Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ασία > Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας

Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας Παρουσιάσεις ενυδρείων Ασίας, συζητήσεις για διακόσμηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-10-14, 23:39
Το avatar του χρήστη sarpijk
sarpijk Ο χρήστης sarpijk δεν είναι συνδεδεμένος
Μποστανάς

Περιοχή: Βέροια
Προεπιλογή

Θεωρω λαθος η σκεψη να σταματησεις τα λιπασματα, ειδικα οταν βλεπεις τα φυτα σου να μη πηγαινουν καλα.

Να χαιρεσαι το ενυδρειο.
Παλιά 08-10-14, 23:49
Το avatar του χρήστη stratigos24
stratigos24 Ο χρήστης stratigos24 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα-Βυρωνας
Προεπιλογή

Δεκτη η γνωμη σου και ευχαριστω.

Σταματησα το λιπασμα οπως ειπα το συστηματικο και το μονο φυτο που ειχε θεμα ηταν οι υδροφυλλες. Ολα τα αλλα ηταν και ειναι οκ. Εβγαλα τωρα τις υδροφυλλες γιατι ειχαν αρκετα φυλλα με τρυπες , εχαναν και μερικα απο τον κορμο και θα δοκιμασω καποιο αλλο φυτο για πισω ή θα βαλω 2-3 υγιη μερη απο τις υδροφυλλες που εκοψα να δωσουν παλι και ισως αυτη τη φορα, τους βαλω και ταμπλετες που εχω στη ριζα. Γιατι οταν εβαλα ολα τα φυτα τους εβαλα ταμπλετες ενω στις υδροφυλλα θεωρησα οτι δεν θα χρειαζεται.

Γενικα απο την αρχη δεν πηγαν καλα οι υδροφυλλες. Οι πρωτες 2 που εβαλα (και απο αυτες μετα οσο κλαδευα εβαζα και διπλα) εχασαν (και τοτε εριχνα και κανονικα το λιπασμα οπως πρεπει) ολα τα φυλλα στους κορμους τους και ειχαν μονο πανω ψηλα.
Παλιά 18-10-14, 21:50
Senior Member

Προεπιλογή

Απο οταν τελειωσε το στρωσιμο του ενυδρειου (εστρωσε στις 21/02/2014) μετραγα οπως εχω ξαναπει Νο3 0 με sera που ληγει το 2016, 0 με aquili και 0 με ληγμενο api (απλα για να δω τι θα πει και εκεινο και αν συμφωνει).

Μεχρι και τις αρχες καλοκαιριου εκανα τεστ για Νο3 που και που και παντα εβλεπα 0 με sera και aquili. Κατα τη διαρκεια του καλοκαιριου δεν εκανα μετρησεις Νο3 αφου ειχα δει απο το προηγουμενο διαστημα οτι ειχα παντα 0 και εκανα αλλαγες περιπου 10 λιτρα τη βδομαδα για φρεσκαρισμα.

Την προηγουμενη βδομαδα εκανα μια αλλαγη 20 λιτρα (καθαρισα και το φιλτρο οπως ειπα σε προηγουμενο ποστ) και ελειψα μετα 5-6 μερες.

Τωρα που γυρισα, πηρα καλιο για τα φυτα και μεσα απο μια κουβεντα που ειχαμε για τα φυτα μου στο μαγαζι aquascape.gr με τον Θαναση εκει μου ειπε, για δες και τα Νο3 σου παλι να δουμε, γιατι του εκανε εντυπωση το 0 που μετραγα.

Μετρησα λοιπον εχθες Νο3 με τη sera και μου εδειξε 10. Μετρησα με την aquili και μου εδειξε 0. Μετραω λοιπον και το βαρελι που προετοιμαζω το νερο με την τυρφη για τις αλλαγες και μου εδειξε η sera 0 και σκεφτηκα οτι αφου εδειξε 0 στο βαρελι δουλευει σωστα.

Πηγα λοιπον σημερα παλι απο τον Θαναση με εναν φιλο. Πηρα μαζι νερο απο το ενδυρειο μου καθως και το τεστ της aquili. Μετρησαμε εκει με api τα Νο3 μου και εδειξε 10 (ή ελαχιστα λιγο πριν το 10). Οποτε η sera δειχνει σωστα. Εκανα και ενα τεστ παλι με την aquili εκει και το κουνησε ο Θανασης το αντιδραστηριο κατι που εγω δεν εκανα.... και δεν το εκανα γιατι δεν το λενε οι οδηγιες! Η οδηγιες της aquili λενε απλα: ''Βαλε 5ml νερο, ριξε ενα κουταλακι σκονη (εχει κουταλακι και σκονη το τεστ μεσα για να ριξεις), εξι σταγονες απο το αντιδραστηριο, καπακωσε το και μετα απο 5 λεπτα συγκρινε με τα χρωματα''.

Τωρα λοιπον που το κουνησαμε εδειξε Νο3: 5. Τωρα το σωστο ποιο ειναι δεν ξερω αλλα μαλλον το αποτελεσμα των αλλων 2 τεστ. Οταν μετρησω ξανα με την sera θα μετρησω και με την aquili να δω αν θα δειξει παλι 5 μοναδες κατω. Παντως και το ph της aquili μου δειχνει 5 μοναδες πανω ενω αλλοι 2 φιλοι δν εχουν θεμα και τους δειχνει σωστα. gh και kh ιδια με τη sera μου βγαζει.

Εμφανιστηκαν και τα Νο3 λοιπον στο ενυδρειο γιατι σκεφτομουνα μηπως εριχνα με καποιο σκευασμα λιγα νιτρικα αμα ειχα οπως πιστευα 0.

Ξεκινησα παλι κανονικα με καθημερινο προγραμμα την λιπανση με florena και easy life kalium, θα ριξω και ενα κλαδεμα αυριο κατα την αλλαγη νερου για να δυναμωσω λιγο τις βαλισνεριες να δουμε αν θα δωσουν πιο δυνατα και προς τα πανω νεα φυλλα, γιατι απο ποιοτητα μια χαρα πανε ολα τα φυλλα περαν απο 1.2 μονο που θα κοπουν και αυτα, αλλα δεν παιρνει υψος. Ισως αφαιρεσω και καποια πιο παλια φυλλα της μεσαιας κρυπτοκορινας παλι για να δυναμωση αν και δεν εχει αναγκη αυτη.

Για κανα φυτο, ψηλο, ασιατικο πισω τι εχετε να προτινεται?
Παλιά 18-10-14, 22:30
Το avatar του χρήστη sarpijk
sarpijk Ο χρήστης sarpijk δεν είναι συνδεδεμένος
Μποστανάς

Περιοχή: Βέροια
Προεπιλογή

http://www.aquaticplantcentral.com/f...ils.php?id=139
Παλιά 20-10-14, 10:15
Senior Member

Προεπιλογή

Ωραιο φαινεται. Θα ψαξω αν καταληξω σε αυτο, αν το εχει κανα μαγαζι.
Παλιά 22-10-14, 16:34
Senior Member

Προεπιλογή

Εδω το ενυδρειο, αφου αφαιρεσα τις υδροφυλλες απο πισω, εκανα ενα κλαδεματακι στα φυτα και εφτιαξα την λευκολεφαλα να βρισκεται σε ολη την επιφανεια.

Eδω και στο original μεγεθος η φωτο: http://oi58.tinypic.com/301mrdu.jpg
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  erreee-1.jpg
Εμφανίσεις:  422
Μέγεθος:  44,9 KB  
Παλιά 22-10-14, 18:41
Senior Member

Προεπιλογή

Εδω και ενα βιντεακι που τραβηξα μολις απο το ταισμα. Ειναι χειροτερο ποιοτικα απο τα προηγουμενα βιντεο που εχω τραβηξει (...τωρα θα μου πειτε...καλα πως γινεται? Αυτο το τραβηξα με την lumix tz7 τα υπολοιπα που εχω βαλει κατα καιρους ειναι με το κινητο razr i xt890 και βγαζει πολυ καλυτερο βιντεο...περιεργο) αλλα βλεπεται. Επιλεξτε 720p λοιπον (το κινητο τραβαει και 1080p ή lumix εως 720p) για πιο καλο αποτελεσμα.

https://www.youtube.com/watch?v=-w332OXIxG0

Και για να προλαβω καποιον που μπορει να σκεφτει αρνητικα για καποια κομματακια τροφης που πεφτουν κατα το ταισμα μου στον βυθο, μετα ψαχνουν και τα ψαρια και τρωνε οσα βρισκουν καθως και τα σαλιγκαρια που απο αυτα δεν μενει πραγματικα τιποτα. Με το που πεσει τροφη, πανε εκει που επεσε λες και τη μυριζουν και τα καθαριζουν ολα. Εντυπωση μου εχει κανει το ποσο αμεσα πανε στα σημεια που εχει τροφη. Παλαιοτερα, αν μου φευγανε 2-3 φυλλαρακια λιγο πιο μεγαλα απο την τσιμπηδα, αμεσως τα επιανα παλι απο τον βυθο για να μην εχουμε κανα θεμα. Τωρα με τα σαλιγκαρια., εχω βρει την υγεια μου που λενε.

Και το μεσημερι που ταισα παλι, εφυγαν 2-3 κολλημενα φυλλα σχετικα μεγαλα και εκατσαν κατω απο την κρυπτοκορινα στο κεντρο. Μετα απο λιγο 2 μεγαλα σαλιγκαρια και κανα μικρο ηταν εκει και την τρωγανε. Μετα απο λιγο δεν υπηρχε τιποτα.

Και για του λογου το αληθες, εδω και 2 φωτο τωρα που εχουν μαζευτει αρκετα κατω απο εκει που ταισα και επεσε λιγη τροφη. Tωρα, πως πανε αμεσως, οπως ειπα και πιο πανω και πως καταλαβαινουν που εχει τροφη τοσο γρηγορα εντυπωση μου κανει.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_20141022_193354_847.jpg
Εμφανίσεις:  404
Μέγεθος:  51,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_20141022_193015_746.jpg
Εμφανίσεις:  378
Μέγεθος:  55,7 KB  

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 7 (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές