|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το τεστ για gh +kh θα το παρω καποια στιγμη απο τεστ εχω το master kit οποτε εχει μεσα το high ph. το ταισμα θα το μειωσω σε ενα, οι ημερομηνιες ληξεις ειναι ενταξει,τωρα οσον αφορα τις αλλαγες στην αρχη εκανα μερικες μεγαλες αλλα τα νιτρικα ηταν ακομα υψηλα καθημερηνες 50% ειναι λιγο δυσκολο να κανω γιατι το νερο το περνω απο μια πηγη κοντα στο σπιτι μου με το δοχειο αλλαγης νερου 40λιτρων, αλλα θα προσπαθησω να κανω πιο πολλες μικρες. ------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη paraskevas : 06-11-14 στις 14:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου άμα μετράς 40νιτρικα στην πηγή και κανεις αλλαγές με αυτό το νερο παντα 40+ θα έχεις στο ενυδρειο δν γίνεται να πέσει.
![]() Το πιο σημαντικό πάντως ειναι οτι αυτό το νερο δεν ειναι υγιεινό για να το πίνετε ψαξτο λίγο. Το όριο στην Ελλάδα ειναι το 50mg/lt αλλα σε άλλες χώρες ειναι πολυ πιο χαμηλό παράδειγμα Αμερική 10mg/lt.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κανε μια μέτρηση νιτρικων στο νερο της βρύσης, πριν κανεις οτιδήποτε άλλο Προέχει η υγεια σας |
|
|||
|
|||
![]()
το ιδιο προβλημα νομιζα οτι εχω και εγω με τα νιτρικα μου γιατι και στο νερο βρυσης αλλα και σε εμφιαλομενο μου εδειχναν τα τεστ της api 40ppm και στο ενυδρειο 50+
τελικα ειχαν προβλημα τα τεστ παρολο που δεν εχουν ληξει ακομη ενω με αλλα δυο τεστ που μετρησα στη βρυση μου ειναι μηδεν και στο ενυδρειο 10-20ppm δοκιμασε να κανεις μετρησεις μετα απο εντονη ανακινηση, χτυπημα τα μπουκαλακια πανω σε καποιο τραπεζι η στο πατωμα, ξανα ανακινηση για μερικα λεπτα, αν σου βγαζουν ιδια αποτελεσματα τοτε στον καδο και παρε αλλη μαρκα τεστ... μετα απο email με την api μου ειπανε οτι συνηθως οταν καθονται καιρο τα τεστ δειχνουν λιγοτερα νιτρικα αλλα αν εχει κρυσταλωσει καποιο απο τα συστατικα και κανεις μερικες μετρησεις τοτε αλλαζουν τα ποσοστα των συστατικων μεσα στο μπουκαλακι και θα εχεις παντα λαθος μετρησεις οσο κουνημα και αν ριξεις ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα σας για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα ξανα ειπα να ρωτησω εδω,
σκεφτομαι να βαλω φυτα στο ενυδρειο και θελω προτασεις, τι φυτα ταιριαζουν με τα γκαπι? θελω να ειναι ευκολα φυτα χαμηλων απαιτησεων. extra πληροφοριες η λαμπα του ενυδρειου ειναι 30W. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα σας και παλι για να μην ανοιγω νεο ποστ θα σας κανω εδω την δευτερη παρουσιαση του ενυδρειου το οποιο μετα απο μια ξαφνικη σειρα θανατων των γκαπι εμεινε αδειο αλλα ξανα στήθηκε με νεα πηγη νερου.
Διαστάσεις: 1χ0,3χ0,4 Όγκος:120 Λίτρα Μεικτά Κατηγορία: Ζωοτόκα Φυτά: anubia barteri var barteri,bacopa caroliniana,egeria densa,hygrophila difformis,hygrophila polysperma,rotala green,κερατοφυλλο. Ψάρια / ¶λλα είδη: 2 θηλυκά γκάπι 1 αρσενικό Διακοσμητικά υλικά: Χαλίκι ψιλό ( διαλεγμένο με το χέρι) και μια ρίζα (δεν ξέρω το είδος της) (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο: μαύρο χαρτόνι Φωτισμός: 30 W Διάρκεια φωτισμού:15:00-19:00 με χρονοδιακόπτη με βαθμιαία αύξηση μέχρι της 23:00 Φιλτράρισμα: το εσωτερικό φίλτρο του ενυδρείου carreffour 120Λ 450L/h Θερμοστάτης:150 W Λίπανση: - Παροχή CO2:- Παράμετροι: pH: 8 (υγρά ΑΠΙ) Γενική σκληρότητα (GH): 6-10d στικ Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 15 στικ Αμμωνία (ΝΗ3): 0 (υγρά ΑΠΙ) Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 (υγρά ΑΠΙ) Νιτρικά (ΝΟ3): 10 (υγρά ΑΠΙ) Αλλαγές νερού: 40 λίτρα κάθε βδομάδα Θερμοκρασία: 25C με κοντρολερ Διατροφή: 2 φόρες τη μέρα αφού ανοίξουν τα φώτα sera vipan 100ml + sera flake menu 150ml. Συμβουλές - υποδείξεις δεκτές. Ευχαριστώ προκαταβολικά. φωτο αυριο που θα ξανα ανοιξουν τα φωτα για να μην τα αναστατωνω τωρα μιας και τα ψαρια ειναι μεσα μια μερα. |
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε 50 - 60 ή και παραπάνω, μη το φοβάσαι, αρκεί να έχει την ίδια ή λίγο πιο χαμηλή θερμοκρασία με αυτό του ενυδρείου, προσπάθησε να μην είναι πάνω από 0,5 βαθμό διαφορά (και με 1 βαθμό λιγότερο μπορείς αλλά καλο είναι να μη τα ζορίζουμε).
Ποτε πιο ζεστό το νερό της αλλαγής
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ex.Al.Os Ζωοτόκα | Ex.Al.Os | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 0 | 23-03-12 17:25 |
100 λίτρα φυτεμενο με ζωοτόκα | mpoumpoula | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 21-03-11 10:55 |
Μετά από ζωοτόκα, τι??? | endymion | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 27-11-10 20:10 |
45 λίτρα, κρύου νερού με ζωοτόκα | neos | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 15 | 07-01-10 00:34 |
Ζωοτόκα με γαρίδες | Χαρούλα | Ζωοτόκα | 7 | 08-08-07 01:49 |