|
|
||||
|
||||
![]()
συμπληρωσε τη φορμα που εδωσε ο nazgul και βαλε καμια φωτο κοντινη και καθαρη απο ψαρι γιατι δεν φαινεται τιποτα.
|
|
||||
|
||||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ*ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:*1.2 χ 64 χ 44 300 λιτρα 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 2.5 μηνες 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ:*πριν απο 2 βδομαδες 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ):*27 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ):*2 σκαλαρια 3 γκουραμι 7 ζεβρακια 3 ancistrus sp3 7 oto 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 0 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ):*νερο βρυσης 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ:*30% ανα 10 μερες 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ:*20 σεπτ 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ:*μια φορα τη μερα φυλλαρακια της sera 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: το παθαιναν ενα ενα ανα μια μερα....τα δυο μεγαλα που εμειναν δ δειχνουν καποιο σημαδι ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:*pH: 7 KH: 6 GH: >7 d ΝΗ3 (αμμωνια): - ΝΟ2(νιτρώδη): 0 ΝΟ3(νιτρικά):0 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ:* ΣΤΙΚΣ:* στικακια Ηλεκτρονική:* ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ* 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ:* 2 2. ΔΕΡΜΑ: 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: κανονικη 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): δ εχω παρατηρησει 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): κανονικη 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : κανονικα 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:* 2 ημερες περιπου.πιο πριν δ παρατηρησα 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ* 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ:* γενικη αντιβιωση με σταγονες 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:*3 μερες σταγονες κ 4η αλλαγη νερου περιπου 40% που θα γινει αυριο 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: - 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:*;;; 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : οχι 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:* αυριο 40% 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : οχι 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : ναι 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: εχω κ 2 θανατους γκουραμι απο το πουθενα... |
|
||||
|
||||
![]()
εχεις αστρωτο ενυδρειο απο οτι βλεπω με τις μετρησεις, μπορει αυτο να εξηγει τους θανατους στα ψαρια σου. θα επρεπε να εχεις μηδεν αμμωνια, μηδεν νιτρωδη και λιγα νιτρικα για να ειναι στρωμενο. Με στικακια ε? με υγρα θα ηταν προτιμοτερο να μετρας τα τεστ νερου, ειναι πιο αξιοπιστα. ζητα μπολι αν μπορεις απο φιλο η βαλε αγγελια εδω στο φορουμ μηπως και βρεθει καποιος να σου προσφερει λιγο.
|
|
||||
|
||||
![]()
οχι και απτο πουθενα...
σημειωνω με κοκκινο οτι μου φαινεται λαθος. υποψην,δεν σε παιρνω απτα μουτρα,ολοι εχουμε κανει λαθη και εγω εξακολουθω να κανω. αλλα πρεπει να καταλαβεις τι λαθη εκανες ![]() Παράθεση:
την αντιβιωση σου ειπανε σε μαγαζι και την πηρες? μαλον κακο εκανε παρα καλο με τοσο στρες που θα εχουν φαει τα ψαρια. διαβασε τα υπομνηματα του φορουμ εδω. ξεκινα με τα υπομνηματα στην κατηγορια των αρχαριων για να καταλαβεις τα βασικα. οτι δεν καταλαβεις,ρωτα εδω. βαλε φωτογραφιες κοντινες απτα ψαρια και προσπαθησε να ειναι καθαρες και απτα βραγχια τους. |
|
||||
|
||||
![]()
γινεται να ειναι αστρωτο μετα απο 2.5 μηνες που τρεχει κ αφου εχω βαλει μπολι απο το παλιο ενυδρειο;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
χωρις να εχεις κανει μετρησεις, πως μπορει καποιος να ξερει αν ειναι η οχι αστρωτο το ενυδρειο σου? δεν το ξερεις αν επιασε το μπολι (υπαρχει και η πιθανοτητα αυτη κιολας)
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι κακο το διαβασμα στο φορουμ εδω, ριξε μια ματια στα υπομνηματα οπως σου ειπε και ο γιωργος εδω πανω και θα αρχισεις να καταλαβαινεις καποια πραγματα σιγα σιγα. λιγη μελετη και υπομονη θελει απλα. ετσι θα πας μπροστα, σχεδον ολοι στραβα ξεκινησαμε, μη σε ριχνει αυτο κατω.
|
|
||||
|
||||
![]()
ολα γινονται.αν κανεις αλλαγες νερου οπως λες, με αποτομες αλλαγες στη θερμοκρασια και στις αλλες παραμετρους,ειναι πολυ πιθανο να εχει παει περιπατο η βιολογια.
εχω δει αστρωτο ενυδρειο που δουλευε ενα χρονο ![]() χωρις μετρησεις,θα μαντεψουμε... το μπολιασμα πως το εκανες?εβαλες υλικα απτο παλιοτερο φιλτρο? και ποσα ψαρια υπαρχουνε σε εκεινο το ενυδρειο,και τι ειδος? |
|
||||
|
||||
![]()
τωρα,οταν κανεις την αλλαγη αυριο,ρυθμισε το ετσι ωστε να ειναι στην ιδια περιπου θερμοκρασια με το νερο του ενυδρειου.στην αναγκη κανε μιξη και απτο θερμοσιφωνα.
ακομα καλυτερα,βαλε το νερο της βρυσης σε ξεχωριστο δοχειο,και χρησιμοποιησε βραστηρα για να ζεστανεις νερο και να κανεις μιξη ωστε να ανεβει. μολις φτασει τους 27 το νερο της αλλαγης(τοσο γραφεις πιο πανω θερμκρασια ενυδρειου),βαλε αντιχλωριο και βαλτο στο ενυδρειο σιγα σιγα. αφου τα κανεις αυτα,βαλε και ανθρακα στο φιλτρο σου ωστε να τραβηξει οτι μενει απτο φαρμακο. αγορασε υγρα τεστ για τις βασικες μετρησεις.(αμμωνια,νιτρωδη,νιτρικα για αρχη) και αργοτερα παρε και υγρα τεστ για πεχα και σκληροτητες. τα στικς,ειναι πεταμενα λεφτα. τις μετρησεις για αμμωνια νιτρωδη και νιτρικα προσπαθησε να τις κανεις οσο πιο συντομα μπορεις,γιατι αν κατι παει στραβα στη βιολογια σου,θα πρεπει να μπολιασεις. η γνωμη μου ειναι,πως τα ψαρια σου ειτε καηκανε απτην αμμωνια (που μου φαινεται πιθανοτερο),ειτε υπηρχε πραγματι καποια ασθενεια(και αυτη μαλον λογω στρες) που τα εστειλε. εμενα μου φαινεται λιγο απιθανο αυτο αλλα τεσπα.μπορει να συνεβει. αν τα εσωσε κατι τα ψαρια(που τελικα δεν τα εσωσε ουτε αυτο) ητανε τα λιτρα σου που ειναι αρκετα. και γιαυτο κραταω μια αμφιβολια για το αν καηκανε απτην αμμωνια η οχι. χωρις μετρησεις,υποθεσεις κανουμε... ο καθενας υποθετει οτι θελει. επισης δεν μας εχεις πει τι φιλτρο εχεις,και τι υλικα εχει μεσα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρρωστα αγγελοψαράκια; | kdros | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 29-07-17 07:43 |
Αρρωστα Gappy | Sandrea | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 23-04-12 15:22 |
αρρωστα red eye | theo1981 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 19-04-12 20:46 |
Αρρωστα τιγρακια | theodosis_f | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 16-04-10 01:28 |
ΑΡΡΩΣΤΑ ΤΙΓΡΑΚΙΑ.... | douran_p | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 07-01-10 15:30 |