|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίος..Ευχαριστώ
![]() Γιώργο η αζόλα είναι το κάτι άλλο..!!! |
|
||||
|
||||
![]()
ναι ειναι ωραιο φυτακι.πολυ ωραιο.
το μονο "χουι" της ειναι πως δεν της αρεσει να βρισκεται σε κινηση.της αρεσουνε τα στασιμα νερα.στη λιμνη πχ πηγε καλα.χουφτες χουφτες την πεταγα. αν μπει σε ενυδρειο με ροη και κινηση στην επιφανεια,ειτε χαλαει ειτε γινεται σαν τη φακη. και φανηκε να αρεσει και στα ψαρια.κανανε φωλιες αναμεσα της. αν και στο βιοτοπο τους θεωρειται ζιζανιο και απειλη για τα αγρια ειδη Bettas,γιατι εξαπλωνεται γρηγορα και κλεινει την επιφανεια του νερου,οποτε τα μικρα δεν εχουνε προσβαση σε αερα. κιεγω οταν εβλεπα και μαζευοτανε πολυ,αραιωνα λιγο στη λιμνη. |
|
||||
|
||||
![]()
ε ναι στάσιμη είναι ποιο ωραία
|
|
||||
|
||||
![]()
το θεμα ειναι να ξεφευγουμε και λιγο απτα κλασσικα ενυδρειακα φυτα.
υπαρχουν τοσα φυτα που μπορουνε να χρησιμοποιηθουνε και σε ενυδρεια και δεν τα ξερουμε,η κολλαμε στις λιστες φυτων των ενυδρειομαγαζων. καλο ειναι κιαυτο δε λεω και σιγουρα ειναι πιο "ασφαλες" για καποιον που ξεκιναει τωρα.αλλα ας κανουμε και τιποτα διαφορετικο. αρκει φυσικα να ειναι ψαγμενο αυτο που κανουμε και να μη κανουμε οτι ναναι και δημιουργειται προβλημα στα ψαρια. αλλα υπαρχουνε παααρα πολλες επιλογες για φυτα που μπόρουν να χρησιμοποιηθουνε και δεν τα ξερουμε. μαλιστα καποια απο αυτα τα βρισκουμε και διπλα μας καθε μερα,και τα προσπερναμε ενω μπορει να ειναι και σωστες επιλογες "βιοτοπικα" για τα ψαρια μας ![]() φυσικα δεν θα προτεινα κατι τετοιο σε καποιον που ξεκιναει,αλλα σιγουρα θα τον παροτρυνα να αρχισει να ψαχνεται... |
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις δίκιο έχουμε κολλήσει στις λίστες των ενυδρειακών φυτών και νομίζουμε ότι μόνο αυτά υπάρχουν αλλά αν ψάξεις λίγο περισσότερο μπορείς να βρεις σε λίμνες και ποτάμια φανταστικά φυτά που να κάνουν και αυτά σε ενυδρείο.
Τώρα σε τι κατάσταση βρίσκετε η λιμνούλα;Ανέβασε καμιά φώτο να την δούμε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο μπορεις να ονομασεις μερικα απο αυτα;
|
|
||||
|
||||
![]()
καποια που εχω δοκιμασει με πολυ καλα αποτελεσματα στο ενυδρειο,ειναι η δρακαινα(ψευτομπαμπου),τα βουρλα(common cattail),το equisetum(πολυκομπι στα ελληνικα),ο παπυρος και υπαρχουν και πολλα αλλα που δεν τα εχω δοκιμασει.ακομα
![]() ξερω πως και τα νουφαρα πανε καλα γιατι εχει βαλει ο takisgt στο μικρο που εχει. ειναι μαλιστα ολα τους,ρουφηχτρες νιτρικων με πρωτο και καλλυτερο τον ιακυνθο(eichornia crassipes) που ειναι ισως το πιο γρηγορα αναπτυσομενο φυτο που υπαρχει.θελει ομως ανοιχτο ενυδρειο,αρκετο φως(απο πανω του) και μικρη κυκλοφορια γιατι και σ'αυτο δεν αρεσει η κινηση. το πιο ομορφο ισως για ενυδρειο με μονομαχους ειναι το equisetum.μεγαλωνει εξω απτο νερο και τα ψαρια κανουνε παρτι αναμεσα στα "καλαμια" του.εχω δει τετοιες συμπεριφορες αναμεσα τους που εχω παθει πλακα ![]() εχω και μερικους μηνες που προσπαθω να μεγαλωσω ρυζι,αλλλα δεν τα εχω καταφερει ακομα.ισως δεν ειναι σωστο το ρυζι που εχω χρησιμοποιησει μεχρι στιγμης η απλα δεν εχει τυχει ακομα... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μονομαχολιμνη imbellis | kgf12345 | Bettas | 109 | 17-11-13 00:31 |
μονομαχος...:( SOS!!! | abou | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 07-05-10 21:32 |