|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
το φιλτρο μου εχει αυτη τη στιγμη πανο πανο λιγα σακουαλακια απο κεραμικους κυλινδρους μονο αυτα βρικα στο νησι παρεπιπτοντος πανακριβα.Το νερο υπερβολικα θολό και η αντλία ειναι μεσα στο νερό και απο οτι μου εχουν πει ειναι 1,5 ύπους περιστρέφει 6 κυβικά σε φουλ ροή την ώρα και 3 κυβικά με φίλτρα την ώρα... την κατασκευη σε video δεν την εχω ομως αμα θες μου εστειλαν φωτο γτ αυτη τη στιγμη δεν βρίσκομαι στο νησι.....
εστω απο το εξωτερικο αν εχεις να μου προτινεις κατι πλεον μπορω να παραγκειλω εβγαλα καρτα και για το ebay σημείωση: οπως βλεπεις το τελευταιο εχει βουλωση παλι και δεν ειμαι εκει.... και γινεται υπερχηληση..... |
|
||||
|
||||
![]()
Για "ψάθα" http://www.ebay.co.uk/bhp/japanese-matting
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
εστω απο το εξωτερικο αν εχεις να μου προτινεις κατι πλεον μπορω να παραγκειλω εβγαλα καρτα και για το ebay σημείωση: οπως βλεπεις το τελευταιο εχει βουλωση παλι και δεν ειμαι εκει.... και γινεται υπερχηληση..... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη EYH_SANTORINI : 05-11-14 στις 13:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κανονικά θες καλύτερη φίλτρανση για τα 15 κυβικά λίμνη που έχεις
![]() π.χ. αντλία που να μεταφέρει 30 κυβικά νερό την ώρα..... UV όντος θες για να διώξει την αιωρούμενη άλγη. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είσαι διατεθειμένη να δώσεις λεφτά... Η δικιά μου λίμνη είναι 3 κυβικά με αντλία 6 κυβικά την ώρα, ιαπωνική ψάθα (~100ευρό) 1μχ2μ, 50 λίτρα K1 (80 λίρες ?) και 25 λίτρα crystal bio (δεν θυμάμαι τιμή). Βέβαια με τέτοια φίλτρανση συντηρώ KOI. Για χρυσόψαρα θα χρειαζόμουν κάτι πολύ ποιο απλό. Την κατασκευή του θείου θα μπορούσες να την κάνεις φίλτρο (bakki shower).... Στο πάνω πάνω βάζεις ιαπωνική ψάθα και στα από κάτω K1 / crystal bio. Για ποιο φτηνά.... στο πάνω πάνω σφουγγάρια και στα από κάτω ελαφρόπετρα. Αυτό έχει στο είχαμε προτύνει και πέρσυ, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί..... Φαντάζομαι ότι τα κεραμικά που έχεις είναι λίγα και δεν θα κάνουν καλή φίλτρανση ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
εκανα το λαθος και ακουσα εναν οικογενειακο φιλο και ιδου τα αποτελεσματα τωρα μπορεις να μου προτινεις καποια σιτε για να παραγκειλω τα υλικα που λες????? και για λαμπα UV καποια λεφτα θα χαλαστουν τι να κανουμε απο το να μεινει ετσι και να ριμαζει τοσα λεφτα εχουν πεσει εκει και μια σωστη δουλεια δεν γινεται βλεπεις εδω στο νησι κανενας δεν εχει λιμνη και δεν ασχολουνται...
![]() αυτη η λαμπα υv κανει? http://www.ebay.co.uk/itm/PISCES-HYD...item58b29630f2 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 26-02-16 στις 00:03 |
|
|||
|
|||
![]()
βρήκα και αυτή τη uv θελει να μου πει καποιος την γνώμη του???
http://www.ebay.co.uk/itm/221435366474?var=520308411033 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 26-02-16 στις 00:04 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχω UV, αλλά ούτε και πράσινη αιωρούμενη άλγη, μάλλον επειδή δεν έχω μεγάλη ηλιοφάνεια στην λίμνη μου. Από αυτά που έχω διαβάσει όμως....
Οι περισσότερες λάμπες δίνουν αναλογία ~ 8 Watt / 1.000lt και χρειάζονται αλλαγή λάμπας αρκετά συχνά (κάθε 6 μήνες). Στην πράξη όμως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν αυτή την αναλογία. Αν μειώσουμε την ηλιοφάνεια θα μειώσουμε και αυτό το είδος άλγης. Τα φυτά είναι ένας καλός σύμμαχος και ανταγωνιστής της άλγης. Τα φυτά χρειάζονται τα ίδια θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και η άλγη αναγκάζοντας την να υποχωρήσει αισθητά. Από όλα αυτά συμπεραίνουμε ότι ειδικά για την UV δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια συγκεκριμένη φόρμουλα για το πόσο δυνατή πρέπει να είναι στην λίμνη μας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιολογική πισίνα | japetus | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 29-09-13 20:01 |
μικρή λιμνούλα | marios1991 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 30-04-12 15:16 |
Η μικρή μου λιμνούλα! | lucy | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 90 | 14-08-10 09:53 |
Η επανάσταση ξεκίνησε!!! | Neoklis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 12 | 06-03-10 11:01 |
Μια μικρή λιμνούλα | ko$ta$ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 24-04-09 15:49 |