|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου δεν νομίζω οτι έκανες καλά με το λίπασμα ,διότι στην ουσία έχεις μονο βαλισνέριες τα αλτερνανθερα δν θα την βγάλουν (Βάλε μια αγγελία για ανταλλαγή ,πριν αρχίσουν να χαλάνε )
Εδώ έχει πολλές επιλογές για φυτα στα μέτρα σου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76809 Εγω παντα ξεκιναγα τα φυτεμένα μου με λιπανση,υποστρωμα ενεργητικό πολυ φως και co2 Με αρκετά καλά αποτελέσματα ,και κάποιες φορες λίγη αλγη,αντιμετωπίσημη ![]() Το τελευταίο στήσιμο που έχω κανει όμως με έκανε να αλλάξω γνώμη αρδην, Έβαλα απλό χαλαζιακο χαλίκι με λίγες ταμπλετες, φωτισμό και co2 τα έριξα στο μισό και πιο κάτω , ουτε υγρά λιπασματα ουτε ιχνοστοιχεία κλπ. Τα φυτα Αναπτύσσονται κανονικά και αλγη ουτε υποψία. Βέβαια κάποια στιγμή θα χρειαστώ ιχνοστοιχεία για τα πιο δύσκολα φυτα και αύξηση φωτισμού και co2. Δηλαδή αυτο που συμπέρανα ειναι οτι πρεπει στην αρχή να πας πολυ συντηρητικά και με το καιρό μια φειδωλή αύξηση σε οτι ζητάνε τα φυτα.
|
|||
|
|||
![]()
μαλλον ετσι θα γινει η δοθλεια θα βαλω αγγελεια για ανταλλαγη με κατι ευκολο με βαρια καρδια γιατι μ αρεσαν πολυ αλλα απο το να τα βλεπω να χαλανε καλυτερα να τα χαρει καποιος αλλος που μπορει...με τους ρυθμους που παω με βλεπω να βαζω ψαρια την ανοιξη
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κανεις δε μπορει να προεξηφλησει ποιο φυτο θα τη βγαλει. Αυτη ειναι δικια μου εμπειρια. Altenathera εχω και εγω σε low tech χωρις co2 μονο flourite υποστρωμα και αναπτυσσεται αλλα αργα. Κανε υπομονη να προσαρμοστουν τα φυτα.
Εαν εχεις δυνατοτητα αγορων απο ebay τοτε θα προτεινα να παρεις για το υποστρωμα αυτο. Επισης μπορεις να κανεις μονος σου diy cο2 με μαγια εαν το ενυδρειο ειναι σε ενα δωματιο που εχει μια καλη θερμοκρασια. Ολα ειναι θεμα πειραματισμου. Δεν υπαρχει πανακεια.
|
||||
|
||||
![]()
Με 0,2 watt χωρις ανακλαστηρες και co2 δεν θα πιάσει η alternanthera purple
Μπορει όμως να κρατήσει ενα κλαδεματάκι μηπως και. Την υπόλοιπη ιςως βρει να την ανταλλάξει με αλλα ευκολα φυτα ![]() Εγω αν ηταν Αθήνα θα ήθελα μια ανταλλαγή μιας και ειναι πολυ όμορφο φυτό Ναι όντως πανάκεια δεν υπαρχει, αλλά υπάρχουν πέντε μπόυσουλες ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Στεφανε πηρα κ εγω σημερα καποιεσ ταμπλετες για τη ριζα των φυτων tetra crypto εσπασα μια στα 4 κ την εωαλα στις ριζες του καθε φυτου
------------------------- ανακλαστηρες... αν εννοεις την νικελενια λαμα που περιβαλει τον λαμπτηρα στη επανω μιση πλευρα του αναγαζοντας το φως να πηγαινει ολο κατω....εχω ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη black8189 : 05-01-15 στις 22:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ μπορείς να κρατήσεις ενα κλάδεμα να δεις πως θα παει.
Εγω τα πιο πολλα φυτα που έχω τωρα μέσα τα ξεκίνησα απο ενα κλαδάκι Και μέσα σε ενα μήνα έχω αρχίσει και χαρίζω κλαδεματα εβδομαδιαία.
|
|||
|
|||
![]()
κατι που ξεχασα τελειως να αναφερω ειναι οτι μια ριζα που περισεψε την εβαλα σε ενα λιγοτερο απο 20 λιτρα ενυδρειο (πλαστικη διαφανες δεξαμενη θα το ελεγα καλυτερα) οπου φιλοξενω κακως μεν ενα χρυσοψαρο που μας εκαναν δωρο τις γιορτες απο το να βασανιζετε στο μπολακι που μας το εφεραν (3 λιτρα με το ζορι) εκει υπαρχει ενα φιλτρο αμμος ψιλη κ 2 μη ασβεστιλιθικες πετρες κ το φυτο δειχνει να μην εχει κανενα προβλημα ουτε μαραμενα φυλλα ουτε τρυπες τιποτα
|
|
|||
|
|||
![]()
ηρθε επιτελους το καινουργιο φιλτρο δεν ειναι κατι τρελο πιστευω θα την κανει τη δουλεια του ειναι ενα dophin F800 5W 410 L/H o χωρος φιλτρανσης εχει 2 μερη ενα με σφουγκαρι μαυρο κ ενα κλειστο κουτι με τρυπες να περναει το νερο με βιολογικο υλικο...βασικα εχει κατι μαυρα κυλινδρακια τα οποια δεν εχω ξαναδει...να τα αλλαξω με ψιλη ελαφροπετρα που την εχω προχειρη μιας κ εχω διαωασει 1000 καλα?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα φωτα σας παρακαλω | giannisfot | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 12-03-08 13:40 |
Τα Φωτα σας Παρακαλω.... | Jimmy996s | Λοιπός εξοπλισμός | 12 | 30-05-07 06:44 |
τα φωτα σας παρακαλω.. | fitilakias | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 08-02-07 18:35 |
Παρακαλω τα φωτα σας | panousojet | Δίσκοι | 5 | 23-11-06 14:58 |
Παρακαλω τα φωτα σας | hejo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 20-09-04 18:04 |