|
|
||||
|
||||
![]()
Πχ σε 10λιτρο κουβα (καθαρο) νερο απο το ενυδρειο, αεραντλια, διαλυεις καλα 2-4 κουταλάκια epsom και το ριχνεις.
Βαζεις το ψαρι εκει για μιση ωρα, υποπαρακολουθηση. Επαναλαμαβανεις δυο φορες την ημερα αν χρειαστει. Μπορεις αναλογα το ψαρι και τις αντοχες του, να προσαρμοσεις τη δοσολογια. Πχ μπορεις να βαλεις λιγοτερη δοση (πχ τη μιση) και να το αφησεις εκει μεχρι να αδειασει (συνηθως σε λιγοτερο απο 24 ωρες) ή αυξανεις λιγο τη δοσολογια. Εγω εχω βαλει μεχρι 2 κουταλιες της σουπας σε 15 λιτρο κουβα για 12 ωρες. (1 κουταλια της σουπας = 3 κουταλακια του γλυκου)
|
|||
|
|||
![]()
Να ενημερωσω οτι δοκιμασα να μειωσω το ταισμα στην μια φορα την ημερα αντι δυο και φαινεται πως δουλευει.
Εδω και 4 μερες ταιζω μονο πρωι και το ψαρακι δεν παρουσιαζει το προβλημα. Επισης να σημειωσω οτι σε αυτες τις 4 μερες εδωσα και τις 4 τροφες που εχω αρα το προβλημα εικαζω πως δεν ειχε να κανει με συγκεκριμενη τροφη αλλα με την ποσοτητα. Αν παρατηρησω κατι αλλο θα σας ενημερωσω. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Θα το δοκιμασω και αυτο φιλε μου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ρωτησα, τα νιτρικα ποσα ηταν (πριν αλλαξεις νερο).
Εγινε καποια αποτομη μεταβολη θερμοκρασιας? Οι σωληνες που χρησιμοποιεις για αλλαγη νερου ειναι καθαροι μεσα? Μενουν γεματοι νερο?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τελικα το ψαρακι εχει ακομα το προβλημα, απλα καποιες μερες δεν ειναι εμφανες και με ξεγελασε. |
|
||||
|
||||
![]()
Τοτε πας εδω με Flagyl. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611
Σε καραντινα. Οχι στο κυριως ενυδρειο. Μπορεις να παρεις ενα ανετο δοχειο samla απο το ikea με πολυ λιγα χρηματα και να βαλεις μια δυνατη αεραντλια μονο. Φιλτρο δεν χρειαζεται. Φαγητο δεν θα ριχνεις ετσι κι αλλιως. Νερο στην καραντινα απο το κυριως ενυδρειο, και θα του κανεις μετα την εισαγωγη του ψαριου και πριν την εναρξη της θεραπειας μια σωστη (θερμοκρασιες κλπ) αλλαγη νερου. Καλη επιτυχια κλαι συγχαρητηρια για την επιμονη σου και τη βοηθεια που προσπαθεις να δωσεις στο ψαρακι.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
swim bladder η κατι αλλο? | ScorpionGr | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 06-08-14 15:45 |
swim bladder | harris samos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 90 | 08-04-13 20:22 |
Swim bladder σε χρυσοψαρο | maikl | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 4 | 27-04-09 14:18 |
Σκαλάρι με swim bladder ? | Tomy | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 06-05-08 07:10 |
SILVER DOLLAR SWIM BLADDER | knik | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 10-02-08 11:55 |