|
|
|||
|
|||
![]()
Οσον αφορά και τον συνδυασμό ψαριών αλλά και το πόσα ψάρια θα ρίξεις μέσα,ο netblues έχει απόλυτο δίκιο.Σκέψου καλά τι είδους ψάρια θα βάλεις,αφού διαβάσεις προσεκτικά την συμβατότητα των ειδών και μην αγοράσεις πολλά και επιβαρύνεις το "φορτίο" του ενυδρείου.Υπάρχουν πολλόί σαν κι εμένα εδω μέσα που πήγαμε στην αρχή σε μαγαζιά,δεν είχαμε δει το board,μας έδωσαν ότι φτάσει και μετά πληρώσαμε την αγνοια μας γιατί τα ψάρια αρρώστησαν και σιγά σιγά πέθαιναν...
Εμένα για παράδειγμα,μαγαζάτορας μου είχε πουλήσει 20λιτρο και υποστήριζε οτι μπορούν εκεί μέσα να επιβιώσουν 10 χρυσόψαρα,με αλλαγες νερού μια φορά τον μήνα.Εγώ ως άσχετη τότε, εριξα μεσα 6 χρυσόψαρα,αρρώστησαν όλα κατα τη διάρκεια,παρόλα τα φάρμακα και τις συχνές αλλαγές νερού,και σήμερα που μιλάμε δεν ζει κανένα.Εσύ είσαι τυχερός που μπορείς να το προλάβεις....λίγη προσοχή λοιπόν στην αρχή,για να μην ταλαιπωρήσαι μετά.Ετσι θα απολαμβάνεις ξεκούραστα και χωρίς αγχος το καινούριο σου ενυδρείο... Φιλικά,από μια παθούσα που έγινε "μαθούσα".... Artemis
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
100 λιτρα δηλάδη? 100 ποντους ψάρι. π.χ 50 ψάρια που έχουν μήκος 2 πόντους. |
|
||||
|
||||
![]()
Εαν το φιλτρο που εχεις ηδη ειναι αρκετό, τοτε γιατι να βαλεις φίλτρο βυθού?
Επειδή όμως συνηθως τα φιλτρα που συνοδευουν τα ενυδρεία σπανιως είναι, σωστά προσθεσες και δεύτερο φίλτρο. Οταν δηλαδη αργότερα θα το αφαιρέσεις, κατι πρέπει να αναλάβει να κανει τη δουλειά του. Επειδη το ενυδρείο που έχεις το εχει παρει αρκετός κόσμος, στο τέλος οι περισσοτεροι καταλήξανε να βαλουν ενα εξωτερικό Eheim 2213 και να καθαρισουν με το θεμα φιλτρο μια και καλή. Ο κανονας που λεει cm ψαριου και λίτρο ειναι πολυ γενικός και ισχύει μόνο για μικροσωμα ψάρια (<4-5cm) Σημαντικό ρόλο παίζουν οι συνηθειες των ψαριών, η κινητικότητά τους, το ποσο γινονται οταν μεγαλώσουν, αν πρέπει να ζούν σε κοπάδι, εαν υπάρχουν πολλά φυτά στο ενυδρείο, από το προγραμμα αλλαγών και συντηρησης που εφαρμοζει κανείς, απο το(α) φιλτρο που εχεις κλπ. Περα απο ολα αυτά, υπαρχει και ενα οπτικό θέμα.. Αν σε ενα μικρό ενυδρείο κυκλοφορουν πολλα ψαρια, το θεαμα γίνεται αγχωτικό. Αντιθετα αν απλα κυκλοφορει ενα -δυο κοπαδια τοτε το θεαμα προσφερει ηρεμια. Φυσικά αυτο ειναι η προσωπικη μου αποψη ![]() Οπως και να εχει, η διαδικασια της μελέτης για την επιλογή ψαριών ειναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πλευρά του hobby. Μην την αγνοεις. Σημασια δεν εχει μονο ο προορισμος αλλα και το ταξιδι. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μου κοστισε 50 ευρω ο κυκλοφοριτης για τον βυθο. Θα μπορουσα να ειχα δωσει κατι ακομα, να ειχα παρει το 2213 και να ειχα γλυτωσει και το μπουγιο μεσα στο ενυδρειο. Τεσπα.... next time! ![]() Λες να συσκευασω τον κυκλοφοριτη του βυθου και να τον παω πισω?? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreasp : 17-10-05 στις 08:46 |
|
||||
|
||||
![]()
80 ευρω αδειο ή μαζι με υλικα και βανες ταχειας αποσυνδεσης?
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Οι βανες ταχειας αποσυνδεσης τι ειναι? |
|
||||
|
||||
![]()
Τι υλικα ομως? Το φιλτρο συνοδευεται απο σωληνες και βεντουζες για στηριξη δεν εχει ομως ουτε Efimech ουτε substrat pro, και τα αγοραζεις extra ανεβαζοντας το κοστος.
Επισης η σειρα των entry level φιλτρων της eheim δεν διαθετει καποιο μηχανισμο (διπλες βανες ταχειας αποσυνδεσης) ωστε να μπορεις να το ανοιξεις και να το καθαρισεις ευκολα, οποτε πρεπει να τις προσθεσεις. (Μπαινουν στους σωληνες εισαγωγης και εξαγωγής).. Σκετο το φιλτρο εχει στο internet 40 euro + μεταφορικά. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
Ούτε εγώ έχω θαλασσινό ενυδρείο ακόμα ! | Tolis | Παραλία - Beach Bar | 0 | 14-12-02 04:43 |
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ "ΑΣΦΑΛΕΣ" ΕΝΥΔΡΕΙΟ ? | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 13-12-02 23:26 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |
Ενυδρείο εταιρίας ή ιδιώτη,μεγάλο ή μικρό | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 10-12-02 18:34 |