|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
ελα ρε takis δωσε και εσυ την βοηθεια σου λιγο,εχω μπερδευτη για αμμο ξεκινησα και σε μικρο χαλικακι με βλεπω καθως τα περισσοτερα εχουν χαλικι απο οτι βλεπω,ριξε τα φωτα σου λιγο κ εσυ..ακουω διαφορες γνωμες...το λεω ψιλο χαλικι γιατι δεν ξερω πως να το βρω,ας πουμε καλη ωρα σαν αυτο που εχεις εσυ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74154 ..ισως και σε αλλο χρωμα
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
ασπρο χαλικι κοκομετριας?επισεις ολα τα φυτα που μεγαλωνουν σε αμμο μπορουν και σε χαλικη?
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θυμάμαι τώρα κοκομετρία , το είχα πάρει πριν 2 χρόνια, πρέπει να είναι 3 χιλιοστά. Επίσης θεωρώ πως σε χαλίκι έχεις περισσότερες επιλογές και αναπτύσσονται όλα καλύτερα γιατί υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία θρεπτικών συστατικών
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα φίλε μου...
Τα πάντα μπορείς να χρησιμοποιήσεις από λεπτόκοκκο χαλαζία μέχρι χοντρό χαλικάκι αλλά και παθητικά υποστρώματα όπως προαναφέρθηκαν παραπάνω.....eco complete,seachem flourite κτλ.... Για να μη τα μπερδεύεις το θέμα είναι εσύ τι αποσκοπείς και τι θέλεις να κάνεις στο ενυδρείο σου με τα φυτά?!?! Προσωπική μου γνώμη είναι πως ένα φυτεμένο ενυδρείο χρειάζεται επένδυση σε ένα καλού τύπου παθητικό υπόστρωμα ας είναι και low tec μιας και είναι κάτι που το βάζεις μια φορά και μετά δεν αλλάζει παρα μόνο αν ξεστίσεις όλο το ενυδρείο(φωτισμός-co2,μπορείς να αλλάξεις χωρίς να χαλάσεις το ενυδρείο).....καλή και η άμμος με ταμπλέτες αλλά πίστεψέ με πάντα κάτι θα λείπει απ τα φυτά σου και αυτό δεν έχει να κάνει με την ανάπτυξη αλλά κ με το χρώμα των φύλλων και με το σχήμα των φύλλων ακόμα και με τα ριζίδια που σε πολλά ενυδρεία με άμμο βγαίνουν στη στήλη του νερού για να βρουν θρεπτικά.... Τώρα έχω δει ενυδρεία με άμμο μόνο χωρίς ίχνος υποστρώματος να είναι ζούγκλα αλλά είχανε άφθονο co2 και καλό φωτισμό σε συνδυασμό με ταμπλέτες βυθού που μακροπρόθεσμα είναι πιο ακριβές.......... Δικό σου ενυδρείο δικιά σου η επιλογή απλά η συμβουλή μου είναι να πάρεις ένα παθητικού τύπου υπόστρωμα και να το βάλεις μόνο εκεί που θα φυτέψεις... |
|
|||
|
|||
![]()
εχεις δικιο αδερφε αλλα κοστιζει πολυ!να φανταστεις οτι χρειαζομαι 35-40 λιτρα υποστρωμα!αν αναλογιστεις το κοστος απο αυτο επι 5 φορες το χασαμε το παιχνιδι!ασε που θακοιμαμαι στον καναπε για κανενα τριμηνο
![]() ![]() ![]() οποτε λεω να χρησημοποιησω30 λιτρα φτηνη χαλαζιακη αμμο απο την χωματωτεχνικη με κοστος 15 περιπου ¤ και να το ανακατεψω με ενα επταλιτρο απο αυτο !ετσι δεν θα ειναι εντελως σκετο αλλα ουτε και τουμπανο!πιστευω θα ειναι καλυτερα απο το να ειναι σκετο με την χαλαζιακη!!τι λετε εσεις οι πιο εμπειροι??? |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
τελικα ο καναπες ειναι το ποιο χρήσιμο επιπλο για τον παντρεμενο!!!!ειναι πολλα τα λεφτα ρε φιλε ομως μονο για το υποστρωμα! 30 περιπου ευρω τα 7 λιτρα......
|
|
||||
|
||||
![]()
για δείτε και ένα με απλή χαλαζιακη άμμο, χρησεη ταμπλέτες flourish tab 2 φορες τους πρώτους 8 μήνες και τώρα για 7 μήνες ούτε καν ταμπλέτες
όλο το ενυδρείο είναι με 60 kg χαλαζιακη άμμο το αριστερό μπροστινό σημείο έχει προστεθεί 5 kg flourite που υπήρχε και μπήκε για συμπλήρωμα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το ζω και εγώ εδώ και 1,5 χρόνο περίπου ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Υπαρχει περιπτωση εαν δεν εχει ξεπλθει καλα το υποστρωμα να ανεβαζει αμμωνια?Εαν εχει λιγη σκονη δηλαδη...Ή αυτη η σκονη να πειραζει τα ψαρια?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τελικά έχεις αμμωνία ; Η άμμο είναι καινούρια ή από άλλο ενυδρείο ; Πες τα μας όλα, μη στα βγάζουμε με το τσιγκέλι
|
|||
|
|||
![]()
παιδια εκανα το τεστ με το ακουαφορτε!επλυνα πρωτα λιγο και την αφησα να στεγνωσει!ναι μεν δεν αφρισε αλλα αντιδραση εκανε!και οταν λεω αντιδραση εννοω οτι εκανε οπως ακουγετε το ανθρακικο της κοκακολα οταν βαζουμε το αυτι μας κοντα σε ανοιχτο μπουκαλι!τι γινεται με αυτο το θεμα??εχει συμβει σε κανεναν?
------------------------- καποιος να βοηθησει???? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimitrisfz1 : 06-12-14 στις 20:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτο το φστττ που λες πως το ακούσες ηταν τόσο δυνατό; Μέτρα gh και kh σε ενα ποτήρι νερο Βάλε μια χούφτα απ το υποστρωμα και ξαναμετρα σε 2 μερες να δεις διαφορα.
|
|||
|
|||
![]()
αν εχει ησυχία δεν χρειαζεται να σκυψεις απο επανω για να το ακουσεις,κανει ακριβως τον ηχο που βγαζει οταν αφριζει ενα ασβεστολιθικο χαλικι,η ακομα καλυτερα οπως κανει η κοκα κολα οταν την αδειαζεις στο ποτηρι μεχρι να πεσει ο αφρος της!δυστυχως δεν μπορω να κανω το τεστ γιατι το χαλικι εχω βαλει αλλον να το παρει για εμενα (γιατι εγω βρισκομαι στην λημνο)και εκανε αυτος το τεστ,και οπως καταλαβαινεις ειναι διαδικασια να τον στειλω να μου παρει 4 σακια,να μου τα στειλει και να μου βγει μουφα... οποτε θελω κατι στα σιγουρα!γιαυτο αν μπορει καποιος φιλος να βγαλει μια κουταλιτσα απο το δικο του ενυδρειο που δεν του εχει επηρρεασει σκληροτητες κλπ να κανει το τεστ και να παρατηρησει αν και η δικια του βγαζει ηχο θα ημουν πραγματικα ευγνώμων
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να φανταστείς το μπροστινό τζαμί έχει γεμίσει αλγη κ δεν φαίνεται τίποτα Κ πάλι δεν ακουμπάω. Εγω το πήρα το χαλίκι είχε θόρυβο εκεί και απλα κοίταξα αν αφριζει. Μπορει το aquaforte να τον κανει παντα αυτόν το θόρυβο.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
υποστρωμα?? | philorian | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 11 | 19-04-13 09:04 |
Υποστρωμα | kospets | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 04-10-09 06:21 |
Τι υποστρωμα??? | DiscusBoy | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 18 | 02-10-07 02:57 |
Χωμα-υποστρωμα | Nikolas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 26 | 13-06-07 12:06 |