|
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο χαλκός μπορεί να κάνει καλό σε εμάς , όταν είναι σε μικρές ποσότητες, αλλά σε πιο απλούς ή πρωτόγονους οργανισμούς μπορεί να κάνει ζημιά, καθώς επίσης έχει σχέση και με τη μάζα σώματος. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο ο χρόνος που θα παραμείνει το νερό σε επαφή με το χαλκό, ίσως οι μικρότεροι να μη το ξέρεται ή να μη το θυμούνται κάποιοι μεγαλύτεροι, αλλά κάποτε τα μαγειρικά σκεύη ήταν από χαλκό και είχε πάθει δηλητηρίαση πολύς κόσμος από αυτό, και ειδικά αν το φαί έμενε για ώρες μέσα σε αυτά τα σκεύη, για αυτό υπήρχαν οι γανωματήδες ή καλαϊτζήδες που γύριζαν στους δρόμους και «γανωματίζαν» αυτά τα μαγειρικά σκεύη, τα πέρναγαν με μία στρώση καλάϊ για να αποφευγετε η οξείδωση του χαλκού, το πρασίνισμα, που προκαλεί δηλητηρίαση (τους θυμάμαι αμυδρά όπως και αυτούς που τρόχιζαν μαχαίρια και ψαλίδια αλλά και τους παγοπώλες , τους νερουλάδες, τι θυμήθηκα τώρα ε, μήπως είμαι αρχαίος ; )
|
||||
|
||||
![]()
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=72296
Βαζω και ένα θεμα που βρηκα σχετικα με τις γαριδες και την ευαισθησια τους στον χαλκο.Αυτα που λες Τακη για τα χαλκινα σκευη τα εχω ακουσει από παλιους(όπως και εσυ που και τα σπαθια σας τοτε από χαλκο τα φτιαχνατε πισω στο 1100 π.Χ ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις !
όπως είπαμε σπατάλη νερού δεν τίθεται αν δεν βιάζεσαι και όσο η αποχέτευση είναι χαμηλότερα από το ενυδρείο αυξάνεται η ροή (πχ σε σιφόνι wc.. ) Εγώ θα επιμείνω κάποιον που έχει πχ κιχλίδες, νέο θερμοσίφωνα και φροντίσει και αντιχλώρια, θερμοκρασία κλπ ..... έχει κανένας λινκ για αυτό (ή αντίστοιχο) προϊόν ? |
|
|||
|
|||
![]()
Ειχα δουλέψει ένα παρόμοιο, αρκετά χρόνια πριν σε μεγάλο σχετικα ενυδρειο (350 λτ) με κιχλίδες , με εβδομαδιέες αλλαγές νερού γύρω στο 30% χωρίς κανένα πρόβλημα για τα ψάρια, ακολουθώντας την μέθοδο της αντιχλωρίωσης ολόκληρου του ενυδρείου.
Ψάρι δεν έχασα ποτέ μετά απο αλλαγή νερού και οι κιχλίδες ζευγάρωναν σαν τρελές μετά απο κάθε αλλαγή νερού. |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() βρήκα αυτό και το σκεφτομαι, στα 20¤ περίπου θα μου βγεί χωρίς το σωλήνα http://www.ebay.com/itm/AQUEON-WATER...item4875b78b0c |
|
|||
|
|||
![]()
αν ειναι μπορουμε να το παραγγειλουμε μαζι, να γλυτοσουμε και τα μεταφορικα. τι λες?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φωτηστικο για ενυδρειο καλο η κακο γνωμες | harris samos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 06-06-13 01:25 |
Κολπο με τις βεντουζες ? | rakita | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 31 | 28-12-12 00:39 |
κολπο η τυχη??? | Giwrgos23 | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 10-04-06 23:22 |