|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί ...όλα τα μέταλλα έχουν εσωτερικές τάσεις από την κατασκευή τους. Η απότομη εκτόνωση προκαλεί σμίκρυνση των επιφανειών στη στοιβάδα των μορίων του. Και οι τάσεις αυτές σπάνε την κρυσταλλική δομή των μορίων του μετάλλου (π.χ η εικόνα ενός μπαλονιού που ξεφουσκώνει) με το αποτέλεσμα αυτό δημιουργεί εσωτερικές ρωγμές και γι'αυτό περνάνε από τον έλεγχο συμπίεσης, το λεγομένο στη πιάτσα υδραυλική συμπίεση.
Επίσης η εκτόνωση αυτή προκαλεί σταγονίδιο Η2Ο στη φιάλη μέσα και σκουριάζουν τα τοιχώματα. Φυσιολογικός κύκλος είναι όταν η φιάλη είναι γεμάτη και ελέγχεται μόνο η ποσότητα του αερίου και τα εξαρτήματα που τη συνοδεύουν <κλείστρο και μανόμετρο>. |
|
||||
|
||||
![]()
Λογικό αλλά ακραίο.
Φυσιολογικό κύκλο αν εννοείς τον έλεγχο που χρειάζεται κάθε 2 χρόνια ένα πυροσβεστήρας για να έχει το κατάλληλο πιστοποιητικό πυρόσβεσης, στο ενυδρείο δεν υφίσταται. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει η γνώμη του Πάνου που είναι το επάγγελμα του και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=35822
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά αποφάσισα να την πάρω την μπουκαλίτσα
![]() ![]() Σκέφτομαι να βάλω ξεχωριστό χρονοδιακόπτη που θα δίνει την ηλεκτρομαγνητική 45 λεπτά πριν τα φώτα και να κόβει 30 λεπτά πριν κλείσουν .Σωστά?? Τώρα στην αρχή με πόσες φυσαλίδες να αρχίσω? Δεν εχω μετρητή αλλά θα πάρω. Και κάτι άλλο πόσα μπαρ είναι η πίεση προς το ενυδρειο?? Παλιά είχα φτιάξει ΄ένα μετρητή από γυαλινο μπουκαλάκι και λέω να το βάλω. Το σωληνάκι προς το ενυδρείο είναι απλό?? Ευχαριστώ!! |
|
||||
|
||||
![]()
εγω σε 300αρι ενυδρειο δ το κλεινω καθολου!!!3 φυσσαλιδες το δευτερολεπτο περιπου γι'αυτο χρειαζεσαι μετρητη!!!
αλλα αφου θες βαλτου ενα χρονοδιακοπτη!!!θα δεις διαφορα πολυ συντομα φιλε μου!! λιπασματα κανε ενα προγραμμα 2 φορες την εβδομαδα!!!εγω μονο το γενικης βαζω το flourish 2 φορες τη βδομαδα κ πανε σφαιρα τα φυτα!!! αντε καλοριζικο.... |
|
||||
|
||||
![]()
Ο συγκεκριμένος ρυθμιστής δεν έχει την δυνατότητα να μπορεί να ρυθμιστεί η πίεση εξόδου. Έχω τον ίδιο και δουλεύει λίγο πάνω από τα 3 bar. Πολύ καλό σωληνάκι για αυτήν την δουλειά είναι αυτό που πουλούν για τα αυτόματα ποτίσματα. είναι μαύρο από pvc δεν τσακίζει. Έχει διάσταση 6mm εξωτερική και 4 mm εσωτερική. Είχε κάποτε το jumpo με 3 ¤ τα 10 μέτρα. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας για το πόσες φυσαλίδες θα ρίχνεις το δευτερόλεπτο. Αυτό θα το καταλάβεις στην πορεία. Για αρχή πάρε ένα droop checker για να έχεις ένα μπούσουλα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Τα πόσα bar προς το ενυδρείο δεν χρειάζονται ρύθμιση, με τη βελονοειδή θα ρυθμίσεις μόνο τις φυσαλίδες. Παράθεση:
Απλό σωληνάκι 5αρι που βάζουμε και στις αεραντλίες
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ αναφέρομε σε μεταχειρισμένες φιάλες που είναι για πυρόσβεση και γίνονται για τα ενυδρεία.
Σωληνάκι έχω από αεραντλία κάνη την δουλειά που το χρειαζόμαστε |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μεταχειρισμένη, καινούρια, πυρόσβεση ή ενυδρείο, οι προδιαγραφές είναι ίδιες. Και το σωληνάκι για την αεροαντλία κάνει μια χαρά, όμως το κομμάτι που είναι μέσα στο νερό ασπρίζει, με τον καιρό κολλάει πάνω στους διαχυτές, μετρητές κτλ και υπάρχει περίπτωση να σπάσει κάτι αν προσπαθήσουμε να το αφαιρέσουμε. Πολλές φορές από απροσεξία μας τσακίζει και στραγγαλίζεται. Κατά άλλα κάνει και αυτό μια χαρά.
|
|||
|
|||
![]()
Και λίγα για τον φωτισμό μου. 54w στα 120 λίτρα. 1 Agua Relle 1cool white kai 1 day light. Φωτοπερίοδος 8 ώρες . Τώρα τελευταία εχω θεμα με hair alge .και δεν ανάβω την day light προς δοκιμή
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αντωνης 74 : 08-10-14 στις 12:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
120 λιτρα μεικτα....αρα εισαι πανω απο 0.5w/l....
νομιζω για αρχη εισαι κομπλε κ με το co2...!!! σωστα δ τα λεω κ.σταματη;;;χαχχαα.... κ εμενα αυτος μου τα εχει πει κ τωρα κανω τον καμποσο....χζαχαχ!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Με μια λάμπα στα 6500Κ και μια στα 4500Κ πιστεύω να είσαι καλυμμένος. Στα βατ είσαι καλά για την ώρα. Εξαρτάται από τι φυτά θα βάλεις και πόσο ανάγκη θα έχουν σε φωτισμό. Σε μέσες άκρες είσαι καλά. Για τις άλγες μην ανησυχείς, κάνουν τον κύκλο τους και φεύγουν Αυτό που θα πρέπει να ξέρεις είναι ότι άλλες φορές φεύγουν γρήγορα και άλλες αργούν. Σε ένα ενυδρείο μου αφού έκαναν παρέλαση όλες οι άλγες τελικά καθάρισα μετά από 6 μήνες. Μεγάλο ρόλο παίζει η ποσότητα νιτρικών και φωσφορικών αλλά και η μεταξύ τους σχέση Συνήθως νιτρικά φωσφορικά πάνε 10 προς 1. Προσοχή με τα λιπάσματα, ένας μεγάλος λόγος της άλγης είναι η περίσσια λιπασμάτων που υπάρχει στο νερό. Καλή επιτυχία και πολύ υπομονή, θα έρθει η ώρα που το ενυδρείο θα τρέχει από μόνο του.
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά τότε, τον κρατάς
δες και μια γρήγορη λύση κάτι παρόμοιο εχω και εγώ
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απο λιπανση με αυτό το φωτισμό θα λιπαινα μια φορά την εβδομάδα μια με γενικό και μια με traces και μια μεγάλη αλλαγη στο τέλος. No3 και φωσφορικά να μετρήσεις να δεις που εισαι ,και θα φούντωσεις σίγουρα. Υπόστρωμα τι έχεις;
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό λογικά θα ειναι πλούσιο σε σίδηρο τα φυτα θα πανε σφαίρα αλλα μπορει να σου κανει και την άλγη. Μια χαρά σε βλέπω γενικά
![]()
|
|