|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2 Αυτό είναι το σωστότερο, και υπάρχουν ευτυχώς αξιόπιστοι εκτροφείς, έμποροι αλλά και χομπίστες για να απευθυνθούμε όταν θέλουμε σίγουρα καθαρά ψάρια. Ντισκο φονιά ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αληθεια Κλεοβουλε τα χαπς ειναι πιο καθαρα?γιατι στα mbuna και στα αυλονακαρα γινεται χαμος απο υβριδισμους.απλα απορια το εχω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου τέτοιος διαχωρισμός.
Όλα τα είδη καθαρά ξεκινάνε μέχρι να πέσουν στα χέρια κάποιου ηλίθιου, επιτήδειου ή άσχετου εκτροφέα-εμπόρου-ιδιοκτήτη. Haps της Malawi ίσως επειδή στην Ελλάδα είναι λιγότερο δημοφιλή-διαδεδομένα συναντάς πιο σπάνια υβρίδια. |
|
||||
|
||||
![]()
οκ ευχαριστω
![]() καλυτερα που ειναι πιο σπανια λοιπον γιατι αντε βγαλε ακρη με αυτα που πουλαει ο καθενας. εγω να πω την αληθεια δεν εχω δωσει τοσο σημασια στα f του ψαριου αν και αυτα που πηρα απο το Σταυρο νομιζω ειναι f1. πιο πολυ με νοιαζει να ειναι σωστα μορφολογικα.γιατι μερικα που χαζευω στο γιουτιουμπι ειναι κατι κοντοχοντρα με ασχημα πτερυγια.. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και από μένα...θα συμφωνήσω με όσα αναφέρατε παιδιά (Κλεόβουλε, tyrintos). Τα F1 στη γενετική σημαίνει η πρώτη γενιά από δύο γονείς οι οποίοι δεν έχουν συγκένεια μεταξύ τους. Όταν προχωρήσουμε σε αιμομιξίες τότε συνεχίζουμε με F2, F3....κ.ο.κ. Τώρα αυτό που πιστεύω εγώ και προσπαθώ να κάνω στις δικές μου αναπαραγωγές είναι να μην παίρνω ψάρια μόνο από μια γέννα. Θέλω όποτε μπορώ το όποιο ζευγάρι ή κοπάδι σχηματίζω να είναι όσο γίνεται πιο μακριά από αιμομιξίες. Γιατί όσο κοντά προσπαθούμε να είμαστε στην F0 γενιά...δε διατηρούμε μόνο τα ''καλά'' χαρακτηριστικά των ψαριών μας...αλλά φυσικά αναδεικνύουμε και όλα εκείνα τα γονίδια που ''κρύβονταν'' στα αρχικά μας ψάρια και εμφανίζονται μόνο όταν βρεθούνε στον ίδιο οργανισμό δύο όμοια τέτοια γονίδια.
Τα γονίδια αυτά είναι τα λεγόμενα υπολειπόμενα και εκφράζονται... ''φαίνονται'' μόνο όταν είμαστε ομόζυγοι...δηλαδή έχουμε δύο τέτοια όμοια γονίδια. Αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε όταν δεν προτιμάμε συνέχεια τις αιμομιξίες. Δε θέλω να το αναλύσω περισσότερο, καθώς μπορεί να μπερδέψω στο τέλος, απλά να επισημάνω ότι καθώς το marketing πλασάρει περισσότερο τα άγρια ψάρια στο χόμπι μας οι συμβολισμοί αυτοί μπήκανε για να ''ξέρουμε'' πόσο απέχουμε από τη φύση! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβληματισμός: Άγρια πιασμένα ψάρια | harilaos | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 16-12-08 13:02 |
Μονομάχος και με άλλα ψάρια??? | Guderian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 02-11-08 13:13 |
Τι άλλα ψάρια μπορώ να βάλω ? | andreasp | Χρυσόψαρα | 8 | 28-04-06 16:51 |
Eχω περιθώριο να βάλω άλλα ψάρια?? | xsilliga | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 23-07-04 21:28 |