|
|
|||
|
|||
![]()
να σαι καλα bill ευχαριστω
------------------------- status update 2 δεν ξερω αν πρεπει να χαιρομαι η να κλαιω (τα λεφτα μου) λογο ατυχηματος χιονιζε ολο το βραδυ κ γλυστραει λιγο... το ενυδρειο πριν φτασει στα χερια μου εφτασε πρωτα στο πεζοδρομιο ευτυχως οχι απο μενα στη θεση του λοιπον μ εδωσε ενα πιο μικρο ενυδρειο 66 λιτρα ονομαστικη μετρημενο λιτρο-λιτρο κοντα 60 μαζι μ αυτο πηρα στα χερια μου χαλικι πολυχρωμο για κατω ( το πεταξα μολισ εφτασα σπιτι) εναν θερμοστατη μαρκας atman 50w κ μια λαμπα στο καπακι resun 15w περιμενω απο βδομαδα κ το φιλτρο προς το παρον το καθαρισα χωρις χημικα εννοειτε λιγο ξυδι για τα αλατα εριξα το ξεπλυνα πολυ καλα πολλες φορες το γεμισα κ λειτουργει αυτη τη στιγμη με ενα φιλτρο aqua one 3.5w 250 l / h θα χρειαστει να ριξω αντιχλωριο αν ναι ποσο? επισης σε μερικες μερες θα παω να μαζεψω ποταμισιο χαλικι κ καμια πετρα για να βαλω μεσα σε ποσο καιρο μπορω να αρχισω να φυτευω? κατι τελευταιο... μ εδωσε μαζι κ ενα διακοσμητικο βραχο πολυεστερα νομιζω ειναι να τον βαλω η πεταμα κ αυτος? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη black8189 : 31-12-14 στις 14:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Οταν θα το γεμισεις το ενυδρειο με νερο θα βαλεις
αντιχλωριο για ολη την ποσοτητα του νερου.Φυτα μπορεις να βαλεις αμεσα οτα θα εχεις βαλει το χαλικι. Καλη συνεχεια και καλη χρονια.
|
|||
|
|||
![]()
καλη χρονια και χρονια πολλα σε ολους σας παιδια πηγα σημερα αγορασα φυτα πηρα ψηλο χαλικακι το επλυνα πολλες φορες με σκετο νερο το εβρασα κανα 20λεπτο το ξανα ξεπλυνα κ το εβαλα στο ενυδρειο (τεσταρα πλυμμενο βρασμενο κ στεγνωμενο δειγμα με ξυδι δεν εβγαλε ουτε μιση φυσαλιδα) φυτεψα με βαση οτι διαβασα εδω...αγορασα ενα αντιχλωριο της tetra aqua safe εβαλα την αναλογη δοσολογια επισης πηρα κ ενα υγρο λιπασμα eurolife ο πετσοπας μου ειπε να ριχνω ενα καπακι καθε 15 μερες φιλτρο περιμενω απο δευτερα προς το παρον το νερο ανακυκλωνεται μεσα με μια μικρη αντλια επισης θα προστεθει απο βδομαδα καποια πετρα η ξυλο κ θα μποθν κ μερικα μικρα φυτα μπροστα
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλη αρχη κ χαιρομαι με τον ενθουσιασμο σου! Παντα επιτυχιες να χεις
Για το ξυλο που θες να βαλεις αν ειναι καινουργιο καλα θα κανες να το μουλιαζες αρκετς μερες με αναλογες αλλαγες νερου γιατι βγαζει χρωμα κ θα σου γινει λιγο καφεκιτρινο.... Θα ελεγα καλυτερα μουλιασε το πρψτη φορα με νερο βρυσης αατο να τραβηξει κ μετα αδειαζεις κ βαζεις βραατο νερο κ αστο να κρυωσει εκει... Μετα αλαγες οπως ειπαμε. Αν θες να το κανεις ολο αυτο , τοτε η χρηση μικρου δοχειου που αντεχει καυτο ειναι ιδανικο. Επισης λιγη χρηση αντιχλωριου δεν θα κανε κακο στις αλαγες με νερο για να χεις το κεφαλι σου ησυχο ( μερικοι λενε οτι δεν χρειαζεται αλλα εσυ αποφασιζεις στο τελος!) αν τωρα η ριζα ειναι ηδη αε ενυδρειο κ θα ερθει κοντα σου σιγουρα δεν θα πρεπει να χεις προβλημα για χρωμα κλπ αλλα για ανεπιθυμητους επισκεπτες, εκει μονο καυτο νερο.. Με το καλο. |
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω πολυ για τις ευχες κ τις συμβουλες σου Πολυκαρπε οπως το βλεπω μαλον σε καποια μεγαλη πετρα θα παω απο αυτες που εχουν για διακοσμηση κηπου μαζι με καποιες μικροτερες τουλαχιστον για αρχη (φυσικα θα την τεσταρω πρωτα με ακουαφορτε) γιατι ξυλο δυσκολευομαι να βρω καταλληλο κ αρνουμαι να σκασω σε μαγαζι 25+ ευρω για ενα κομματι ξυλο
------------------------- ------------------------- συγνωμη αν γινομαι κουραστικος με τις ερωτησεις και φυσικα πριν ρωτησω ψαχνω και διαβαζω...λοιπον οπως ανεφερα πιο πανω χτες φυτεψα το ενυδρειο μου σημερα παρατηρισα καποια πραγματα: 1- τα ψηλα φυτα (πραγματικα δε μπορω να συγκρατησω τα ονοματα τους) καποιες ακρες εχουν μαραθει κ απο τη μεση κ πανω καποια φυλα εχουν αποκτησει καφε χρωματισμο δεν ειναι κατι που εχει κατσει επανω ειναι στο χρωμα ηταν ετσι απο οταν τα πηρα αλλα νομιζω πως αυξηθηκε τις αρρωστες-μαραμενες ακρες τις εκοψα πριν τα φυτεψω αλλα παρατηρω οτι καποιες αλλες εχουν αρχισει κ αρρωστενουν 2- τα αλλα φυτα που εβαλα με το μωβ φιλωμα (ειπαμε με τα ονοματα δεεεν) εχουν εμφανισει καποιες μικρες τρυπες στα φυλλα τους δε νομιζω να ηταν ετσι απο την αρχη αν ηταν θα ηταν αρκετα μικρες ωστε να μην τις δω -πρεπει να κανω κατι η να περιμενω να δω την πορεια τους μερικες μερες ακομα; -απο χτες τα φωτιζω για 8 ωρες την ημερα με 15βατ λαμπα 10000κ της resun ειναι οκ? -να βαλω κ τον θερμοστατη να λειτουργει θα βοηθησει η τσαμπα ρευμα θα καιω? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη black8189 : 04-01-15 στις 23:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τον θερμοστάτη να τον βάλεις να δουλεύει, τα φυτα έχουν κι αυτά ανάγκες σε θερμοκρασια σαν τα ψαρια. Κάτω απο κάποιους βαθμούς σταματάνε να αναπτύσσονται και χαλάνε ανάλογα τα είδη.
Τα φυτα σου τα κοκκινα δεν έχω καταλάβει ποια ειναι ![]() αυτά μαλλον δεν θα σου πανε καλά. Η τρύπες στα φύλλα ειναι συνήθως έλλειψη καλιου. Ο φωτισμος σου δεν ειναι οτι καλύτερο,πρεπει να πας σε ευκολα φυτα ανουμπιες ,κερατοφυλο,βαλισνεριες που ήδη έχεις κλπ. Λιπανση καλύτερα πιο μικρή δόση 1-2 φορες τη βδομάδα Εγω θα άφηνα πρώτα τα φυτα να συνέλθουν απο τη μεταφυτευση και της αλλαγές παραμέτρων απο το ενα νερο στο άλλο, και μετά θα ξεκιναγα λιπανση.
|
|||
|
|||
![]()
τα κοκκινα ειναι Alternanthera reineckii 'Purple' (lilacina) κ ειναι φυτα με μεγαλο βαθμο δυσκολιας απο οτι εμαθα εμενα για ευκολα μ τα πουλισαν...την πατησα τεσπα εχω βαλει μια ποσοτητα υγρο λιπασμα θα τα αφησω μια βδομαδα να συνελθουν κ μετα με μικρες δοσεις οπως ειπες βρηκα τις θερμοκρασιες που χρειαζονται κ τα 2 φυτα με συγκλινουν στους 28 βαθμους ως μεγιστη θερμοκρασια οποτε ενα 25 θα ειναι οκ πιστευω
αν υπαρχουν προτασεις για υγρα βελτιωτικα συντηρισεις ταμπλετες λιπανσης κτλ ειμαι ολος αυτια...και παλι ευχαριστω για τη βοηθεια |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα φωτα σας παρακαλω | giannisfot | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 12-03-08 13:40 |
Τα Φωτα σας Παρακαλω.... | Jimmy996s | Λοιπός εξοπλισμός | 12 | 30-05-07 06:44 |
τα φωτα σας παρακαλω.. | fitilakias | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 08-02-07 18:35 |
Παρακαλω τα φωτα σας | panousojet | Δίσκοι | 5 | 23-11-06 14:58 |
Παρακαλω τα φωτα σας | hejo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 20-09-04 18:04 |