|
|
||||
|
||||
![]()
Kh 3 και gh7 ειναι χαμηλά για της αφρικανικές κιχλιδες τώρα το ειδα
![]() συν τα νιτρικά ,τα ψαρια μαλλον δεν ειναι στα καλύτερα τους το στρες φέρνει ich το οποίο έχει σαν συμπτώματα το τρίψιμο στις πετρες κλπ Οι κλόουν θέλουν μαλακά νερά και μεγαλύτερο ενυδρειο καλύτερα να τους δώσεις.
|
|||
|
|||
![]()
Δηλαδη το τιροβλημα πρεπει να το αντιμετοπισω με αλατι και όχι με φαρμακα? Ποσο αλατι πρεπει να βαλω σε 240 λιτρα? ποσο χρονο χρειαζεται η θεραπια? ποσο νερο να βγαζω στις αλαγες? Το ΚΗ και το GH που είναι χαμιλα πως θα το ανεβασω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου καλο ειναι να φτιάξεις τα νερά και το στήσιμο όπως τα θέλουν οι κάτοικοι, να ανεβάσεις δλδ σκληροτητες και λίγο το ph και να τους παρέχεις κρυψώνες
Αυτό γίνεται με ασβεστολιθικες πετρες η υποστρωμα Κοιτά αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81725 Το ενυδρειο τι έχει τώρα μέσα; Καλο ειναι να βάλεις μια φωτό η κανένα βίντεο του ενυδρειου Να δούμε και τι ψαρια έχεις και το ξυσιμο. Οι clown επίσης πρεπει να φύγουν. Για την θεραπεία τώρα πρεπει πρώτα να σιγουρεψεις οτι ειναι ΙΚ Η clown με το αλάτι δεν θα αντέξουν δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=60424 ------------------------- Για το ΙΚ δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36618
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnpecn` : 28-10-14 στις 22:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Είναι πολύ σημαντικα αυτά που μου εδοσες να να διαβασω μου ελυσαν πολλες αποριες και σε ευχαριστω.Το ασχημο είναι πως η κατασταση στο ενυδρειο εχει επιδεινωθεί κολησαν και τα αλλα ψαρια, αρχισαν να ξυνονται και να τινάζονται και ο ενας κλοουν ψωφησε. Εχω τρελαθεί,και πρεπει να ε αρχισω θεραπια αμεσα. 99% εχουν ICH εχω ανεβασει σταδιακα την θερμοκρασια στους 29 και ψαχνω να βρω αλατι. πηγα σε τρια PET CITY και δεν βρηκα. Μου εδειχναν κατι σκονες από αλατι, εάν δεν βρω και αυριο να βαλω της θαλασσας? Το ενυδρειο είναι 240 λιτρα φιλοξενει αφρικανες MALAWI και ειναι διακοσμιμενο με πλαστικα φυτα αμο καιπετρες με ακετες τρυπες. Φωτο δεν ξερω να ανεβασω θα γινει όμως συντομα με την βοηθεια καποιου φιλου. Η αναλογια σε αλατι 700gr σε210 λιτρα καθαρα είναι καλα για την περιπτωση μου?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αλάτι πάρε το ΧΙΩΝ από τα ΑΒ, το χοντρό τυροκομικό (είναι σε πράσινο σακουλάκι αν δεν κάνω λάθος)
Η αναλογία κάπου εκεί είναι σύμφωνα με τα 2 άρθρα (στου Σπύρου είναι 610 γραμμάρια και στο άλλο γύρω στα 40 κουταλάκια). Να το βάλεις σταδιακά όπως είπε και ο Σπύρος αλλά το σημαντικότερο είναι και να το βγάλεις σταδιακά , και μάλιστα πολύ πιο αργά από ότι το βάλεις. Τα ψάρια αντέχουν περισσότερο την απότομη αλατότητα αλλά δεν αντέχουν την απότομη μείωση. Για αυτό σε κάθε αλλαγή θα βάζεις αλάτι σε μικρότερη αναλογία από την αρχική και θα μειώνεις σταδιακά ή θα κάνεις καθημερινά μικρές αλλαγές νερού με φρέσκο νερό χωρίς αλάτι, θεωρώ πως καθημερινές αλλαγές 30 λίτρα / ημέρα για 10 ημέρες μετά τη θεραπεία, είναι μια καλή σταδιακή αφαίρεση. Ο προβληματισμός μου είναι αν ο κλοουν αντέξει το αλάτι (πολλά ψάρια δεν το αντέχουν) και ισως να πρέπει πας σε φαρμακευτική λυση. Στη φαρμακευτική λύση να ξέρεις όμως ότι τυχόν σαλιγκάρια ή γαρίδες μάλλον δεν θα αντέξουν , γιατί συνήθως αυτά τα φάρμακα περιέχουν χαλκό
|
|||
|
|||
![]()
Επιτελους βρηκα το αλατακι που εψαχνα.Για οσους θα το χρειαστουν το ορυκτο τυροκομικο αλατι, υπαρχει στην οδο Αθηνάς στο κεντρο της Αθηνας διπλα από την εισοδο της ψαραγορας. Αυτά που εχουν τα Super Market είναι όλα θαλασσινα αλατια και τα ψιλα και τα χοντρα το γραφουν και επανω στην συσκευασια. για την περιπτωση μου η θεραπεια με αλατι ισως είναι ηκαλυτερη, καιθα ξεκινησω από σημερα. Θα κανω μια αλλαγη νερου στο 50% με σκουπα βυθου,θα διαλυσω 650gr αλατι σε ένα δοχειο, για ενυδρειο 210λιτρα καθαρα. Το διαλυμα σκεπτομαι να το ριξω στο ενυδρειο σε τρεις δοσεις πρωι μεσημερι και βραδυ είναι καλα? η ποιο αρεα? Με το χρονο της εραπειας εχω μπερδευτεί καπου διαβασα 10 ημερες και καπου 3 με 4 ευδομαδες.
|
|
||||
|
||||
![]()
10 ημέρες, 12-13 το πολύ, οχι παραπάνω
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τι ψαρια? | nicpapa | Malawi | 5 | 24-01-11 09:54 |
τι ψαρια βυθου ταιριαζουν μαζι με ζωοτοκα ψαρια? | gemen | Ζωοτόκα | 26 | 09-04-10 23:59 |
ψαρια...... | GENITORAS | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 14 | 13-09-09 16:52 |
ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΜΟΥ !!! XL | ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 05-06-07 12:51 |