|
|
||||
|
||||
![]()
Το σκίμμερ υποτίθετε πως μαζεύει ότι είναι να μαζέψει πριν αυτό σαπίσει και γίνει νιτρώδη-νιτρικά..
Οι άλγες υποτίθετε πως μαζεύουν τα νιτρικά. ¶ρα δεν θα πρεπε να μην αφρίζει το σκίμμερ σου.. Όταν ταίζεις δηλαδή δεν αφρίζει?
|
|||
|
|||
![]()
Οταν το ειχα χορις χαετο εβγαζε για λιγες ωρες μετα απο ταισμα και μετα απο αλλαγες νερου.
Μετα 15 μερες που μπηκε η χαετο ηταν μηδαμινο. Επισις πια η λογικη να εχεις ανοιχτο το σκιμμερ οταν ταιζεις; Να μαζευει τα ζουμια; |
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις βάλει κάλτσες ή κάποιο άλλο είδος μηχανικής φίλτρανσης όταν έβγαλες το σκίμερ? Algae scrubber και chaeto καταναλώνουν τα "πάντα" και νιτρώδη νιτρικά και αμμωνία και φωσφορικά, αλλά από τα μικροσωματίδια που αιωρούνται και τα πιάνει το σκιμερ δεν σε βοηθάει, οπότε λογικά θα έπρεπε να σου βγάζει κάτι και το σκίμερ σου!!
Προσωπικά σε αυτό που έχω καταλήξει εγώ είναι κάλτες (καθάρισμα κάθε 3-4 μέρες) και scrubber, χωρίς σκίμερ.. Φυσάω βράχο και άμμο περιοδικά, αλλά είναι σχετικά καθαρό και το νερό διαυγές! Νιτρικά στο καθάρισμα του scrubber φτάνουν το πολύ 5ppm και μετά μηδέν (5ppm είναι η χαμηλότερη διαβάθμιση που έχω στο τεστ). Έχω αφήσει τις καλτσες και 10 μέρες χωρίς να τις καθαρίσω στις διακοπές μου και οι μετρήσεις ήταν οι ίδιες!!! Σε ένα 30λιτρο που είχα αρχικά και έχω ακόμα από τον Μάρτιο, στρωμένο, με ανεμώνες καβουράκια και 2 ψαράκια και εξωτερικό φίλτρο παρατήρησα το εξής!! Καθώς οι πλαστικοί σωλήνες του φίλτρου που περνούν μέσα στο ενυδρείο είναι διαφανείς ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Έχω και σφουγγάρι και φλος στο φίλτρο που καθαρίζω κάθε 5-6 μέρες.. Σίγουρα το σκίμερ έχει τα οφέλη του, αλλά scrubber/chaeto κάνουν θαύματα!!!!! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις δίκιο, εγώ έχω μεσογειακό, δεν έχω κοράλια και δεν τα πολυχρειάζομαι γιατι ταΐζω με γαρίδα, καλαμαρι κλπ.. σε κομματάκια πολύ καλα πλυμένα πριν τα βάλω μέσα, και τα ψάρια και τις ανεμώνες!! Για τα κοράλια όντως κρατάει πολύτιμη τροφή, όπως και το σκίμερ άλλωστε!! Και εμένα μου κάνει βλακεία μεγάλη να ταΐζεις με ανοιχτό το σκίμερ πάντως..
Αν βλέπεις το νερό σου να είναι αρκετά διαυγές και δεν σε ενοχλούν διάφορα σωμματίδια να αιωρούνται, τότε απλά μην βάλεις κάλτσες!! Μόνο για καθαρότητα του νερού βάζω εγώ και κάθε φορά που τις καθαρίζω βλέπω μέσα μαζεμένους διάφορους οργανισμους, οι περισσότεροι ζωντανοί να σκαρφαλώνουν οταν την βγάζω από την ροή ![]() ![]() ![]() Πάντως κι εμένα, όταν έβαλα το scrubber το σκίμερ μου σταμάτησε να βγάζει.. ίσως η άλγη να απορροφάει και αυτά τα πριν-αμμωνία stuff ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ροή στην chaeto? | freediver | Κυκλοφορία | 6 | 27-02-11 22:46 |
που υπαρχει chaeto | floridis | Φύκη -€“ ¶λγες | 2 | 06-11-07 06:45 |