασταση. αυτο που παρατηρησα χθες, μετα την αλλαγη νερου, ειναι πως εχουν συγκεντρωθει ολα στην επιφανεια, μερικα στα τζαμια και αλλα επιπλεουν. διαβασα πως αυτο δειχνει πως κατι δεν παει καλα με το νερο, τι μπορει να συμβαινει; οι μετρησεις παντως ειναι καλες: αμμωνια 0, νιτρωδη 0 και νιτρικα 5. ![]() και τελος, εδω και μια βδομαδα μου εμφανιστηκε η συγκεκριμενη αλγη. την αφαιρω οπου τη βρισκω, αλλα ξαναεμφανιζεται. απο το θεμα που εχει δημοσιευσει ο γιωργος κ., http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816 συμπερανα πως ισως προκειτε για την νηματοειδη αλγη και οφειλεται στα επιπεδα σιδηρου στο νερο. πως ελεγχεται αυτο; ![]() αυτα τα ολιγα προς επιλυση.... κατα τ΄αλλα ο μονομαχος ειναι ολα τα λεφτα. εσπρωχνα χθες ενα σαλιγκαρακι στην επιφανεια να δω αν ειναι ζωντανο και εκανε και αυτος το ιδιο. το επαναλαβαμε 5-6 φορες και μετα αφησαμε το σαλιγκαρακι στην ησυχια του...... |
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα!
1)για το θερμαντηρα,τριψιμο με λεπτο συρμα για τα πιατα.η με το πρασινο σφουγγαριου.δεν εχει σημασια πως ειναι τοποθετημενος,ειναι πληρως βυθιζομενος.αρκει να μην ακουμπαει στην αμμο. στο εγραψα και πιο πισω αλλα ισως σου ξεφυγε. πρεπει να εχει ελευθερη κυκλοφορια γυρω του και να μην ακουμπαει καπου,γιατι εκει θα ανεβαζει μεγαλυτερη θερμοκρασια και μπορει να καει. (αυτο ισχυει για ολους τους θερμαντηρες) 2)τα σαλιγκαρια σιγουρα ηρθανε με τα φυτα,αλλα δεν χρειαζεται να σε ενοχλουνε πολυ.ισα ισα που συμπληρωνουν το οικοσυστημα του ενυδρειου. μπορεις ομως ειτε να τα αφαιρεσεις με το χερι αν ειναι λιγα,ειτε να τα αφησεις.ειναι πιθανο πως και να τα αφαιρεσεις, θα εχουν γεννησει ηδη οποτε καποια στιγμη θα ξαναδεις αλλα.μπορεις ομως ανετα να προσθεσεις 3-4 σαλιγκαρια anentome helena που θα ελεγξουν καπως την κατασταση. εγω αυτο θα εκανα.παντως δεν πρεπει να ανησυχεις. προσωπικα δεν ειχα ποτε προβλημα με τα συγκεκριμενα σαλιγκαρια οπως και με κανενα αλλο ειδος και ειχα απολα τα ειδη και στο ενυδρειο και στη λιμνη. για το οτι επιπλεουν,δεν ειναι απαραιτητα κατι στο νερο,το συνηθιζουνε ολα τα σαλιγκαρια αυτο. επισης μην ξεχνας,πως εχεις μονομαχο.αυτος αναπνει απτην επιφανεια,θελει ψηλες θερμοκρασιες(σχετικα)και δεν θελει πολυ αναταραξη στην επιφανεια. αυτο σημαινει χαμηλα επιπεδα οξυγονου στο νερο,οποτε τα σαλιγκαρια ανεβαινουν προς τα πανω ![]() να εχεις υποψη σου ομως,την επομενη φορα που θα παρεις φυτα να τα πλενεις και να τα καθαριζεις καλα πριν τα βαλεις στο ενυδρειο. οχι τοσο για τα σαλιγκαρια,αλλα για να περιορισεις τις πιθανοτητες να φερουν καποια ασθενεια για το ψαρι ![]() μπορω να σου πω πως να τα καθαρισεις αν θες,αλλα υπαρχουν και αρκετα θεματα στο φορουμ,αν ψαξεις λιγο με την αναζητηση θα τα βρεις. αν δεν τα βρεις,ρωτα εδω. 3)για την αλγη,ειναι πολλα που μπορει να φταινε.μπορει να ειναι ο σιδηρος,μπορει ο φωτισμος να θελει μειωση,η μπορει κιαυτη να ηρθε με καποιο φυτο. υπαρχει τεστ για να μετρησεις το σιδηρο,αλλα κατα τη γνωμη μου δεν ειναι απαραιτητο.αν σε ενοχλει αισθητικα μπορεις να την αφαιρεσεις με το χερι. παντως να ξερεις πως στο ψαρι αρεσει.οι δικοι μου μονομαχοι στη λιμνη, μεσα στην αλγη πηγαιναν και καθοντουσαν. και ειδικα αν καποια στιγμη αποκτησεις μικρα,ειναι οτι καλυτερο ![]() αν ριχνεις καποιο λιπασμα,τοτε ισως θα πρεπει να το μειωσεις λιγο,αν σε ενοχλει πολυ. και φυσικα μπορεις να προσθεσεις φυτα γρηγορης αναπτυξης,που θα ανταγωνιστουνε την αλγη για τα θρεπτικα στοιχεια στο νερο. java fern,java moss ειναι καλες επιλογες για μονομαχοενυδρειο και ειναι και χρησιμα φυτα γενικως. ετσι ειναι το ψαρι σου,θα δεις κιαλλα τετοια ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ο δικος μου κοπος | aquahobby | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 21 | 01-04-11 12:11 |
Παρουσιαση και του δικου μου ενυδρειου... | achisael | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 31 | 31-03-10 16:33 |
ΖΙΚΟΣ Ο ΜΠΑΓΚΑΛΟΓΑΤΟΣ | chris129 | Bettas | 27 | 20-02-09 00:20 |
ΝΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ | CHRIS4204 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 13 | 26-07-07 11:10 |