|
|
|||
|
|||
![]()
Προφανώς κάτι παίζει με τα ηλεκτρόδια εφόσον και το καλιμπράρισμα έγινε σωστά... Το ηλεκτρόδιο γενικά δεν κάνει να μένει εκτός νερού και να ξεραθεί. Πρέπει πάντα να είναι βουτηγμένο είτε σε νερό ενυδρείου ή, αυτό που κάνω εγώ, λίγο ορό στο καπάκι και το κλείνω.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πόσο καιρό το εχεις το Ph μετρο...?
|
|
||||
|
||||
![]()
το έχω περίπου 8 μήνες. το ηλεκτρόδιο έχει καπάκι και έχει μέσα ένα ειδικό υγρό και είναι βουτηγμένο εκεί συνέχεια. πιο να πιστέψω τωρα απο τα δύο? το νερό που βάζω είναι απο μισό R/O και μισό βρύσης. να βγάζει 8,3 ? λίγο δύσκολο δεν είναι?
|
|
|||
|
|||
![]()
Κάνεις το καλιμπράρισμα και βγάζει τέτοια τρελά νούμερα, ε? Να σου πω dim, μπαταρίες έχεις αλλάξει? Για κάνε μια δοκιμή και με νέες μπαταρίες και αν συνεχίσει τα ίδια και μετά μάλλον τα έχει παίξει. 8,3 πάντως είναι ελεϊνή απόκλιση από το περίπου 7...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
...και πού να δείτε τί αποκλίσεις δίνει το δικό μου το ΠΑΧΥΜΕΤΡΟ τώρα τελευταία...!!!
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αν είναι να μετράς αλκαλικά, χρειάζεσαι να καλιμπράρεις στο 9 αντί για το 4. Καλιμπράροντας στο 4 και μετρώντας στο 8-9, έχεις λάθος ανάλογα με τον αλγόριθμο υπολογισμού που έχει κάθε πεχάμετρο. Για αυτό σου λένε άλλες τιμές το καθένα.
Και αν θες να τεστάρεις ένα πεχάμετρο, το κάνεις ως εξής. Κάνεις καλιμπράρισμα και όταν τελειώσεις, μετράς το 4άρι και το 7άρι. Γνωστό διάλυμα. Όχι το νερό της βρύσης που το μέτρησε ο τάδε, με άλλο πεχάμετρο, τρεις συνοικίες παραπέρα...
81 lt ![]() 8 tiger barbs - 1 anchistrus - 3 ottos - 15 caridina japonica JBL Cristalprofi 250 external filter - DIY CO2, 3 x 15W Sylvania Gro-lux Το χαλίκι επειδή το ματιάσατε, πλέον μαύρισε από το κακό του... |
|
||||
|
||||
![]()
που σαι ρε master of PHmeter.? σε χάσαμε.Αστέρη, κάνω καλιμπράρισμα πρώτα σε 7 buffer, μετά σε 4 και μετά το ξανακάνω με 7. απ ότι έχω καταλάβει λάθος παίρνω απο το καινούριο PHάμετρο. το έβαλα στο 7 και μου βγάζει 7.80. τι λές να θέλει.? μήπως να βάλω το ηλεκτρόδιο σε κάποιο υγρό όπως είχα κάνει και με το Hanna που είχα αγοράσει απο σένα? το Hanna πάντος πρέπει να δουλεύει καλά. τι λές να κάνω Αστέρη??
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|