|
|
||||
|
||||
![]()
το νερο σου θελει δουλεια.....Αλλα πριν απο ολο πρεπει να παρεις αποφαση αν θα κανεις δισκοενυδρειο ή θα εχεις ανα κοινωνικο ενυδρειο με ενα βασανισμενο δισκο για οσο καιρο αντεξει.....Αποψη μου ειναι να σκεφτεις σοβαρα αν θες να ασχοληθεις αρκετα ωστε να προσφερεις τις καταλληλες συνθηκες για ενα δισκοενυδρειο και επισης αν εισαι διατεθειμενος να ματωσεις οικονομικα για αυτο...... Αναγκαιο για δισκους ειναι:
1, Αντιστροφη οσμωση για μαλακο και καθαρο νερο (120-150¤) 2, Τουλαχιστον αλλος ενας δισκος ( 40 λιτρα καθαρου νερου ανα δισκο) 3, Για Θεσσαλονικη το συστημα φιαλης CO2 για να κατεβασεις το ph ειναι μονοδρομος (300¤ μαζι με το κοντρολερ) 4. Να απομακρυνεις τα αγγελοψαρα αμεσα γιατι εκτος απο τσιμπηματα τα αγγελοψαρα ενδεχεται να ειναι φορεις μιας ασθενειας που ειναι ακινδυνη για αυτα αλλα επικινδυνη για τους δισκους...... 5, Θα κανονισουμε ποτο απο Δευτερα βραδυ να οργανωσουμε το ενυδρειο σου γιατι ειναι πολυ σημαντικο να βρεθει μια ισσοροπια στο ενυδρειο και να μην ρισκαρεις προσθετοντας συνεχεια καινουρια ψαρια να εισαγεις καποια ασθενεια..... 6,Εγω επισης προσθετω και μια κουταλια της σουπας χοντρο φυσικο αλατι στα 40 λιτρα νερο ( το οποιο εχει αμφιλεγομενη αποτελεσματικοτητα αλλα κανενα κινδυνο) |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Και Φυτεμενο.......????
|
|
||||
|
||||
![]()
Ξαναλεω αμφιλεγομενο αλλα οχι επιβλαβες..... Τα sites που το προτεινουν με επεισαν... Ετσι απλα...... Οσο για τα φυτα εκει δεν υπαρχει κανενα προβλημα , ειναι πολυ μικρη η αλατοτητα που δημιουργειται με την αναλογια που σου λεω.... Δοκιμασμενο σε τρια ενυδρεια φυτεμενα ....
|
|
||||
|
||||
![]()
νικο,προς το παρων με τις μετρησεις μου τι να κανω..??? ειδικα με το KH&TO PH..???αρκουν προς το παρων οι συχνες αλλαγες νερου..?? πως θα σταθεροποιηθουν οι τιμες..?κανω μετρησεις καθε 3-4 μερες,και στο μονο που ειδα μια μικρη διαφορα ειναι το GH,kai to PH παιζει 7,5-7,4 απο 8,2 της βρυσης..(μενω φιλυρο...)...τι λες...???
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον καταρχην εχεις μεγαλες πετρες μεσα στο ενυδρειο;;;; Αν ναι πρεπει να δουμε αν ειναι ασβεστολιθικές .... Οι συχνες αλλαγες νερου δεν εχουν να κανουν σε τιποτα με τη σκληροτητα και το Ph . Ενα αλλο περιεργο ειναι πως το νερο σου βγαινει απο τη βρυση με 8,2 ph και στο ενυδρειο σου μετρας 7,4;;;;;;Τωρα για τη σκληροτητα μεχρι να παρεις ΑΟ θα αγοραζεις 4 λιτρα μπετονακια νερο για σιδερο απο το σουπερμαρκετ και θα τα χρησιμοποιεις στις αλλαγες νερου..... Μιλαμε για 80-90% της αλλαγης θα γινεται με αυτο το νερο και το υπολοιπο με βρυσης αποχλωριομενο..... Ετσι θα αρχισει σιγα σιγα να πεφτει η σκληροτητα.....Θα μετρας και οταν σταθεροποιηθει η σκληροτητα σου θα καταληξεις και στην αναλογια που χρειαζεσαι.Μην αρχισεις να ρωτας για νερο απο στεγνωτηρια και αιρ κοντισιον καφετιερες και χιλια μυρια τα εχω ρωτησει εγω και δεν δουλευουν σωστα...... Τωρα το ph ειναι αλλη υποθεση..... Πιο δυσκολη..... Η τυρφη ειναι ενας τροπος αλλα δυσκολος, ασταθης και βαρετος.... Το ph αλλωστε που εχουμε στη βρυση μας και ειναι κοντα στο 8 για να κατεβει με τυρφη στο 6,8 θελει χρονια και τοννους τυρφη.... Δοκιμασα διαφορους συνδιασμους με τυρφη (ακομα και φιλτραρισμα του νερου αλλαγης με τυρφη) αλλα δουλεια δεν εκανα....Οπως σου ειπα μερικα πραγματα ειναι μονοδρομος , φιαλη και κοντρολερ για να εχεις το κεφαλι σου σιγουρο.....Απλα κοστιζει και ειναι και λιγο μανουρα να τα συναρμολογησεις.....
Τελος οι αλλαγες νερου ειναι οτι καλυτερο για το ενυδρειο απλα να γινονται σωστα.Μερικοι απλοι κανονες... 1. Σβηνε τα φωτα του ενυδρειου οταν κανεις την αλλαγη 2. το νερο να ειναι προθερμασμενο στη θερμοκρασια του ενυδρειου (ενας μικρος θερμοστατης θα σου κανει τη δουλεια.... Αποτομες μεταβολες θερμοκρασιες ειναι πολυ επικινδυνες.... 3. Καλυτερα να κανεις 2 αλλαγες νερου τη βδομαδα με 15% την καθε μια παρα μια με 30%....(τα ποσοστα ειναι ενδεικτικα) Παντως το 30% εβδομαδιαια ειναι το ελαχιστο..... |
|
||||
|
||||
![]()
οκ.κατανοητα ολα..οχι πετρες δεν εχω,εχω ξυλα,φυτα και ουδετερο χαλικι...ποσα μπετονακια απιονισμενο ομως θα χρειαζομαι σε καθε αλλαγη??(μου φαινεται οτι οικονομικα δεν θα βγω...οσο για r.o σιγουρα ειναι μονοδρομος αλλα τα οικονομικα μου ειναι χαλια μεχρι τουλαχιστο το δεκεμβριο.....νικο,αν βρω και σου δωσω χρηματα θα μπορεσεις να μου την παραγγειλεις εσυ απο ιντερνετ....και αν μπορεσεις να με επισκεφτεις και να τη στησουμε μαζι.....????προς το παρων ομως...δυσκολα τα πραγματα.......................................... ........οσο αναφορα για το PH,δεν ξερω απλα εδω και μερες ειναι στο 7,4-7,5-7,6 το τεσταρω με υγρα της σερα........
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Θα σου ελεγα να κανεις μια βολτα στο GAB και ταυτοχρονα να παρεις ενα βιβλιο σχετικά με δισκους κτλ. Και εμεις εδώ είμαστε!!!
|
||||
|
||||
![]()
Τι διευθυνση ακριβως θελεις;;;
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεος στο αλμυρο νερο & προβληματα | kamberman | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 79 | 21-12-10 01:45 |
Δισκος με finrot | targas21 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 08-04-05 23:56 |
ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΠΝΟΗ ΔΙΣΚΟΥ. | targas21 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 16-02-05 23:52 |
Ο δισκος μου δεν τρωει..... | MaGiC | Δίσκοι | 19 | 07-08-04 14:37 |