|
|
|||
|
|||
![]()
Αγοράστηκε τελικά το fluval 306 μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση. Το παιδί το έχει γεμάτο με siporax το οποίο έχει ξεπλύνει με νερό από το ενυδρείο του. Εγώ τώρα το βάζω αμέσως σε λειτουργία ή πρέπει να πλύνω τα υλικά ώστε να πάρει αμέσως από τη δική μου βιολογία; όπως σας έχω πει θα συνεχίσει να λειτουργεί και το εσωτερικό μου
|
|
||||
|
||||
![]()
Αφου εχεις ηδη βιολογια, καλο ειναι να μη ρισκαρεις.
Βρασε τα κεραμικα υλικα και αλλαξε με καινουρια τα σφουγγαρια. Περνα με διαλυμα χλωρινης (5% χλωρινη 95% νερο) το φιλτρο. Πχ βαλτο να δουλεψει για 24 ωρες σε κουβα με νερο/χλωρινη, ξεπλυνε το πολυ καλα μεχρι να μη μυριζει καθολου χλωρινη οταν κολλας τη μυτη σου στο φιλτρο. Αυτα θα εκανα εγω τουλαχιστον.
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία. Ήδη αυτά γίνονται. Το φίλτρο από τη μια μεριά έχει τα 4 σφουγγάρια και από την άλλη 3 καλαθάκια. Το ένα καλάθι έχει δύο biofoam Και τα άλλα δύο ένα μίγμα από siporax, biomax Και ελαφρόπετρα. Τα biomax χρειάζονται ή καλύτερα να γεμίσω το καλαθάκι με ελαφροπετρα και απλά στο πάνω πάνω καλαθάκι Εκτός από βιολογικό υλικό να προσθέσω λίγο ενυδρειακο βαμβάκι;;
|
|
||||
|
||||
![]() Εγω θα εβγαζα τα biofoam και θα εβαζα στα καλαθια ελαφροπετρα και siporax. Σε ξεχωριστα καλαθια ομως, οχι τουρλου, γιατι παει και μπαινει η ελαφροπετρα στις τρυπες του Siporax και χανει το μακαρονι τη δραστικοτητα που εχει λογω σχηματος.
Και πανω πανω λιγο αραιο Filterwool. Στο αλλο μισο του καδου, τα σφουγγαρια του οπως εχουν.
|
|||
|
|||
![]()
Ωραια, τα υλικα που είχε μέσα το φίλτρο είναι αυτα που βλέπεται στη φωτο. Συν ότι έχω μπόλικη αχρησιμοποίητη ελαφρόπετρα. Τι λέτε να κρατήσω από αυτά για να γεμίσω το ένα καλαθάκι??
|
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε κατω κατω τα διαφορα μακαρονια (αφου τα βρασεις) και στα πιο πανω καλαθια βαλε το eheim substrat pro (καφε μπιλακια), το jbl micromec (ασπρα μπιλακια) βρασμενα κι αυτα, ανακατεμενα μαζι με καινουρια ελαφροπετρα (αφου την ξεδιαλεξεις και την ξεπλυνεις) http://www.aquatek.gr/vb/showthread....491#post782491
Την παλια ελαφροπετρα βαλτη στον κηπο. Δεν αξιζει να παιδευτεις να την βρασεις. Σε περιπτωση που ολα τα ειδη μακαρονιων που εχει, εινα λιγα για να γεμισουν το πρωτο καλαθι: Τα μακαρονια που δεν ειναι siporax (αυτα που φαινονται σαν γυψινα) βγαλτα, κρατα μονο το siporax, σπαστο στη μεση και ανακατεψετο κι αυτο με ελαφροπετρα.
|
|||
|
|||
![]()
Τέλεια.. αύριο μεσημέρι μπαίνει σε λειτουργία
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Επιλογή φίλτρου | vasiliki | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 08-04-11 14:13 |
Επιλογή Φίλτρου | nitrox | Αρχάριοι γλυκού νερού | 32 | 31-03-11 00:12 |
επιλογή φίλτρου | nikos1973 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 25 | 23-03-11 21:21 |
Επιλογή φίλτρου | panagiotis265 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 06-04-08 15:49 |
Επιλογή φίλτρου | ramsys | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 04-06-07 09:02 |