|
|
||||
|
||||
![]()
Και σήμερα το πρωί δεν έφαγε πάλι, παρόλο που του έβαλα αρακά και φυλλαράκια και πελετ, όλα από λίγο αλλά μουλιασμένα σε σκορδόζουμο, δεν άγγιξε τίποτα. Το απόγευμα θα έχω epsom salt, σύμφωνα με αυτό το άρθρο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611 του Κλεόβουλου , αναφέρει 1 κουταλιά του γλυκού ανά 25 λίτρα νερό για 4 ημέρες, θα βάλω δηλαδή 11 κουταλιές για 280 λίτρα νερό, σκέφτομαι πριν το κάνω αυτό να κάνω μια γενναία αλλαγή , να σταματήσω τη καθημερινή προσθήκη και να τα αφήσω νηστικά για αυτές τις 4 ημέρες , και επειδή δεν έχω και άλλη καραντίνα (έχω τον μπόμπιρα μέσα) θα ξεκινήσω τη θεραπεία στο μεγάλο, μαζί με τα άλλα ψάρια μέσα, για πείτε μου τη γνώμη σας γιατί δεν μου έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο
|
||||
|
||||
![]()
τακη εχω μια γυαλα αδεια 37 λιτρα,διαστασεις 50χ25χ30
αν τη θες για να το βαλεις χωριστα και να μη χρειαστει να ριξεις σε ολα epsom στο μεγαλο,ελα παρτην. η μπορω να σε βρω καπου κεντρικα να στη φερω.(τη βενζινη σκεφτομαι,αλλιως στην εφερνα σπιτι και τωρα) αν δεις οτι σε βολευει,περνα οτι ωρα θες και παρτη παντως. πιστευω θα βρουμε και φιλτρακι αν δεν εχεις. ετσι θα ξεκιναγα.(με νηστεια και epsom) αλλα κατσε να δουμε τι θα πουνε και οι γκουρου (σπυρος και σωκρατης ![]() ελπιζω να πανε ολα καλα... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
δεν νομιζω πως θα τα "πειραξει",απλα θα τα πιασει κοψιμο χωρις λογο
![]() και ισως να στρεσαριστουν ελαφρα. μην ακους εμενα ομως,κατσε να σου απαντησουνε οι χρυσοψαραδες. αν χρειαστεις γυαλα παντως για καραντινα και σου κανει,ελα οτι ωρα θες και παρτη.θα πω εδω και στους δικους μου,αν λειπω να ξερουνε. |
|
||||
|
||||
![]()
¶λλο ένα που με απασχολεί είναι τι έχω κάνει λάθος,
το νερό, πιστεύω πως έχω πολύ καλές παράμετρες, και επειδή δεν έχω εβδομαδιαίες αλλαγές έχω σταθερές παράμετρες χωρίς σκαμπανεβάσματα οξυγόνωση δείχνει πως είναι μια χαρά, η θερμοκρασία θεωρώ πως είναι φυσιολογική και σταθερή χωρίς αυξομειώσεις, δεν ξέρω αν οι τροφές δημιούργησαν κάποιο θέμα, ή μήπως ταίζω λάθος ή όλο αυτό είναι τυχαίο ------------------------- Με κρέμασε ο φαρμακοποιός μου, μου υποσχέθηκε πως μέχρι τις 1:30 θα το έχει , και τελικα θα το έχει μέσα στην εβδομάδα, Χ.Ψ. & Α. Και τώρα είναι κλειστά τα φαρμακεία και δύσκολο να έχουν , ήδη πρόλαβα και ρώτησα 2-3, αλλά τζίφος ![]()
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 06-10-14 στις 13:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
τι να εχεις κανει λαθος βρε Τακη ..
ακομα δεν τα μαθες? ![]() τα ταιζουν "σκουπιδια" στα μαγαζια και στην καλυτερη περιπτωση , οταν ερχεται σε εσενα το ψαρι εχει ελαφρια εντερικα προβληματα.. θελει καποιο διαστημα , ωστε να "στρωσει" το ψαρι σε αυτην την αλλαγη της διατροφης του. Εγω θα το εβαζα σε καραντινα. Δεν εχω δοκιμασει epsom salt, ισως σου κανει δουλεια..δεν εχω ιδεα. Σιγουρα παντως θα του εδινα 2 μερες αρακα στην καραντινα, εστω και με το ζορι ![]() θα εκοβα εντελως για λιγες μερες καθε ειδους μη φυτικης προελευσης τροφη. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βρήκα epsom, ναναι καλα ο Πέτρος (ο Αφρικάνος), κανονίζω να κατέβω Πειραιά να πάρω και να βάλω από απόψε, και νηστεία ------------------------- Κατα αρχή, να ευχαριστήσω τον Πέτρο (τον Αφρικάνο) που μου έδωσε Epsom salt. Εκανα αλλαγή νερού περίπου 1/3, έβαλα epsom salt , έσβησα τα φώτα και το άφησα. Πριν κάνω την αλλαγή έριξα 2-3 φυλλαράκια σπιρουλίνα, σηκώθηκε το μικρό, έκανε κανα 2 βόλτες αλλά δεν έβαλε τίποτα στο στόμα του. Ας ελπίσω πως αύριο θα είναι καλύτερα
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 06-10-14 στις 19:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από 24 ώρες δεν έχω δει κάποια βελτίωση, αναμονή
![]() ------------------------- Παιδιά μετά από 48 ώρες δεν έχω τη παραμικρή βελτίωση, έχετε να μου προτείνετε κάτι ; Βρήκα προσωρινά ένα 20αρι ενυδρείο με φίλτρο και θερμαντήρα, 40 εκατοστά μήκος και λέω να ξεκινήσω θεραπεία με Flagyl όπως λέει το άρθρο του Κλεόβουλου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611 Ποιά η γνώμη σας ;
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 08-10-14 στις 20:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δεν τρωει ακομα?
εγω επιμενω για αρακα, ακομα και με το ζορι. εφοσων μπορεις να το μεταφερεις καντο! Δεν βλεπω συμπτωμα dropsy, ισως εξελιχθει ομως.. θα χορηγουσα φλατζυλ μονο αν δεν ετρωγε με τπτ τον αρακα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρησμένο μάτι | Angel_Nick | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 4 | 04-10-11 16:12 |
Πρησμένο maingano!! | \/ag | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 04-05-11 19:58 |
Πρησμένο cherry barb | george1981 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 17 | 02-12-09 16:08 |
SOS-Πρησμένο frontosa | Xotikouli | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 18-03-07 21:42 |
Πρησμένο μάτι σε Platy | xouxou | Ζωοτόκα | 3 | 29-05-06 08:48 |