|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() Το νεράκι κατέβαινε από το ενυδρείο με ένα overflow box που έφτιαξα με πλέξιγλας (κάτω από το δοχείο αναπλήρωσης δεξιά), κατευθείαν στο αριστερό αποσπώμενο ορθογώνιο κουτί που είχε στο πάνω μέρος αποσπώμενο κουτάκι με ενυδρειακό βαμβάκι, το οποίο είχε τρύπες και έπεφτε το νερό σαν βροχή σε siporax, στην συνέχεια έβγαινε από το κάτω μέρος και πέρναγε από το κινέζικο σκιμεράκι των 5 ευρώ ![]() Στο καπάκι ανεμιστηράκι 10cm με STC... Μόνο η τροφή δεν ήταν αυτοματοποιημένη, να ναι καλά η γειτόνισα.. ![]() Τάιζα υπεραρκετά, και τα νιτρικά πάνω από 5ppm δεν είχαν φτάσει ποτέ, ακόμα και μετα 25 ημερών χωρίς αλλαγή νερού!! Με την ίδια λογική φτιάχνω το sump για το reef μου, πίσω ακριβώς από το ενυδρείο το οποίο έχει και 3 δοσομετρικές!! Κατέληξε σαν μινι παρουσίαση, σορρυ, απλά μπορεί να έδωσα καμια ιδέα ακόμα και για λίγο μεγαλύτερο ενυδρείο!! Από τον Σεπτέμβρη το έβγαλα λόγω 10 απνέξυπνων δαχτύλων 2 χρονών ανηψιάς ![]() Όπου να ναι βάζω και μία μικρή σμέρνα στο μεγάλο μου μεοσγειακό όπου θα ακολουθήσει και παρουσίαση!! Είθε η αλμύρα να είναι αρκετή στο σπίτι σου φίλε μου ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πάρα πολύ ωραία. Ομορφιές τόσο οικείες και γνωστές......
Συγχαρητήρια φίλε μου. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Έχουμε τπτ νεώτερο ;;
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Τίποτα το συνταρακτικό όχι, το σύστημα τρέχει ακόμα κανονικά, έχω αφαιρέσει το καβουράκι και έχω και μια μικρή γαρίδα πλέον μέσα και ένα πράσινο οφίουρο που παραμονεύει κάτω από μια πέτρα και τρελαίνεται για algae waffers.
Είχα ένα θέμα με τις ανεμώνες.. Η μεσαία πλησίασε λίγο περισσότερο από όσο θα έπρεπε την Cereus και έγινε μια αψιμαχία.. Βρήκα τα πλοκάμια και των δυο στο σημείο που ακούμπησαν τραυματισμένα την επόμενη μέρα και ανάμεσά τους κάτι νηματοειδείς εκκρίσεις.. Ο χημικός πόλεμος που προκλήθηκε, παρότι άλλαξα μόλις το είδα το νερό, στοίχισε τελικά στα σαλιγκάρια και στον αχινό που μέσα σε δυο μέρες κατέληξαν. Οι υπόλοιποι οργανισμοί δεν έπαθαν τίποτα.. Με την κακοκαιρία και τους ισχυρούς νοτιάδες των τελευταίων ημερών, η θάλασσα ξέβρασε διάφορους οργανισμούς, έχω εδώ και δυο μέρες και παρακολουθώ σε ένα δοχείο ένα ασκίδιο για να δω αν είναι ζωντανό ώστε να μπει, και κάποιους άλλους οργανισμούς, θα ανεβάσω φωτογραφία κάποια στιγμή. |
|
|||
|
|||
![]()
Και το update με τον οφίουρο και τη γαρίδα.
Δεν γνωρίζω τί είναι ο μανιταρόσχημος οργανισμός στην τρίτη φωτογραφία, πιθανολογώ κάποιο είδος ολοθούριου, αρκετά σκληρό στην αφή. Θα φύγει όμως όπως έγινε και με το ασκίδιο, γιατί δεν έδειξαν σημεία ζωής. |
|
||||
|
||||
![]()
Όμορφα!! Αυτό το πράσινο στην δεύτερη φωτό τι είναι?? Στον Πύργο Ηλειας με τις καταιγίδες, βγήκαν ένα σωρό στην ακτή στην άμμο... Μοιάζει σαν μέδουσα και έχει υφή σφουγγαριού!!! Αν και βούτηξα, δεν κατάφερα να δω κάποιο μέσα στην θάλασσα να το παρατηρήσω!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Ο μανιταρόσχημος οργανισμός μου κάνει για κάποιο σπόγγο του γένους Chondrosia ή ασκίδιο Microcosmus sulcatus (γνωστή ώς φούσκα). Εάν είχες καλύτερη φωτογραφία θα βοηθούσε. Εάν είναι ολοθουριο και το μάζεψες από παραλία...διώξτο πριν ψοφήσει τελείως. Πάντως ότι από τα παραπάνω είναι το σύστημά σου είναι πολύ μικρό για να αντέξει. Εάν είχες μεγαλύτερο ενυδρείο θα μπορούσες να το διατηρήσεις χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Φιλτράρουν απλά το νερο και τα υπολείματα (detritus) ανάλογα για το ποιό είδος μιλάμε. Όμως οι περιορισμοί που έχεις λόγω μεγέθους είναι πολλοί οπότε καλύτερα στείλτο πίσω στη θάλασσα. Παράθεση:
Προφανώς στις βουτιές σου πρέπει να προσέξεις καλύτερα. Δεν φυτρώνουν πολύ βαθιά και αυτή την εποχή λόγω της θαλασσοταραχής αποκολλώνται από τα βράχια και τα βρίσκουμε στις παραλίες.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Samian : 06-02-15 στις 15:10 |
![]() |
Tags |
ανεμώνες, μεσογειακό, med, pico |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεσογειακό βοήθεια | Fragki | Μεσογειακό | 24 | 13-08-14 14:25 |
Μεσογειακό.......πως??? | vagosxxx | Μεσογειακό | 5 | 22-02-09 10:31 |
Μεσογειακό?? | theofilos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 24-11-04 22:16 |
μεσογειακό | 525 | Μεσογειακό | 17 | 05-11-04 17:24 |