|
Διατροφή Ζωντανές τροφές, κατεψυγμένες, συνταγές |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν είναι από δική σου καθαρή ελεγχόμενη εκτροφή οκ.
Διαφορετικά είναι φορείς πολλών παράσιτων. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατί πάντα ταΐζω τα χρυσόψαρα μου με γαιοσκώληκες αλλά από τις γλάστρες με τα λαχανικά μου που δεν βάζω καθόλου χημικά. Επίσης να πως είμαι σχολαστικός στο μάζεμα και στο πλύσιμο. Μαζεύω τους γαιοσκώληκες, πολύ καλό καθάρισμα και πλύσιμο από χώμα κλπ (πολλά χέρια) και μετά τους ρίχνω βραστό νερό, κόψιμο σε μικρά κομμάτια με ψαλίδι , ξανά πλύσιμο καλό, στράγγισμα και στη κατάψυξη σε νάιλον σακουλιτσα που τη κάνω πλακέ, μετά σπάω κομμάτια, τα ξεπαγώνω με νερό ενυδρείο και τα ρίχνω. Και ρίχνω και 2 και 3 φορες την εβδομάδα, για αυτό μάλλον εχουν γίνει γομαράκια ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Σωστός! Εγώ τους ρίχνω στα μεγάλα ολόκληρους χωρις κανένα πρόβλημα στα μικρά του τεμαχίζω! Γιατί να τους βάζουμε κατάψυξη όμως αφού μπορούμε ζωντανούς και έτσι χάνουν και πολλά πολύτιμα υγρά;
|
|
||||
|
||||
![]()
Στη κατάψυξη θεωρώ πως δεν θα επιζήσει τυχόν παράσιτο, που θα καταφέρει να επιζήσει μετά το καθαρισμό, αλλά δεν μπορώ να μαζεύω και κάθε μέρα σκουλήκια, μαζεύω κάθε 15-30 ημέρες, μη τα ξεκληρίσω και όλα τα σκουλήκια, να μείνουν και μερικά να πολλαπλασιαστούν
|
|||
|
|||
![]()
Καλό αυτό αλλά δεν ξέρω αν το μικρόβιο πεθαίνει στην κατάψυξη ή βρίσκετε σε λίθαργο αν υπάρχει! Η διαδικασία καθαρίσματος απλα τον κόβεις σε μια μερια και τον στραγγίζεις;;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μετα το ζεμάτισμα με βραστό νερό, παίρνω τη τσιμπιδα (αυτη τα 27 εκατοστα) και πιάνω όσα μπορώ και με το ψαλίδι κόβω σε κομματάκια, μετα πλύσιμο γιατί βγάζουν πάλι μαυρίλα απο το στομάχι τους, σταγγισμα και καταψυξη
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία θα το δικιμάσω και αυτό αφού είναι απλό και υπάρχει έτοιμοι τροφή πάντα στην κατάψυξη!Όταν λες ζεμάτισμα πόση ώρα τους αφηνεις σε καυτό νερό?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διατροφή γόνου multies. | ilias ts | Διατροφή | 8 | 19-07-14 15:15 |