Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-10-14, 21:56
Stavros7 Ο χρήστης Stavros7 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

ελα ρε takis δωσε και εσυ την βοηθεια σου λιγο,εχω μπερδευτη για αμμο ξεκινησα και σε μικρο χαλικακι με βλεπω καθως τα περισσοτερα εχουν χαλικι απο οτι βλεπω,ριξε τα φωτα σου λιγο κ εσυ..ακουω διαφορες γνωμες...το λεω ψιλο χαλικι γιατι δεν ξερω πως να το βρω,ας πουμε καλη ωρα σαν αυτο που εχεις εσυ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74154 ..ισως και σε αλλο χρωμα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-14, 21:58
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Stavros7 Εμφάνιση μηνυμάτων
ελα ρε takis δωσε και εσυ την βοηθεια σου λιγο,εχω μπερδευτη για αμμο ξεκινησα και σε μικρο χαλικακι με βλεπω καθως τα περισσοτερα εχουν χαλικι απο οτι βλεπω,ριξε τα φωτα σου λιγο κ εσυ..ακουω διαφορες γνωμες...το λεω ψιλο χαλικι γιατι δεν ξερω πως να το βρω,ας πουμε καλη ωρα σαν αυτο που εχεις εσυ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74154 ..ισως και σε αλλο χρωμα
Στο δικό μου έχω άσπρο χαλικάκι και τίποτα άλλο, έχω μέτρια φυτα με CO2 και φωτισμό led και έχω ΤΡΕΛΗ ανάπτυξη, δες και μόνος σου στο άρθρο που έβαλα

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-14, 22:02
Member

Προεπιλογή

ασπρο χαλικι κοκομετριας?επισεις ολα τα φυτα που μεγαλωνουν σε αμμο μπορουν και σε χαλικη?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-14, 22:06
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Παράθεση:
ασπρο χαλικι κοκομετριας?επισεις ολα τα φυτα που μεγαλωνουν σε αμμο μπορουν και σε χαλικη?
Δεν θυμάμαι τώρα κοκομετρία , το είχα πάρει πριν 2 χρόνια, πρέπει να είναι 3 χιλιοστά. Επίσης θεωρώ πως σε χαλίκι έχεις περισσότερες επιλογές και αναπτύσσονται όλα καλύτερα γιατί υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία θρεπτικών συστατικών

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-14, 21:47
Το avatar του χρήστη stanlee
stanlee Ο χρήστης stanlee δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: orestiada
Προεπιλογή ....

Καλησπέρα φίλε μου...
Τα πάντα μπορείς να χρησιμοποιήσεις από λεπτόκοκκο χαλαζία μέχρι χοντρό χαλικάκι αλλά και παθητικά υποστρώματα όπως προαναφέρθηκαν παραπάνω.....eco complete,seachem flourite κτλ....

Για να μη τα μπερδεύεις το θέμα είναι εσύ τι αποσκοπείς και τι θέλεις να κάνεις στο ενυδρείο σου με τα φυτά?!?!

Προσωπική μου γνώμη είναι πως ένα φυτεμένο ενυδρείο χρειάζεται επένδυση σε ένα καλού τύπου παθητικό υπόστρωμα ας είναι και low tec μιας και είναι κάτι που το βάζεις μια φορά και μετά δεν αλλάζει παρα μόνο αν ξεστίσεις όλο το ενυδρείο(φωτισμός-co2,μπορείς να αλλάξεις χωρίς να χαλάσεις το ενυδρείο).....καλή και η άμμος με ταμπλέτες αλλά πίστεψέ με πάντα κάτι θα λείπει απ τα φυτά σου και αυτό δεν έχει να κάνει με την ανάπτυξη αλλά κ με το χρώμα των φύλλων και με το σχήμα των φύλλων ακόμα και με τα ριζίδια που σε πολλά ενυδρεία με άμμο βγαίνουν στη στήλη του νερού για να βρουν θρεπτικά....
Τώρα έχω δει ενυδρεία με άμμο μόνο χωρίς ίχνος υποστρώματος να είναι ζούγκλα αλλά είχανε άφθονο co2 και καλό φωτισμό σε συνδυασμό με ταμπλέτες βυθού που μακροπρόθεσμα είναι πιο ακριβές..........

Δικό σου ενυδρείο δικιά σου η επιλογή απλά η συμβουλή μου είναι να πάρεις ένα παθητικού τύπου υπόστρωμα και να το βάλεις μόνο εκεί που θα φυτέψεις...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-14, 22:49
dimitrisfz1 Ο χρήστης dimitrisfz1 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΒΟΛΟΣ-ΠΡΕΒΕΖΑ
Προεπιλογή

εχεις δικιο αδερφε αλλα κοστιζει πολυ!να φανταστεις οτι χρειαζομαι 35-40 λιτρα υποστρωμα!αν αναλογιστεις το κοστος απο αυτο επι 5 φορες το χασαμε το παιχνιδι!ασε που θακοιμαμαι στον καναπε για κανενα τριμηνο
οποτε λεω να χρησημοποιησω30 λιτρα φτηνη χαλαζιακη αμμο απο την χωματωτεχνικη με κοστος 15 περιπου ¤ και να το ανακατεψω με ενα επταλιτρο απο αυτο !ετσι δεν θα ειναι εντελως σκετο αλλα ουτε και τουμπανο!πιστευω θα ειναι καλυτερα απο το να ειναι σκετο με την χαλαζιακη!!τι λετε εσεις οι πιο εμπειροι???
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-14, 23:16
Το avatar του χρήστη johnpecn`
johnpecn` Ο χρήστης johnpecn` δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Βυρωνας
Προεπιλογή

http://www.petcity.gr/eshop/index.ph...ado-25l-detail
Δες αυτό
Παλιά 15-10-14, 23:20
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από johnpecn` Εμφάνιση μηνυμάτων
εχω στησει ενος φιλου μου με το manado!πολυ καλο για τα λεφτα του ομορφο αλλα ειναι πολυ ελαφρυ!!τρομαζουν τα φυτα να δεσουν!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-10-14, 19:11
Το avatar του χρήστη stanlee
stanlee Ο χρήστης stanlee δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: orestiada
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dimitrisfz1 Εμφάνιση μηνυμάτων
εχεις δικιο αδερφε αλλα κοστιζει πολυ!να φανταστεις οτι χρειαζομαι 35-40 λιτρα υποστρωμα!αν αναλογιστεις το κοστος απο αυτο επι 5 φορες το χασαμε το παιχνιδι!ασε που θακοιμαμαι στον καναπε για κανενα τριμηνο
οποτε λεω να χρησημοποιησω30 λιτρα φτηνη χαλαζιακη αμμο απο την χωματωτεχνικη με κοστος 15 περιπου ¤ και να το ανακατεψω με ενα επταλιτρο απο αυτο !ετσι δεν θα ειναι εντελως σκετο αλλα ουτε και τουμπανο!πιστευω θα ειναι καλυτερα απο το να ειναι σκετο με την χαλαζιακη!!τι λετε εσεις οι πιο εμπειροι???
Και σει έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου δυστυχώς εγώ να φανταστείς ακόμα καναπέ κοιμάμαι για το 450λιτρο που έσεισα με eco complete...αλλά αν βάλεις και διοξείδιο νομίζω θα είσαι οκ!!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-10-14, 19:16
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stanlee Εμφάνιση μηνυμάτων
Και σει έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου δυστυχώς εγώ να φανταστείς ακόμα καναπέ κοιμάμαι για το 450λιτρο που έσεισα με eco complete...αλλά αν βάλεις και διοξείδιο νομίζω θα είσαι οκ!!!!
τελικα ο καναπες ειναι το ποιο χρήσιμο επιπλο για τον παντρεμενο!!!!ειναι πολλα τα λεφτα ρε φιλε ομως μονο για το υποστρωμα! 30 περιπου ευρω τα 7 λιτρα......
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-10-14, 21:38
Το avatar του χρήστη Misirlis Aquarium
Misirlis Aquarium Ο χρήστης Misirlis Aquarium δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Προεπιλογή

για δείτε και ένα με απλή χαλαζιακη άμμο, χρησεη ταμπλέτες flourish tab 2 φορες τους πρώτους 8 μήνες και τώρα για 7 μήνες ούτε καν ταμπλέτες

όλο το ενυδρείο είναι με 60 kg χαλαζιακη άμμο το αριστερό μπροστινό σημείο έχει προστεθεί 5 kg flourite που υπήρχε και μπήκε για συμπλήρωμα
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  10432139_10203052652812645_2164557429919942357_n.jpg
Εμφανίσεις:  286
Μέγεθος:  63,7 KB  
Τηλ: 2816-007280, Κιν: 6944778043

Email: gm.aquarium_pet@yahoo.gr

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-10-14, 21:46
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GIORGOS MISIRLIS Εμφάνιση μηνυμάτων
για δείτε και ένα με απλή χαλαζιακη άμμο, χρησεη ταμπλέτες flourish tab 2 φορες τους πρώτους 8 μήνες και τώρα για 7 μήνες ούτε καν ταμπλέτες
Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου,
το ζω και εγώ εδώ και 1,5 χρόνο περίπου

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-10-14, 07:56
Member

Προεπιλογή

Υπαρχει περιπτωση εαν δεν εχει ξεπλθει καλα το υποστρωμα να ανεβαζει αμμωνια?Εαν εχει λιγη σκονη δηλαδη...Ή αυτη η σκονη να πειραζει τα ψαρια?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-10-14, 10:03
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Παράθεση:
Υπαρχει περιπτωση εαν δεν εχει ξεπλθει καλα το υποστρωμα να ανεβαζει αμμωνια?Εαν εχει λιγη σκονη δηλαδη...Ή αυτη η σκονη να πειραζει τα ψαρια?
Αν είναι σκόνη από άμμο και όχι κάτι άλλο δεν πειράζει πουθενά, αν η άμμο έχει οργανικά κατάλοιπα (πχ κοπριά, σάπια φυτά, ψόφια ζώα ή έντομα) τότε και αμμωνία θα ανεβάσει και παθογόνους οργανισμούς θα έχει, η σκόνη όμως από άμμο δεν πειράζει. Και για να είμαστε σίγουροι, πάντα όταν στήνουμε ένα ενυδρείο με καινούρια άμμο, αφήνουμε το ενυδρείο να δουλέψει με άνθρακα και ενυδρειακό βαμβάκι για μερικές ημέρες, για να μαζέψει και αυτή την σκόνη και ότι άλλο τοξικό υπάρχει. Τώρα αν εσύ έβαλες αυτή την άμμο και έχεις αμμωνία , πολύ φοβάμαι πως φταίει κάτι άλλο παρά η άμμο, εκτός και αν η άμμο είναι από άλλο εγκαταλειμμένο ενυδρείο και δεν πλύθηκε σωστά και ούτε απολυμάνθηκε.

Τελικά έχεις αμμωνία ;
Η άμμο είναι καινούρια ή από άλλο ενυδρείο ;
Πες τα μας όλα, μη στα βγάζουμε με το τσιγκέλι

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-14, 20:57
Member

Προεπιλογή

παιδια εκανα το τεστ με το ακουαφορτε!επλυνα πρωτα λιγο και την αφησα να στεγνωσει!ναι μεν δεν αφρισε αλλα αντιδραση εκανε!και οταν λεω αντιδραση εννοω οτι εκανε οπως ακουγετε το ανθρακικο της κοκακολα οταν βαζουμε το αυτι μας κοντα σε ανοιχτο μπουκαλι!τι γινεται με αυτο το θεμα??εχει συμβει σε κανεναν?
-------------------------
καποιος να βοηθησει????

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimitrisfz1 : 06-12-14 στις 20:57 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-14, 21:15
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
παιδια εκανα το τεστ με το ακουαφορτε!επλυνα πρωτα λιγο και την αφησα να στεγνωσει!ναι μεν δεν αφρισε αλλα αντιδραση εκανε!και οταν λεω αντιδραση εννοω οτι εκανε οπως ακουγετε το ανθρακικο της κοκακολα οταν βαζουμε το αυτι μας κοντα σε ανοιχτο μπουκαλι!τι γινεται με αυτο το θεμα??εχει συμβει σε κανεναν?
-------------------------
καποιος να βοηθησει????
¶μα δεν αφριζει ειναι εντάξει ,
Αυτο το φστττ που λες πως το ακούσες ηταν τόσο δυνατό;
Μέτρα gh και kh σε ενα ποτήρι νερο
Βάλε μια χούφτα απ το υποστρωμα και ξαναμετρα σε 2 μερες να δεις διαφορα.
Παλιά 06-12-14, 21:43
Member

Προεπιλογή

αν εχει ησυχία δεν χρειαζεται να σκυψεις απο επανω για να το ακουσεις,κανει ακριβως τον ηχο που βγαζει οταν αφριζει ενα ασβεστολιθικο χαλικι,η ακομα καλυτερα οπως κανει η κοκα κολα οταν την αδειαζεις στο ποτηρι μεχρι να πεσει ο αφρος της!δυστυχως δεν μπορω να κανω το τεστ γιατι το χαλικι εχω βαλει αλλον να το παρει για εμενα (γιατι εγω βρισκομαι στην λημνο)και εκανε αυτος το τεστ,και οπως καταλαβαινεις ειναι διαδικασια να τον στειλω να μου παρει 4 σακια,να μου τα στειλει και να μου βγει μουφα... οποτε θελω κατι στα σιγουρα!γιαυτο αν μπορει καποιος φιλος να βγαλει μια κουταλιτσα απο το δικο του ενυδρειο που δεν του εχει επηρρεασει σκληροτητες κλπ να κανει το τεστ και να παρατηρησει αν και η δικια του βγαζει ηχο θα ημουν πραγματικα ευγνώμων
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-14, 21:50
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
αν εχει ησυχία δεν χρειαζεται να σκυψεις απο επανω για να το ακουσεις,κανει ακριβως τον ηχο που βγαζει οταν αφριζει ενα ασβεστολιθικο χαλικι,η ακομα καλυτερα οπως κανει η κοκα κολα οταν την αδειαζεις στο ποτηρι μεχρι να πεσει ο αφρος της!δυστυχως δεν μπορω να κανω το τεστ γιατι το χαλικι εχω βαλει αλλον να το παρει για εμενα (γιατι εγω βρισκομαι στην λημνο)και εκανε αυτος το τεστ,και οπως καταλαβαινεις ειναι διαδικασια να τον στειλω να μου παρει 4 σακια,να μου τα στειλει και να μου βγει μουφα... οποτε θελω κατι στα σιγουρα!γιαυτο αν μπορει καποιος φιλος να βγαλει μια κουταλιτσα απο το δικο του ενυδρειο που δεν του εχει επηρρεασει σκληροτητες κλπ να κανει το τεστ και να παρατηρησει αν και η δικια του βγαζει ηχο θα ημουν πραγματικα ευγνώμων
Φιλε θα το έκανα εγω αλλα έχω μέσα γόνο και δεν βάζω καθόλου χέρι
Να φανταστείς το μπροστινό τζαμί έχει γεμίσει αλγη κ δεν φαίνεται τίποτα
Κ πάλι δεν ακουμπάω.
Εγω το πήρα το χαλίκι είχε θόρυβο εκεί και απλα κοίταξα αν αφριζει.
Μπορει το aquaforte να τον κανει παντα αυτόν το θόρυβο.

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές