|
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως παίζει κατι με το βυθό; μιας και τα πρώτα που πέθαναν ηταν τα σαλιγκάρια και μετά τα κορυ. Εχεις παρατηρηςει να βγαίνουν μεγάλες φυσάλιδες απο το υποστρωμα; Καλο ειναι να μετρησεις και αμμωνια τα στικς δεν ειναι και πολυ αξιόπιστα για της βασικές μετρησεις (αν και εμένα παντα συμφωνούσαν και με τα υγρά της sera
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Χμμμ αλλαγές στον βυθό πάντως δεν θα έλεγα οτι έχουν γίνει, αν εξαιρέσω μικρές μετακινήσεις φυτών και καθαρίσματα κλπ.. Αλλά έχει μια βάση η σκέψη σου, ευχαριστώ. Φυσαλίδες έχω παρατηρήσει 2-3 πολύυ μικρές να βγήκαν αυτόν τον μήνα, αλλά θεώρησα οτι είναι πολύ μικρός αριθμός για να ανησυχήσω για κάτι :Ρ Για την αμμωνία θα δω τι θα κάνω, οικονομικά δεν με παίρνει για καμία αγορά δυστυχώς, ίσως να ζητήσω από συμφορουμίτη για δανεισμό για ένα τεστ, αν το θεωρείτε απαραίτητο να γίνει η μέτρηση... Μια μικρή σημείωση που τώρα σκέφτηκα. Η επιφάνεια του νερού τις τελευταίες μέρες στο σημείο μακριά από την εξαγωγή του νερού από το spray bar, δεν αναταρασσόταν ιδιαίτερα. Μπορούσα να το καταλάβω από την τροφή που έριχνα, οτι κουνιόταν κανονικά με το ρεύμα του νερού εκεί κοντά στο spray bar, αλλά μακριά του έμενε ακίνητη, όπου και επέπλεαν τα νεκρά σαλιγκάρια (sic). Δυνάμωσα την ροή του νερού επό την έξοδο, αλλά για να αναταραχθεί σε εκείνο το σημείο μου φαίνεται οτι πρέπει να το βάλω στο πολύ δυνατό το φίλτρο, και δεν μου φαίνεται τόσο καλή λύση [ονομαστική ροή γράφει 600λ/ω]. Επίσης το spray bar το έχω τοποθετήσει στο πλάτος του ενυδρείου [~35cm] και όχι στο μήκος [~60cm]. Να το αλλάξω και να το βάλω στο μήκος? Μήπως παίζει θέμα οξυγόνωσης του νερού δηλ ή κάτι τέτοιο? |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο το θερμοκρασια 21-23 σε μικρο ενυδρειο δεν ειναι καλη ιδεα.
Χαλασμενο θερμοστατη εχεις? Κατα ταλλα τα cory panda ειναι σχετικα ευαισθητα γενικως. Και μπηκαν και προσφατα νεα φουρνια ψαριων, απο μαγαζι. Αυτο απο μονο του φτανει για να δικαιολογησει την κατασταση. Εκτος απο τη θερμοκρασια, δυσκολα κατι θα βοηθησει ουσιαστικα |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στην θερμοκρασία έβαλα 21-23 γιατί το νερό κοντά στο θερμοστάτη φτάνει κάπως πιο ψηλές θερμοκρασίες, όπως φαντάζομαι υπάρχει και διαφορά μεταξύ της επιφάνειας και του βυθού. Πρόσφατα τοποθέτησα το θερμοστάτη κοντά στο θερμόμετρο, οπότε εκεί που νόμιζα οτι είχα πάντα 22 βαθμούς, είδα οτι σε εκείνο το σημείο έδειχνε 23. |
|
||||
|
||||
![]()
Το θερμομετρο τυπικα αντιδιαμετρικα απο το θερμαντηρα πρεπει να δειχνει γυρω στους 25
Αν και περισσοτερη σημασια εχει η σταθεροτητα και οχι οι απολυτοι 25 βαθμοι, παρολα αυτα οι 22 και οι 23 ειναι μαλλον χαμηλα για τα ψαρια σου. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
A ok, το seriously fish γράφει για τα panda cory: Παράθεση:
Παράθεση:
Πάντως μόλις έβγαλα άλλον έναν σχεδόν-νεκρό αρλεκίνο. Ήταν γυρισμένος ανάσκελα πάνω σε ένα φυτό, αδυνατισμένος θα έλεγα, με κάπως πιο άσπρη/μπλε/θολή κοιλιά. Αρχίζω και έχω σκέψεις μήπως οι 4 αρλεκίνοι που αγόρασα τελευταία είχαν κάποια ασθένεια. |
|
|||
|
|||
![]()
Bump με επιπλέον στοιχείο-απορία.
Οι σωλήνες του φίλτρου βλέπω έχουν ήδη πιάσει μια "βρωμιά" να το πω. Κυρίως ο σωλήνας της εξόδου, λιγότερο αυτός που ρουφάει νερό. Θα έπρεπε να βρωμίσει τόσο γρήγορα? Μήπως είναι από την τύρφη? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξαφνικοί θάνατοι | gallos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 26 | 08-04-13 08:59 |
Ξαφνικοί Θάνατοι | antricos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 28 | 28-08-12 13:53 |
Ξαφνικοί θάνατοι guppies | ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΟΦΩΚΑΣ | Ζωοτόκα | 14 | 04-07-07 16:34 |
Ξαφνικοί θάνατοι! | giannisg | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 15 | 09-03-07 22:04 |
Ξαφνικοί θάνατοι σε Corydoras... | γαυρος | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 27-12-02 23:23 |